background img
banner
banner

Βράβευση ακόμα και στην πιο δύσκολη ελαιοκομική χρονιά!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «LIANOS OLIVE OIL» ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ο τρόπος με τον οποίο η οικογενειακή επιχείρηση «Λιανός», με brandname«LIANOS OLIVE OIL», εξελίσσεται ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αλλά και σημείο αναφοράς για το εμπόριο ελαιολάδου και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η δράση της, από την παραδοσιακή συγκομιδή και σύγχρονη επεξεργασία του ελαιοκάρπου της Αιγιάλειας έως την τυποποίηση και εξαγωγή του ελαιολάδου με υπερσύγχρονες μεθόδους και υποδομές, στηρίζεται στην ποιότητα, την επικοινωνία αλλά και τη συνεχή επιμόρφωση των ενδιαφερόμενων στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος.

Ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών στις 20 Οκτωβρίου

Μία από τις προτεραιότητες της οικογενειακής επιχείρησης «Λιανός» είναι η επιμόρφωση όσων ασχολούνται με την παραγωγή του ελαιολάδου. Όπως επισημαίνει ο κ. Λιανός «Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να είμαστε κοντά στις εξελίξεις. Παρακολουθούμε τις νέες καινοτομίες και χαιρόμαστε να συμμετέχουμε σε ειδικά σεμινάρια. Αυτό μας προσδίδει ένα κύρος και μία εμπειρία που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Επιδίωξή μας όμως αποτελεί να μοιραζόμαστε αυτή τη γνώση και την εμπειρία και με τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής μας».

Έτσι, σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης της ομιλίας του Μ. Σαλιβαρά το 2022, ακολουθεί η ομιλία του Νίκου Κουτσούκου στις 20 Οκτώβρη, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 το πρωί, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου «Λιανός», στις Καμάρες Αχαΐας. Ο κ. Ν. Κουτσούκος είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας, χημικός Msc, διαπιστευμένος γευσιγνώστης, μέλος ομάδων γνωσιγνωσίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς καθώς και Ιδρυτής και Πρόεδρος της Σχολής Ελαιολάδου Καλαμάτας. Το θέμα της ομιλίας του θα αφορά στις ορθές πρακτικές για την καλλιέργεια και την συγκομιδή της ελιάς.

΄΄Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα όσα θα μας μεταφέρει ο κ. Κουτσούκος. Θα μας ενημερώσει για την ορθή καλλιέργεια αλλά και ιδιαίτερα για τη λελογισμένη χρήση των φυτοφαρμάκων και βενζινόλαδων. Δυστυχώς συχνά ανιχνεύονται υπολείμματα φυτοφάρμακων και υδρογονανθράκων που υποβαθμίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου. Υπάρχει πιθανότητα σε ένα ή δύο χρόνια από σήμερα, να θεσπιστούν αυστηρά όρια για τα υπολείμματα. Αυτά θέλουμε να τα επισημάνουμε στους καλλιεργητές μας, καθώς επιδιώκουμε το ελαιόλαδό μας να έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα, να είναι απολύτως εμπορεύσιμο, να είναι εγγυημένο και φυσικά να έχει τη καλύτερη τιμή προς όφελος όλων μας ΄΄, σημείωσε ο κ. Λιανός, προσθέτοντας: ΄΄Πέρα από την εξειδικευμένη ενημέρωση, θα ακολουθήσει και συζήτηση ανοιχτού ενδιαφέροντος. Επομένως, κάθε παραγωγός που ενδιαφέρεται για την ορθή ελαιοκαλλιέργειαείναι ευπρόσδεκτος και χαιρόμαστε πάντα όταν έχουμε κοντά μας νέα πρόσωπα που συμμερίζονται την προσπάθειά μας να βελτιώσουμε και να αναδείξουμε το τοπικό μας προϊόν΄΄.

Και σεμινάριο επιμόρφωσης των εργαζόμενων της επιχείρησης

«Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο επιμόρφωσης στους εργαζόμενους της μονάδας μας στα πλαίσια των πιστοποιήσεων που διαθέτουμε. Θα τους δοθούν χρήσιμες συμβουλές από τον κ. Κουτσούκο για την καλύτερη δυνατή ελαιοποίηση» αναφέρει ο κ. Λιανός.

Επίσκεψη στη μονάδα για γευσιγνωσία ελαιολάδου

Η επιχείρηση «Λιανός», εκτός των άλλων, είναι και ένας επισκέψιμος εκθεσιακός χώρος. Το καλοκαίρι που πέρασε βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της πολλά group τουριστών, κυρίως ξένων, οι οποίοι έφυγαν εντυπωσιασμένοι. ΄΄Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν επισκέπτες της περιοχής μας έρχονται στην μονάδα μας για να δουν από κοντά την δουλειά μας, να γευτούν το τοπικό ελαιόλαδο σε συνδυασμό με ελληνικές συνταγές και να κατανοήσουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της εκλεκτής διατροφικής συνήθειας που όλος ο κόσμος αγαπά΄΄, επισήμανε ο ιδιοκτήτης της «LIANOS OLIVE OIL».

Διάκριση στο Βερολίνο

Η επιβράβευση του έργου των ανθρώπων της επιχείρησης, έρχεται από τις πωλήσεις αλλά και από τις διακρίσεις. Επ’ αυτού, ο κ. Λιανός σημειώνει: ΄΄Ήταν μία δύσκολη χρονιά γιατί είχαμε λίγες ποσότητες. Καταφέραμε ωστόσο να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας ποιοτικό ελαιόλαδο. Είχαμε μάλιστα συμμετοχή στον φετινό διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου όπουβραβεύτηκανδύο προϊόντα μαςστον τομέα της ποιότητας και της γεύσης, το έξτρα παρθένο και το βιολογικό ελαιόλαδο. Στην προώθηση του δεύτερου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση, καθώς παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο αυξάνονται όλο και περισσότερο οι πωλήσεις του στο εξωτερικό. Το βιολογικό ελαιόλαδοπροτιμάται από χιλιάδες καταναλωτές και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί είναι μια κατηγορία που έχει προοπτικές ανάπτυξης. Έτσι κάθε χρόνο μπορούμε να διαθέτουμε στην παγκόσμια αγορά το προϊόν σε όλο και πιο συμφέρουσες τιμές προς όφελος των τοπικών βιολογικών μας καλλιεργητών΄΄.

Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις

Σε αυτό το πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας και προώθησης του τοπικού προϊόντος εντάσσεται και η συνεχής πρόθεση της επιχείρησης να συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις. Κάθε χρόνο η “LIANOSOLIVEOIL” παίρνει μέρος στην έκθεση βιολογικών προϊόντων BIOFACH, στην Νυρεμβέργη, ενώ έδωσε το «παρών» και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με το Επιμελητήριο Αχαΐας. Επιπλέον, από τις 19-24 Οκτωβρίου θα βρίσκεται και στην παγκόσμια έκθεση καινοτομίας στον τoμέα των τροφίμων και ποτών, SIAL Paris 2024.

Ο στόχος

Οι ποσότητες του ελαιολάδου και κυρίως η τιμή του, είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον την περσινή χρονιά. Όλοι αγωνιούσαν για το λάδι με… το σταγονόμετρο και τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Τι προμηνύεται όμως για φέτος; Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επισημαίνει: ΄΄Στις 15 με 20 Οκτωβρίου ξεκινά η νέα ελαιοκομική περίοδος. Εκείνο που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι το ελαιόλαδό μας να διαθέτει την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη τιμή της αγοράς. Αυτό που θέλουμε είναι να συσκευάζουμε και να εξάγουμε το ελαιόλαδο, άρα ο κάθε παραγωγός να έχει πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη, αν συνεργαστεί με εμάς, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε υπεραξία στο προϊόν μας και να το προωθούμε συνεχώς με ποιότητα΄΄.

Το μέλλον!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λιανός, μαζί με τον γιο του Παναγιώτη (ο οποίος είναι μόλις 17 ετών) παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια γευσιγνωσίας και διαδικτυακά σεμινάρια. Επίσης, το ενδιαφέρον για την οικογενειακή επιχείρηση, που εδώ και τέσσερις γενιές χαρακτηρίζει την παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή, είναι έκδηλο και από την κόρη του Κωνσταντίνου Λιανού, Μάρθα, η οποία σπουδάζει marketing και επιθυμεί να ασχοληθεί με την προώθηση του ελαιολάδου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr