background img
banner
banner

«Γλώσσες για την ειρήνη» στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου «Γεωργία Πανουτσοπούλου – Παπασημακοπούλου», διοργάνωσε μια σειρά από δημιουργικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στόχο είχαν να προάγουν την πολυγλωσσία και την πολιτιστική κατανόηση μεταξύ των μαθητών του. Για το 2024, το θέμα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι «Γλώσσες για την ειρήνη».

Έτσι, οι μαθητές -μαζί με την εκπαιδευτικό ΠΕ06 Ανδριάνα Γκραικιώτη που οργάνωσε τη δράση- συζήτησαν για τους τρόπους που μέσω των γλωσσών μπορεί να προωθηθεί η ειρήνη, έμαθαν τη λέξη ειρήνη σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες και δημιούργησαν μια αφίσα με το συγκεκριμένο θέμα.

Αποστολή καρτών σε μαθητές άλλων χωρών και διαδικτυακή επαφή

Επίσης, οι δράσεις περιλάμβαναν την αποστολή τόσο φυσικών όσο και διαδικτυακών καρτών σε συμμαθητές τους από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μέσω αυτής της δραστηριότητας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μηνύματα φιλίας και αλληλεγγύης, αλλά και να διαβάσουν τα μηνύματα και τις ευχές μέσω των καρτών που τους έστειλαν οι συμμαθητές τους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνομιλία με μαθητές από σχολεία της Ευρώπης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning “Let’s celebrate the European Day of Languages (EDL) 2024!”, όπου οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, τραγουδώντας το γαλλικό τραγούδι “Frère Jacques” στα ελληνικά, μίλησαν αγγλικά και ελληνικά και άκουσαν τις γλώσσες που μιλούν οι μαθητές από Ιρλανδία, Τουρκία, Σλοβενία και Ιταλία.

Είπαν «γεια σου» σε πολλές διαφορετικές γλώσσες

Επιπλέον, οι μαθητές έμαθαν πώς να λένε «Γεια σου» σε πολλές διαφορετικές γλώσσες και δημιούργησαν μια συνεργατική αφίσα, στην οποία απεικόνισαν όλους τους χαιρετισμούς τους. Αυτή η δραστηριότητα ενίσχυσε τη συνειδητοποίηση για την πλούσια γλωσσική ποικιλία της Ευρώπης.

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή!», επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου, Αλέξης Κατεργάρης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr