background img
banner
banner

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κλειστού προπονητηρίου

ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2025 ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ένα “όνειρο” ετών για τους συλλόγους στίβου του Αιγίου αρχίζει να παίρνει “σάρκα και οστά”. Από το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας (30/9) οι μπουλντόζες … έπιασαν δουλειά με την κατεδάφιση της μάντρας στη βορειοδυτική κερκίδα του δημοτικού σταδίου Αιγίου ξεκινώντας τις εργασίες κατασκευής του κλειστού προπονητηρίου για τους αθλητές του στίβου. Η βελτίωση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου ξεκίνησε με την τοποθέτηση του υβριδικού χλοοτάπητα και θα συνεχιστεί, με το κλειστό προπονητήριο, τα αποδυτήρια αλλά και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων που καθιστούν «μονόδρομο» την αναβάθμιση του σταδίου, που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Εσωτερικά και εξωτερικά.

Για το ζήτημα των αποδυτηρίων του γηπέδου, ο αντιδήμαρχος Τάκης Ανδριόπουλος πριν λίγο καιρό είχε δηλώσει, ότι θα οριστικοποιηθεί η μελέτη η οποία θα αναφέρει το πλήρες κοστολόγιο της όλης παρέμβασης, αλλά και τις συγκεκριμένες αλλαγές και προσθήκες που πρέπει να γίνουν. Είχε επισημάνει δε, ότι προβλέπεται ανακατασκευή σε όλα τα σημεία των αποδυτηρίων, ενώ ανέφερε πρωτίστως την ανάγκη στεγανοποίησης του χώρου που είναι ένα ζήτημα – όπως είπε – πρώτης προτεραιότητας, καθώς υπάρχει αρκετή υγρασία και η παλαιότητα, έχει επηρεάσει την οροφή.
Όσο αφορά στην κατασκευή του χλοοτάπητα, συνολικής δαπάνης 505.802,51€, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», κατά το ποσό 385.350,00€, (το υπόλοιπο ποσό των 241.845,11€ θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Αιγιαλείας), είναι…άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το συμφωνητικό για την εκτέλεσή του είχε υπογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2022, με συνολική προθεσμία περαίωσης, έξι μήνες, δηλαδή μέχρι 23 Ιουνίου 2023… Τότε δόθηκε η πρώτη παράταση για οκτώ μήνες, δηλαδή μέχρι 23 Φεβρουαρίου 2024. Με απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας διακόπηκαν οι εργασίες από 23 Οκτωβρίου ως 16 Νοεμβρίου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η 2η παράταση για χρονικό διάστημα τριών μηνών, δηλαδή μέχρι 23 Μαΐου 2024. Στη συνέχεια πήγε για 30 Αυγούστου 2024 και ενώ μπήκε ο Οκτώβριος… το σήριαλ συνεχίζεται.

Επιπλέον, με το ξεκίνημα των έργων για την κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου, ακόμη και αν ο χλοοτάπητας είναι έτοιμος τον άλλο μήνα ή το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, θεωρείται απίθανο να δοθεί προς χρήση στον Παναιγιάλειο από τη στιγμή που η βόρεια κερκίδα για τους επόμενους μήνες θα είναι πραγματικό εργοτάξιο και το γήπεδο θα είναι ανοικτό. Άρα, ο Παναιγιάλειος, εκτιμάται πως δύσκολα θα προλάβει να να παίξει στη φυσική του έδρα (και) την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr