background img
banner
banner

Εκημήθη ο «δικός μας» πατήρ Χαράλαμπος Καρακάσης

ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο πατήρ Χαράλαμπος Καρακάσης, ένας από τους ιερείς που αγαπήθηκαν και ενέπνευσαν όσο λίγοι τους πιστούς της Αιγιάλειας, έφυγε από τη ζωή. Διετέλεσε επί σειρά ετών εφημέριος σε ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε την Ιερά Μονή Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στην περιοχή.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την εκδημία του Ιερέως Χαραλάμπους Καρακάση, κληρικού, κατά τα τελευταία έτη της ιερατικής του πορείας, της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Όπως τονίζεται από την Ιερά Μητρόπολη, ΄΄ο μακαριστός υπηρέτησε επί πολλά έτη στην Ιερά Μητρόπολή μας, όπου διακρίθηκε για την απλότητα και την κοινωνικότητά του, την έμπρακτη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, την ιεροπρέπεια, καθώς και για το θυσιαστικό πνεύμα που υπέδειξε σε όλες τις ενορίες, που με αγάπη και ένθερμο κατά Θεόν ζήλο διακόνησε.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, εκφράζει τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του προς την οικογένεια του εκλιπόντος κληρικού και την ολόθυμη δέησή του προς τον Κύριο να αναπαύσει τη μακαρία ψυχή του, καθιστώντας τον άξιο λειτουργό του Ουρανίου Θυσιαστηρίου΄΄.

Η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναφέρει: «Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στον κοιμητηριακό Ιερό του Αγίου Γεωργίου στο Αγρίνιο αύριο Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 16:00. Ο π. Χαράλαμπος, διακρινόταν για το ήθος, την σοβαρότητά του, την αφιλοχρηματία του και την αφοσίωσή του στο καθήκον. Υπήρξε δόκιμος κήρυκας του θείου λόγου, ζηλωτής εργάτης του Ευαγγελίου, αφοσιωμένος στην Εκκλησία του Χριστού, με αγάπη για την Ιεραποστολική δράση, την κατήχηση και την διακονία της Εξομολογήσεως. Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγοριά σε όλους τους οικείους του και στα πνευματικά του τέκνα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Σεβασμιώτατε μητροπολίτη Αμβροσιε η σωτηρία της ψυχής δεν είναι στα διαμερίσματα και τα χρήματα αλλά στους Ουρανούς. Ο πατερ Χαράλαμπος τιμησε το ράσο που φόρεσε με το παραπάνω. Ο Θεός να τον αναπαύσει και εσάς να σας συγχωρήσει .

    Γεωργιος Γουμπούρος 08/10/2024 20:22

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr