background img
banner
banner

«Λευκός καπνός» με διαδικαστικά της εκλογής

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΕ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ

Τη δέσμευσή τους να ακολουθήσουν πιστά το όραμα και το πρόγραμμα του συνδυασμού “Αιγιάλεια τώρα” -που αποτελεί και την παρακαταθήκη του εκλιπόντος Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου- επανέλαβαν τα μέλη της ομάδας της πλειοψηφίας στην πρώτη τους, άτυπη, συνάντησή που έγινε το βράδυ τη Δευτέρα.

Η συνάντηση ήταν και εθιμοτυπική καθώς ακολούθησε την ολοκλήρωσης του τελετουργικού της ημέρας, μετά την ταφή αλλά και το καφέ που δόθηκε για τους φιλοξενούμενους επισήμους στο αίθριο του Πολύκεντρου της Μυρτιάς.

Στη διάρκειά της πιστοποιήθηκε ότι ο συντονισμός της περιόδου που προηγήθηκε, κατά την νοσηλεία του Δημήτρη Καλογερόπουλου στην Εντατική του ΠΓΝΠ στο Ρίο, “έτρεξε” ικανοποιητικά και σε αυτό το επίπεδο συμφωνήθηκε να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα ο προγραμματισμός για την υλοποίηση του έργου στο δήμο.

Όπως είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από τις αρχές Οκτωβρίου, μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο του τ. Δημάρχου, η Δημοτική αρχή έχει ήδη καθορισμένο ‘πλάνο’ έως και τα τέλη του επόμενου μήνα. Το ‘πλάνο’ είχε βγει με ευθύνη του δημάρχου στα τέλη καλοκαιριού και θα αποτελέσει “μπούσουλα” της επόμενης ημέρας στο δήμο.

Περεταίρω συμφωνήθηκε ότι μέχρι και να κλείσει το εννιάμερο του πένθους στο δήμο, την προσεχή Κυριακή 20 του μηνός, ισχύει η δέσμευση ότι αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Συμφωνία επί των διαδικασιών

Στη διάρκεια της άτυπης αυτής επαφής, συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να κλείσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, η μεγάλη εκκρεμότητα που είναι η διαδοχή του δημάρχου. Εκτός από την παράταση της αγωνίας σε σχέση με την επόμενη μέρα της Δημοτικής αρχής, εν τη απουσία του Δημήτρη Καλογερόπουλου, κρίνεται ως άμεση προτεραιότητα να κλείσει το θέμα έγκαιρα! Μια παρατεταμένη αβεβαιότητα σε σχέση με τις διαδικασίες της διαδοχής, θα μπορούσε να προκαλέσει συζήτηση και “φιλολογία” για “ρωγμές” στην ενότητα, χωρίς αυτό να υφίσταται επί της ουσίας…

Στο μεταξύ, ως δείγμα της απόφασης της οικογένειας Καλογερόπουλου να υποδείξει την… οδό της ενότητας, είχαμε και σχετική αναφορά του γιού του τ. Δημάρχου Κωσταντίνου για την “μεγάλη ευθύνη σας να συνεχίσετε το έργο του”, στη διάρκεια του συγκινητικού επικήδειου που εκφώνησε.

Επιστροφή στο… καθήκον

Από σήμερα υλοποιείται και σχέδιο ομαλής μετάβασης όλων στα καθήκοντα συνέχισης του δύσκολου έργου στο δήμο. Από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στο άγγελμα της διάγνωσης του τ. Δημάρχου με σοβαρή νόσο, η κανονικότητα στην Ανδρέου Λόντου είχε διαταραχτεί, γεγονός αναμενόμενο.

Τα προηγούμενα 24ωρα, από το άγγελμα του θανάτου, το Δημαρχείο πλημμύρισε από κόσμο που θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους συνεργάτες αλλά και μέλη της οικογένειας που βρίσκονταν εκεί.

Από σήμερα Τετάρτη 16 έως και την Κυριακή 20 του μηνός, στη λήξη του εννιάμερου πένθους, το βιβλίο συλλυπητηρίων θα βρίσκεται στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου και θα είναι προσβάσιμο για αρκετές ώρες καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας. Στο αναπλασμένο και επισκέψιμο Αρχοντικό με τις συλλογές του, στον όροφο όπου έχουμε τα ψηφιακά εκθέματα, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος λειτουργούσε τακτικά και ένα 2ο γραφείο εργασίας δημάρχου.

Χριστόπουλος με Φιλιππάτο

Στο Δημαρχείο της Ανδρέου Λόντου βρέθηκε από το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής δημάρχου Βασίλης Χριστόπουλος. Ο κ. Χριστόπουλος βάσει νόμου ασκεί καθήκοντα δημάρχου με αποστολή να καλέσει εντός 15 ημερών και το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή νέου δημάρχου. Μετά την συμφωνία για την επίσπευση των διαδικασιών αναπλήρωσης προχθές το βράδυ, είναι πολύ πιθανό να μη φτάσουμε έως τη λήξη της προθεσμίας, την Κυριακή 27η Οκτωβρίου.

Το γεγονός ότι μεσολαβεί και το τυπικό οργάνωσης των τελετουργικών για την εθνική επέτειο της 28ης, επιβάλει να κλείσει το θέμα νωρίτερα. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει εκτιμήσεις και για εκλογή δημάρχου ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο 19-20 του μηνός. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες του Protionline.gr, ο “λευκός καπνός” στην ομάδα έχει βγει για τα διαδικασία όχι όμως και για την ημερομηνία κατά την οποία θα γίνουν οι σχετικές ψηφοφορίες στο σώμα…

Καραΐσκος και Ντίνος

Τόσο ο Βασίλης Χριστόπουλος όσο και αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ανδρέου Λόντου, θα πρέπει να θεωρούνται αυτή την ώρα βασικοί διεκδικητές της δημαρχίας. Σε αυτούς έχει προστεθεί και ο Γιώργος Ντίνος ο οποίος έχει το “στρατηγείο” του στην ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Στο πλευρό του Βασίλη Χριστόπουλου στο δημαρχέιο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος. Ένα ακόμη πρόσωπο καθοριστικής σημασίας σε σχέση με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών θα είναι και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Αγγελόπουλος.

Κομβικής σημασίας θα πρέπει να θεωρείται και ο ρόλος της κα Γιδά. Όπως άλλωστε μετέφερε στο ρεπορτάζ του τo Protionline.gr μέσα από τον επικήδειο που ανέγνωσε στην Παναγία Φανερωμένη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτή που ξεκαθάρισε “το χρέος των ατόμων που αποτελούν την ομάδα του Δημήτρη Καλογερόπουλου, να ακολουθήσουν το όραμά του ως το τέλος…”


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr