background img
banner
banner

Ξεκινούν σε λίγες ημέρες τα σχολικά γεύματα

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο ημερήσιο διατροφικό μενού εκατοντάδων μαθητών της Αιγιάλειας θα προσφέρουν για ακόμη μία χρονιά τα «σχολικά γεύματα», ένας θεσμός που στηρίχθηκε αλλά και στηρίζει μεγάλο αριθμό οικογενειών της περιοχής. Πρόκειται για τους μαθητές είκοσι δύο Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας, όσων και πέρυσι, που σε λίγες ημέρες θα μπορούν να λαμβάνουν το πλήρες γεύμα που παρασκευάζει η συμβαλλόμενη με το υπουργείο Παιδείας εταιρεία τροφοδοσίας.

Ως γνωστόν, το πρόγραμμα είναι μέρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους για την ενίσχυση της σχολικής κοινότητας και συμβάλλει στην καταπολέμηση του υποσιτισμού. Οι δαπάνες αυτές καλύπτουν την προμήθεια, παρασκευή και διανομή των γευμάτων στα επιλεγμένα σχολεία.

Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄έχει βγει το σχετικό ΦΕΚ, ανακοινώθηκα τα σχολεία που και φέτος θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και απ’ ό,τι είδαμε είναι τα ίδια με πέρυσι. Ακριβώς δεν έχουμε ενημερωθεί για την ημερομηνία που θα ξεκινήσει η τροφοδοσία ωστόσο εκτιμούμε ότι θα είναι μέσα στον Οκτώβριο΄΄.

Κάποιοι δήμοι αποκλείστηκαν…

Να σημειωθεί πάντως πως τις προηγούμενες χρονιές είχε ήδη ξεκινήσει η ισχύς του προγράμματος, ενώ φέτος σε ορισμένες περιοχές της χώρας προέκυψαν προβλήματα και έντονη διαμαρτυρία καθώς κάποιοι δήμοι αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα.

Άμεσα πάντως οι γονείς των σχολείων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα λάβουν σχετική υπεύθυνη δήλωση προς συμπλήρωση, δηλώνοντας εάν επιθυμούν το παιδί τους να λαμβάνει το γεύμα.

Τα σχολεία της Αιγιάλειας των οποίων όσοι μαθητές το επιθυμούν θα λαμβάνουν φέτος σχολικά γεύματα, είναι τα ακόλουθα:
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ, 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ “ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ”, 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΒΥΘΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΜΕΝΗΣ, ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr