background img
banner
banner

Ο νικητής, ο χαμένος και η αποχή…

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ -ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟ- ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΣΤΟΥΣ 10, Η ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9.000 ΑΧΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!

Στους πολιτικούς όρους της αντιπαράθεσης δίνουν τη μάχη τους τα τοπικά επιτελεία των δύο μονομάχων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, σε μια προσπάθεια να πείσουν και τους 13.000 Αχαιούς που ψήφισαν την Κυριακή που μας πέρασε, να επανέλθουν μεθαύριο στις 14 κάλπες που θα στηθούν και πάλι σε όλους τους δήμους της Αχαΐας.

Η μάχη των δύο έχει εστιάσει σε περιοχές όπου το 60% επέλεξε την Κυριακή κάποιο από τους αντιπάλους τους. Και η Αχαΐα όμως δεν υστερεί σε ενδιαφέρον καθώς παρά το 1-2 στην κατάταξη Ανδρουλάκη – Δούκα, το 50% όσων προσήλθαν στην κάλπη δεν επέλεξε αυτό το δίδυμο. Πάνω από 750 άτομα ή το 40% της συμμετοχής την Κυριακή που μας πέρασε δεν έχουν επιλέξει Ανδρουλάκη ή Δούκα στην Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με τα επιτελεία και των δύο μονομάχων, εφόσον επικρατήσουν στοιχεία που σχετίζονται με την ψυχολογία, πιθανή αδιαφορία καθώς ο “εκλεκτός” τους έμεινε εκτός β’ γύρου, είναι ορατό το ενδεχόμενο ο νέος ηγέτης να εκλεγεί με λιγότερες ψήφους και η όλη διαδικασία να εμφανιστεί ως “απο-νομιμοποιημένη” στην κοινή γνώμη.

Στόχος, ειδικά για την Αχαΐα, είναι να επιστρέψει στην κάλπη αριθμός 10 ψηφοφόρων, ή το 80% της συμμετοχής του α’ γύρου. “Ταβάνι” για να βγουν τόσο ο νικητής όσο και ηττημένος την Κυριακή να μιλήσουν για μαζικότητα και πλήρη νομιμοποίηση του νέου αρχηγού, θεωρείται το 70% ή πάνω από 9.000 άτομα.

Η συμμετοχή καιισχυρό ΠΑΣΟΚ”

Χαρακτηριστικές του στόχου που είναι η επανάληψη των ποσοστών συμμετοχής της Κυριακής που μας πέρασε είναι οι χθεσινές  δηλώσεις και των δύο γραμματέων, του συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Νίκου Μοίραλη και του συντονιστή της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας Γιώργου Γεωργόπουλου.

“Αυτή την Κυριακή επιλέγουμε μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, μεταξύ Δούκα και  Ανδρουλάκη, τον άνθρωπο που θα κρατήσει το τιμόνι στα επόμενα σημαντικά και δύσκολα βήματα που θα κάνει η παράταξη μας, στο δρόμο για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η μεγάλη συμμετοχή είναι εχέγγυο για την ισχυροποίηση του εγχειρήματος της παράταξης μας σε όλο το φάσμα της πολιτικής στη χώρα!” σχολιάζει ο κ. Μοίραλης.
“Το πρόσημο είναι ήδη θετικό όπως αποτυπώνεται στην συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής. Μετά την εκλογή του επόμενου προέδρου το Κίνημα θα πρέπει να βαδίσει στον επόμενο στόχο, την ήττα της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές αλλά, για να γίνει αυτό χρειάζεται να αναπτύξει πολιτικές που θα προσελκύσουν τους πολίτες όλου του δημοκρατικού τόξου να ενταχθούν στις τάξεις του και κυρίως να επαναφέρει από την πολιτική αδράνεια συντρόφους, πρώην ψηφοφόρους του” σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο.

Καραδοκούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητική πτέρυγα “καιροφυλακτεί’ και με βάση πιθανή αποχή, εκτιμά ότι θα μπορέσει να αποτρέψει από το… όχημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προσεγγίσει τα ποσοστά της ΝΔ. Χαρακτηριστικό το σχόλιο από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας της ΝΔ Βασίλη Σταθακάρου πριν από λίγα 24ωρα στην “Π” όπου είπε για τα αποτελέσματα του α’ γύρου ότι “ο κ. Ανδρουλάκης έχει μία βραχεία υπεροχή” και “κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε αυτή η διαδικασία, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα της τάξεως του 14%…”

Και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εν μέσω της εσωκομματικής ‘δίνης’, βλέπουν ένα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με χαμηλή κοινωνική δυναμική, ως “αδύναμο εταίρο” στην κεντροαριστερά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr