background img
banner
banner

Πάνω απ όλα η αντοχή μας…

Η ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Στην έμφαση που δίνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στην ανθεκτικότητα «της πατρίδας συνολικά και της κοινωνίας ολόκληρης», αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση, στην Πάτρα για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεσμικών εκπροσώπων του τόπου και Μηχανικών.

«Οι διπλωματούχοι μηχανικοί, ο επιστημονικός κορμός του τεχνικού κόσμου της χώρας, βρίσκεται στο επίκεντρο της ανθεκτικότητας» σημείωσε ο Γιώργος Στασινός και εστίασε στα έργα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση και το «έργο-ορόσημο», όπως το χαρακτήρισε, του προσεισμικού ελέγχου των δημόσιων κτιρίων.

Όπως τόνισε είναι ένα πρόγραμμα που για 25 χρόνια δεν κατέστη δυνατόν να ξεκινήσει αλλά “εκκίνησε ήδη μέσα στο καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, με τη συμβολή του ΤΕΕ και των μηχανικών». Έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν ελεγχθεί δεκάδες κτίρια, κυρίως σχολεία και νοσοκομεία, στην Αχαΐα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ χαρακτήρισε τον προσεισμικό «έμπρακτη απόδειξη του κοινωνικού ρόλου των μηχανικών», εξηγώντας ότι «μέσα από μια κατεξοχήν επιστημονική εργασία βοηθάμε την κοινωνία και την Πολιτεία να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη ζωή των συνανθρώπων μας».

Στη συμβολή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην ανάπτυξη του δικτύου υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια “ένα αντικείμενο που δουλέψαμε μεθοδικά από το 2019” και την ανάπτυξη των ‘έξυπνων δικτύων φωτισμού’ στους οδικούς άξονες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας που βελτιώνει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας, σε μήκος 900 και πλέον χιλιομέτρων” αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τον χαιρετισμό του.

Έκκληση για το τρένο

Ο Περιφερειάρχης στάθηκε και στην ανάγκη να φτάσει η νέα σιδηροδρομική γραμμή στο λιμάνι της Πάτρας.

“Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ήταν το μόνο που σε χαλεπούς καιρούς τεκμηρίωσε την βιωσιμότητα της έλευσης του υγροποιημένου αερίου στη ΒΙΠΕ, την Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο, από την Ρεβυθούσα… Ειδικά το τρένο, το ιεραρχούμε πολύ ψηλά ως ΤΕΕ στη λίστα των έργων από τα οποία εξαρτάται άμεσα και καθοριστικά το αναπτυξιακό μέλλον της Δυτικής Ελλάδας” σχολίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βαγγέλης Καραχάλος.

Επαναλαμβάνοντας τον προβληματισμό του για τη δεύτερη απόρριψη του αιτήματος χρηματοδότησης από τον μηχανισμό CEF II του έργου υπογειοποίησης από το Ρίο έως το νότιο λιμάνι της Πάτρας”.

Πολλοί εκπρόσωποι φορέων

Παρέστησαν η βουλευτής Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίωνας Ζαΐμης και Άννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι πρώην πρόεδροι ΤΕΕ-ΤΔΕ Δ. Κοτσάνης, Γ. Zεππάτος, Ν. Κοντοές, και Αθ. Γιανναδάκης, ο Πέτρος Μαντάς από τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο κατασκευαστής Παναγιώτης Χελλάς, ο κ. Ζούπας πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας και ο κ. Bαγενάς πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr