background img
banner
banner

Ραντεβού στην κάλπη

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Κ.Ε.

Σε τροχιά ρήξης με ορίζοντα τις υποψηφιότητες για νέα μέλη αλλά και για σύνεδρους από τις οργανώσεις της Αχαΐας βρίσκονται αυτή την περίοδο τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μετά την απόφαση της Κ.Ε. να απαγορεύσει στον έκπτωτο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη να θέσει υποψηφιότητα εκ νέου, υποστηρικτές του σε Πάτρα και Αίγιο μεταφέρουν το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη…

Ήδη στελέχη που είναι κοντά στον Κασσελάκη συγκροτούν ομάδες συλλογής υποψηφιοτήτων αλλά και εγγραφής νέων μελών καθώς η σχετική προθεσμία είναι μέχρι την επόμενη Παρασκευή 25 του μηνός.

Μέλη της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ότι η καθαίρεση έγινε πραξικοπηματικά, γεγονός που ωθεί πολλούς υποστηρικτές να εκφράζουν την επιθυμία να συμμετέχουν στις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Στόχος της κινητοποίησης είναι να εκλέξουν συνέδρους και στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου η πλειοψηφία να ανατρέψει και την πρόταση μομφής και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς για την ηγεσία του κόμματος.
“Κάθε αντικαταστατική εκτροπή μας κάνει και πιο δυνατούς” σχολίασε χθες στην “Π” υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη στη Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Στο ίδιο κλίμα, ολικής ανατροπής στο συνέδριο είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που έστειλε χθες με ανάρτηση του μήνυμα ότι “η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος” ξεκαθαρίζοντας ότι “η φωνή μας είναι το συνέδριο”.

“Ξέρω ότι αισθάνεστε θλίψη, οργή, απογοήτευση. Μετατρέψτε αυτά σε πείσμα, δύναμη και αγώνα. Σας ζητώ να μη φύγετε από τις Ο.Μ.” συμπλήρωσε χθες ο έκπτωτος πρόεδρος. Στο ίδιο κλίμα είναι και οι “μαλάξεις” στελεχών στους απογοητευμένους υποστηρικτές του στην περιοχή με στόχο να παραμείνουν ενεργοί στο κόμμα…

Αποφεύγουν τις δημόσιες συσκέψεις

Στο μεταξύ, “αφωνία” φαίνεται ότι επικρατεί στην Ν.Ε. και τις οργανώσεις μελών που πλειοψηφούν οι “87” σε Πάτρα αλλά και Αίγιο. Παρά την εντολή για την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, πολλά στελέχη αποφεύγουν τις δημόσιες σύσκεψεις υπό την απειλή επεισοδίων όπως αυτά που είδαμε έξω από την Κ.Ε. το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Χθες μιλώντας στο “Κόκκινο” ο Αχαιός Βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του συνεδρίου, στην περίπτωση που επικρατήσει κλίμα διαλυτικό και η κατάσταση εκτραχυνθεί. Μελετάται δηλαδή το ενδεχόμενο προσφυγής απευθείας στην κάλπη για τον νέο πρόεδρο.

Οι εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα καθώς οι συζητήσεις περιστρέφονται και στην διεξαγωγή ενός “υβριδικού” συνεδρίου με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη για να απορροφήσουν έτσι τους “πολιτικούς κραδασμούς”!

Στην περίπτωση που ακυρωθεί το συνέδριο, μελετάται πάντως μια υποψηφιότητα τρίτου στη θέση του κ. Κασσελάκη για την προεδρία. Σε… αντικατάσταση όμως του έκπτωτου προέδρου, πληροφορίες μας είναι ότι δεν συζητούνται ονόματα που έχουν πέσει έως σήμερα στο τραπέζι (στήριξη Πολάκη, Φαραντούρη, Γκλέτσου ή νέες υποψηφιότητες Ν. Παππά – Ρ. Δούρου).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr