background img
banner
banner

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ -Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΓΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ

Κλίμα βαρύ και σκυθρωπά πρόσωπα χαρακτήρισαν την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στη «σκιά» της απρόσμενης και τραγικής εξέλιξης με την υγεία του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος για τέταρτη ημέρα στη Μ.Ε.Θ. του ΠΓΝΠ, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η πρόεδρος του Σώματος εξήγησε τους λόγους που η ομάδα της πλειοψηφίας αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση, με τον επικεφαλής της μείζονα αντιπολίτευσης να ζητά αναβολή ή διακοπή κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

΄΄Είναι σε γνώση όλων η κατάσταση της υγείας του δημάρχου μας ο οποίος απουσιάζει από την παρούσα συνεδρίαση και σαν δημοτική ομάδα ομόφωνα αποφασίσαμε ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το ήθελε και ο ίδιος, καθώς θα επιθυμούσε να προχωρούν κανονικά τα θέματα του Δήμου μας και να μην έχουμε προβλήματα και καθυστερήσεις. Φυσικά του ευχόμαστε όλοι τα καλύτερα΄΄, είπε η Μαρία Γιδά, κάνοντας γνωστό πως αναπληρωτής δημάρχου είναι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αγγελόπουλος ο οποίος ωστόσο απουσίαζε για λόγους υγείας και είχε συνδεθεί διαδικτυακά. Γι’ αυτό τον λόγο, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε τον δεύτερο αναπληρωτή αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο να καθίσει στη θέση του δημάρχου, κάτι που ο ίδιος δεν αποδέχθηκε, προτιμώντας να καθίσει στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων.

Εκτελών χρέη δημάρχου στο Συμβούλιο, ο Βασίλης Χριστόπουλος

Ο κ. Χριστόπουλος είπε πως είναι μία δύσκολη και άβολη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να ασκήσει τα καθήκοντά του από το έδρανο του δημοτικού συμβούλου και όχι του δημάρχου και τονίζοντας τα εξής: ΄΄Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους γνωρίζοντας πως ο δήμαρχός μας και άνθρωπός μας περνάει δύσκολες ώρες. Δυστυχώς η καθημερινή του ενασχόληση, αυτή η υπερδραστηριότητα που παρουσίαζε λόγω της αγάπης του για την Αιγιάλεια και τα κοινά, είχε ως αποτέλεσμα να τον προδώσει ο οργανισμός του. Είμαστε σήμερα εδώ γιατί αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο σχετίζεται με τις απόψεις, την ιδεολογία του και γνωρίζοντας ότι πρέπει να τιμήσουμε τον λόγο που είμαστε εδώ έστω και αυτή τη δύσκολη στιγμή΄΄.

Χρ. Γούτος: ΄΄Οι διαφορές μας είναι πάντα σε πολιτικό επίπεδο και ποτέ σε προσωπικό΄΄

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος σημείωσε: ΄΄Αυτό που συνέβη στον κ. Καλογερόπουλο μας έχει συγκλονίσει όλους, είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς το τι νιώθει ο καθένας από εμάς σε αυτή την αίθουσα.Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι στεκόμαστε όλοι, με όλη μας τη δύναμη στο πλευρό του στη μάχη αυτή την άνιση ίσως, που δίνει. Όμως δεν υπάρχει κανονικότητα στον δήμο. Νομίζω εσφαλμένα και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο θέμα υπερεπείγον θα έπρεπε, ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης σε αυτό που περνάει σήμερα ο δήμαρχος, να διακόψουμε το συμβούλιο ή να αναβληθεί. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο θέμα που δεν μπορεί να περιμένει.

Είναι δεδομένο από την πλευρά τη δική μου ότι δεν έχω καμιά ερώτηση και καμιά άλλου είδους τοποθέτηση γιατί αυτό που συνέβη μας έχει συγκλονίσει όλους. Διότι πολλές φορές μπορεί να έχουμε συγκρουστεί με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, πάντα όμως σε πολιτικό επίπεδο ποτέ σε ανθρώπινο ποτέ δεν είχαμε διάφορες προσωπικές, παρά μόνο πολιτικές και ως προς την διοίκηση του δήμου και την φιλοσοφία μας. Ως ένδειξη σεβασμού στον αγώνα που δίνει αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης πρέπει να διακόψουμε το Δημοτικό Συμβούλιο΄΄.

Απαντώντας, η κ. Γιδά είπε πως έχει ληφθεί από την ομάδα της πλειοψηφίας μία απόφαση για συγκεκριμένους λόγους και απευθυνόμενη στον κ. Γούτο επισήμανε: ΄΄Είναι σεβαστή η άποψη σας όμως ο Δήμος λειτουργεί. Άλλωστε από τον νόμο προβλέπεται όταν απουσιάζει ο δήμαρχος να αναπληρώνεται και μία τέτοια περίπτωση έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο δήμαρχος απουσιάζει και αναπληρώνεται.

Ο δήμαρχος μας είναι στη ζωή και απουσιάζει άρα η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι αλλά έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στο δήμαρχο αλλά και απέναντι σε αυτούς που μας έχουν εκλέξει και σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων΄΄.

Κ. Σπηλιόπουλος: “Οι συνεργάτες του δημάρχου οφείλουν να επιδείξουν ψυχραιμία και σοβαρότητα”

Ο Κώστα Σπηλιόπουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης είπε πως όντως είναι όλοι συγκλονισμένοι όπως και όλη η κοινωνία της Αιγιάλειας από αυτή την ξαφνική και αναπάντεχη περιπέτεια που περνάει ο δήμαρχος, απευθύνοντας θερμές ευχές «να γίνει ένα θαύμα και ο δήμαρχος να είναι ξανά κοντά μας. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του δημάρχου στην σύζυγό του και τα παιδιά του που περνούν αυτή την πολύ δύσκολη περιπέτεια στη ζωή τους. Τους ευχόμαστε να έχουν δύναμη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε και στη λειτουργία του δήμου, σημειώνοντας: ΄΄Θέλω να απευθυνθώ στους συνεργάτες του δημάρχου γιατί κατανοούμε την θλίψη τους και την αμηχανία τους όμως πρέπει να δείξουν δύναμη, ψυχραιμία και σοβαρότητα για αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που περνάει ο Δήμος μας. Αυτό άλλωστε το ήθελε και το θέλει και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος. Δεν θα θέσουμε θέματα προ ημερησίας διατάξεως και εφόσον η δημοτική ομάδα έχει αποφασίσει να γίνει το συμβούλιο, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Να δώσουμε με την συμπεριφορά μας αυτή την ομοψυχία που πρέπει να έχουμε όλοι μας ως άνθρωποι που υπηρετούμε τα κοινά γιατί ο Δήμος μας πραγματικά έχει μπει σε μία μεγάλη περιπέτεια και πρέπει να αντεπεξέλθουμε΄΄.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα δύο προ ημερησίας διατάξεως θέματα

Από τη δημοτική αρχή τέθηκαν δύο θέματα προ ημερησίας διατάξεως. Το ένα αφορούσε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για την αύξηση κωδικού προκειμένου να καταστεί δυνατή η υποχρέωση του Δήμου για αποπληρωμή αναθεώρησης κάποιων έργων, με την πρόεδρο του σώματος να αναφέρει πως ΄΄το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας έχει αποφασίσει την ανακατασκευή χλοοτάπητα -δίκτυο αποστράγγισης άρδευσης στο δημοτικό στάδιο Αιγίου και συντήρηση κτιρίων΄΄. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το δεύτερο θέμα εισήλθε στο Συμβούλιο με εισήγηση του αναπληρωτή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και αφορούσε την απευθείας ανάθεση της παροχής υπηρεσίας επειγουσών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρας που επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr