background img
banner
banner

Σε τροχιά πλήρους αναβάθμισης το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου

ΞΕΚΙΝΑ  ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν είναι μόνο ότι εξοπλίζεται, αναβαθμίζεται ενεργειακά και αναδιοργανώνεται για την εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του. Το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) περνά και σε ένα άλλο επίπεδο, προς όφελος της κοινωνίας.

Πρόκειται για τον τομέα της πρόληψης, δίνοντας στις γυναίκες της περιοχής τη δυνατότητα να εξετάζονται προληπτικά ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ο νέος μαστογράφος που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, είναι ένα σημαντικό «όπλο» ενάντια σε αυτή τη μορφή καρκίνου που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο.
Και σε αυτή την περίπτωση, είναι βέβαιο πως η πρόληψη σώζει, καθώς ο ετήσιος έλεγχος μέσω μαστογραφίας, έχει αποδειχθεί σωτήριος. Ήδη έχει προετοιμαστεί αναλόγως ο χώρος που φιλοξενεί τον μαστογράφο, ο οποίος βρίσκεται στο ισόγειο του νοσοκομείου, κοντά στο Ακτινολογικό Τμήμα.

Μαστογράφος με τομοσύνθεση και εκτυπωτή films τελευταίας τεχνολογίας

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προσυμπτωματκού ελέγχου πρόληψης του καρκίνου του μαστού ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου οι πρώτες εξετάσεις σε γυναίκες οι οποίες ήδη έχουν κλείσει προγραμματισμένο ραντεβού. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος σε τρισδιάστατο ψηφιακό μαστογράφο με τομοσύνθεση και εκτυπωτή films τελευταίας τεχνολογίας. Όπως πληροφορήθηκε το Protionline.gr από τη Διοίκηση, οι εξετάσεις, σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα) και θα εξυπηρετούνται επτά ραντεβού ενώ πρόθεσή της είναι να προστεθεί και δεύτερη ημέρα την εβδομάδα το επόμενο χρονικό διάστημα

Εκπαίδευση προσωπικού

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που στο νοσοκομείο Αιγίου λειτουργεί μαστογράφος ενώ είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι πρόκειται για το πλέον υπερσύγχρονο μηχάνημα που δύναται να καταγράφει ακόμη και πολύ μικρές ενδείξεις, δίνοντας στον γιατρό την πλήρη εικόνα της ασθενούς. Για τη χρήση του μαστογράφου έχει εκπαιδευτεί παραϊατρικό προσωπικό, διαδικασία που θα συνεχίσει να γίνεται και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Η λειτουργία του μαστογράφου δημιουργεί νέα δεδομένα στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς ανοίγονται νέοι ορίζοντες στον τομέα της πρόληψης και αναβαθμίζονται έτσι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση

Κι όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. Με την εγκατάσταση των ηλιακών συλλεκτών, προχωρά και η υγρομόνωση της ταράτσας του κτιρίου με τα πλέον σύγχρονα υλικά. Στη συνέχεια, τα συνεργεία θα μπουν στο εσωτερικό της νοσηλευτικής μονάδας, λειτουργώντας τμηματικά ανά όροφο και ξεκινώντας από τον τρίτο όροφο όπου στεγάζεται η Παθολογική Κλινική.

Ίσως και αρχή του έτους η έναρξη του έργου του νέου Τ.Ε.Π.

Ως προς το μεγάλο έργο της δημιουργίας νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τις αρχές του έτους. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να δρομολογηθεί η μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών και των γραφείων από το ισόγειο που στεγάζονται σήμερα σε άλλο σημείο, καθώς εκεί θα αναπτυχθούν οι χώροι του Τ.Ε.Π., ακριβώς δίπλα δηλαδή στα εργαστήρια. Εν συνεχεία, θα γίνει η διαμόρφωση των χώρων των εξωτερικών ιατρείων όπου θα φιλοξενήσουν τις διοικητικές υπηρεσίες αφού βέβαια θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του Τ.Ε.Π. στον νέο αναμορφωμένο χώρο, που θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr