background img
banner
banner

Συμπροσευχήθηκαν με θέρμη για το θαύμα για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο

ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ – ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Έντονη συγκίνηση αλλά και ελπίδα ότι η Παναγία Τρυπητή, η προστάτιδα του Αιγίου και των Αιγιωτών, θα βοηθήσει ώστε να συντελεσθεί το θαύμα και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος θα ξεπεράσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, επικράτησαν χθες κατά την Ιερά Παράκληση που εψάλη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής. Ήταν εντυπωσιακό το πώς οι καρδιές τόσων ανθρώπων ενώθηκαν, στέλνοντας στην Θεοτόκο μία ικεσία υπέρ υγείας του δημάρχου που νοσηλεύεται σε καταστολή από τις 29 Σεπτεμβρίου. Η πρωτοβουλία ανήκε στον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, όπως έκανε γνωστό ο Σεπτός Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, όπου και οι δύο με πολλή συγκίνηση μίλησαν για τον αγώνα αυτόν του δημάρχου.

Ιδιαίτερη δε ήταν η στιγμή που στο κατάμεστο από κόσμο Ιερό Προσκύνημα, όλοι μαζί έψαλαν το τροπάριο της Παναγίας Τρυπητής, με την πίστη και την αισιοδοξία για κάτι που μόνο η Παναγία μπορεί να καταφέρει. Να επαναφέρει τον Δημήτρη Καλογερόπουλο γερό στην οικογένειά του και στους ανθρώπους που τον αγαπούν. Και είναι πολλοί. Ανάμεσα στους πολλούς που συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν, ήταν ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Αγγελόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρίστος Τηλιγάδης, όλοι οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, κοινοτικοί σύμβουλοι αλλά και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του δημάρχου όπως η αγαπημένη του αδελφή Σούλα Καλογεροπούλου.

Μητροπολίτης Ιερώνυμος: «Το θαύμα θα γίνει, το πιστεύω ακράδαντα, ο δήμαρχος θα επιστρέψει ανάμεσά μας»

«Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως φορτισμένο και δεν ξέρω αν όντως, μπορώ να πω όσα θα ήθελα. Βλέποντας τους καλούς συνεργάτες του δημάρχου αλλά και όλους τους φίλους του εδώ, μου δημιουργείται μία ιδιαίτερη συγκίνηση… είναι μία πολύ δυνατή στιγμή για μένα…», ανέφερε μετά το τέλος της Ιεράς Παράκλησης, ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, κομπιάζοντας αρκετά στον λόγο του, ενώ “έσπασε” η φωνή του πολλές φορές υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε σε αυτό το κάλεσμα, που βρίσκεστε όλοι μαζί απόψε εδώ για να προσευχηθούμε για τον δήμαρχο της Αιγιάλειας. Είναι ένας άνθρωπος με πολλά χαρίσματα και σαν χαρακτήρας αλλά και σαν διοικητικός. Χαιρόμαστε που του χάρισε ο Θεός όσα έχει και που του πρόσφερε με αγάπη και απλοχεριά όσα είδε. Τον ευχαριστούμε που προασπίζει την ειρήνη και που σκορπά χαρά σε κάθε του βήμα. Είναι ευχάριστος άνθρωπος, εξωστρεφής και είμαστε τυχεροί που μπορέσαμε να τον γνωρίσουμε και να τον έχουμε. Απόψε, στο Σπίτι της Παναγίας μας, ενωθήκαμε για να την ευχαριστήσουμε για όσα καλά μας προσφέρει αλλά και να την παρακαλέσουμε σε αυτή την δραματική και ιδιαίτερη στιγμή που περνά ο δήμαρχος, να τον κάνει καλά και να του δώσει ξανά την υγεία του. Ας προσευχηθούμε όλοι για τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και ας παρακαλέσουμε την Παναγία που αποτελεί φάρο ζωής, να είναι εκείνη που θα μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα και να του δώσει φως και ζωή ξανά. Εξάλλου αυτή μπορεί να αλλάξει τη διάθεση των ανθρώπων και την εικόνα τους, το ποιόν τους, όλα τα μπορεί. Την παρακαλώ προσωπικά και σας ζητώ να το κάνετε και εσείς μαζί μου, να κάνει το θαύμα Της και να μας χαρίσει ξανά ακμαίο και δυνατό τον δήμαρχό μας, διότι είναι πολύ νέος ακόμα και βασανίζεται οικτρά», είπε ξεσπώντας ο Μητροπολίτης, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι πριν από έναν χρόνο, ο δήμαρχος είχε επανεκλεγεί στο Δήμο Αιγιάλειας και το βράδυ των εκλογών του είχε τηλεφωνήσει τρεις φορές, λέγοντάς του: “Σεβασμιώτατε, είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος, έχω τα πάντα, έχω μία καλή οικογένεια, έχω όλους τους φίλους μου μαζί μου και έχω και εσάς!”.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης έκανε γνωστό ότι η ιδέα της συγκεκριμένης παράκλησης ήταν του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό, επισημαίνοντας: «Ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης, ο Θεός της χριστιανικής πίστης μπορεί να κάνει το θαύμα του, αν θέλει. Το θαύμα θα γίνει, το πιστεύω ακράδαντα, θα επιστρέψει ανάμεσά μας ο δήμαρχος. Είμαι σίγουρος. Απόψε, αυτή η παράκληση είναι μία δυνατή συγκυρία για εμένα προσωπικά γιατί σαν σήμερα πριν λίγα χρόνια στέφθηκα Μητροπολίτης, είναι μια μέρα που είχα μοιραστεί με τον δήμαρχο μας. Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει αξιώσει να ζω και να υπηρετώ την τοπική εκκλησία και να εργάζομαι για αυτή. Ευχαριστώ και τον Γέροντα Αμβρόσιο για την μεγάλη βοήθεια του που μου προσφέρει σε κάθε βήμα» είπε, “λυγίζοντας” για ακόμα μία φορά και μεταδίδοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους την συναισθηματική φόρτιση που τον διακατείχε εκείνη τη στιγμή.

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Δεν θέλω να σας πω κάτι για τον δήμαρχο, αυτά τα είπα όλα στην ίδια την Παναγία»

Ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος αμέσως μετά, επισήμανε: «Δεν θέλω να σας πω κάτι για τον δήμαρχο, αυτά τα είπα όλα στην ίδια την Παναγία. Θέλω μονάχα να σας θυμίσω ότι η σημερινή ημέρα είναι μία πολύ χαρούμενη και ευχάριστη ημέρα. Σαν σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Ιερώνυμος εξελέγη Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ας είναι πάντα άξιος, να του δίνει ο Θεός ευλογία και δύναμη για να εργάζεται εις δόξαν Κυρίου και να μπορεί να ηγείται της τοπικής μας εκκλησίας δυναμικά, όπως κάνει ήδη. Ζητώ από την Παναγία να τον προστατεύει. Άξιος!!!», αναφώνησε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από το ιερό βήμα, φορτίζοντας έτσι ακόμα πιο πολύ το κλίμα και αναγκάζοντας τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο να συγκινηθεί εκ νέου, αυτή τη φορά από χαρά και συγκίνηση.

Και στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακράτας

Τέλος, υπέρ ενισχύσεως του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, αλλά και επιστηριγμού της οικογενείας αυτού, την ίδια ώρα χθες, τελέσθηκε Ιερά Παράκληση και στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακράτας.

Οι προσωπικές στιγμές του Μητροπολίτη με τον δήμαρχο λίγο πριν υποστεί το εγκεφαλικό επεισόδιο

«Ζητώ από την Παναγία να μη μας στερήσει τον δήμαρχό μας, έχουμε μεταξύ μας μία ειλικρινή σχέση, μία ουσιαστική σχέση. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν το Σάββατο, προτού πάθει το εγκεφαλικό επεισόδιο στο σπίτι του και μου είπε μεταξύ άλλων: “Σεβασμιώτατε, έχω δώσει την εντολή στους συνεργάτες μου να έχετε όλα όσα θα χρειαστείτε, όσα ζητήσετε θα γίνουν” καθώς του είχα ζητήσει να υλοποιήσει κάποια θέματα για την Παναγία μας. Αμέσως, προτού καν τελειώσω την κουβέντα μου, μου είπε αυτό.
Όταν βγήκαμε στο μπαλκόνι γύρισε και μου είπε “είσαι φίλος μου και αδελφός μου, μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό, σε αγαπώ και σε εκτιμώ”», ξεσπώντας για μία ακόμα φορά σε λυγμούς και μεταδίδοντας την ίδια ένταση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

«Ας στηρίξει την οικογένεια και τον ίδιο η Παναγία μας και θέλω να δώσει και σε όλους σας κουράγιο και δύναμη…», επισήμανε, προτρέποντας τους άμεσους συνεργάτες του να μείνουν ενωμένοι, γιατί όπως είπε αυτό επιθυμεί και ο ίδιος ο κ. Καλογερόπουλος, λέγοντας: «Να έχετε την ευλογία του Θεού και να προσεύχεστε. Ας γίνει το θέλημά Του».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr