background img
banner
banner

Την Κυριακή… ώρα ΠΑΣΟΚ

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Μία καθοριστικής σημασίας ημέρα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τον ρόλο που θα διαδραματίσει στην πολιτική ζωή της χώρας είναι η Κυριακή 6 Οκτωβρίου, καθώς θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος για τον πρώτο γύρο και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου για τον δεύτερο γύρο (εφόσον χρειαστεί).

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν: – Τα μέλη, καθώς και φίλοι που θα συμπληρώσουν σχετική αίτηση. – Οι πολίτες από ηλικία 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008). – Απαιτείται ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. (νέου τύπου) ή ΑΜΚΑ, για αλλοδαπούς άδεια παραμονής. – Καταβολή 3 ευρώ μόνο στον 1ο γύρο.
Οι υποψήφιοι, ως γνωστόν, είναι έξι, οι τέσσερις από τους οποίους έχουν περιοδεύσει και στην Αιγιάλεια το προηγούμενο διάστημα, ερχόμενοι σε επαφή με φίλους και μέλη του κόμματος. Πρόκειται για τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ποιοι ψηφίζουν

Δικαίωμα ψήφου στον 2ο γύρο 13 Οκτωβρίου έχουν: -Μόνο όσοι ψήφισαν στον 1ο γύρο. -Οι εκλογείς στον 2ο γύρο ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το τμήμα που ψήφισαν στον 1ο γύρο.
Τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν την Κυριακή για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, στην Αιγιάλεια είναι δύο: ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΕΠ Δ. ΑΚΡΑΤΑΣ ΑΚΡΑΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Δ.K. ΑΙΓΙΟΥ (ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) ΑΙΓΙΟ.

Κάλεσμα του γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας για συμμετοχή στη διαδικασία

Όλοι οι υποψήφιοι και κομματικοί παράγοντες στη Χ. Τρικούπη προβλέπουν αυξημένη συμμετοχή, κάτι που επιθυμούν τα τοπικά στελέχη και για την Αιγιάλεια, η οποία αποτελεί έναν δυνατό πόλο για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που φάνηκε και από τις επισκέψεις των υποψηφίων αρχηγών.

Μιλώντας στo Protionline.gr για την εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής, ο γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, επισήμανε: ΄΄Οι τρεις κάλπες θα είναι στημένες από νωρίς και με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διαδικασία και να καλυφθούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ από την περιοχή. Ευελπιστώ ότι η προσέλευση στο “Αλέκος Μέγαρης” θα είναι και μεγάλη και καθοριστική. Είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση και ο απαραίτητος συντονισμός έχει ήδη γίνει, ώστε να διεξαχθεί η διαδικασία σωστά όπως προβλέπεται αλλά και με ασφάλει΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε: ΄΄Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλοι όσοι πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρέπει να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, κάθε ηλικίας, να έρθουν να συμμετάσχουν στην πλέον δημοκρατική στιγμή του κινήματος και να ψηφίσουν την πρώτη προτίμηση τους, ώστε να βγει ο πιο κατάλληλος και ο επόμενος, μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. Για το ΠΑΣΟΚ, είναι ημέρα χαράς και επιτυχίας και ο νέος πρόεδρος που θα ψηφιστεί και θα ηγηθεί του κόμματος, θα καλεστεί ταυτόχρονα να οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα εποχή της, απομακρύνοντας οριστικά τη Νέα Δημοκρατία από την διακυβέρνηση και χτίζοντας ένα ευνοϊκό μέλλον για το αύριο και τα παιδιά μας΄΄.

Στην Πάτρα κλείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα Γερουλάνος και Ανδρουλάκης

Με ανοικτές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις, γεγονός πρωτόγνωρο για τα χρονικά των τελευταίων ετών και προτάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ από διαφορετικές κατευθύνσεις και αφετηρίες, κλείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα και οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σήμερα στην Πάτρα έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος, για να μιλήσει στις 19.30 στο ξενοδοχείο «My Way», ενώ αύριο Σάββατο, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες αναμένεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο «Royal».

Το βλέμμα πολλών φαίνεται να στρέφεται στην επόμενη, Κυριακή 13 του μηνός και τον β΄γύρο καθώς είναι σχεδόν σίγουρο, με τις δημοσκοπήσεις, ότι ουδείς μπορεί να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία την Κυριακή. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά και τίποτε δεν επιτρέπει ασφαλή πρόβλεψη. Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 14 εκλογικά τμήματα, σε όλους τους Δήμους ενώ εκτιμάται ότι η προσέλευση μπορεί να πλησιάσει και τις 10.000 κόσμου.

Διαμάχη έχει ξεσπάσει για το εκλογικό τμήμα Κάτω Αχαΐα καθώς η Πρωτοβουλία Αχαιών για τον Χάρη Δούκα, με ανακοίνωση της, στρέφεται κατά του Δημάρχου, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, υποστηρικτή του Νίκου Ανδρουλάκη, για την αλλαγή του εκλογικού τμήματος, από το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μαρκούρη», στην πλατεία Δημοκρατία, σε κοντεϊνερ που βρίσκονται κοντά στο Δημαρχείο και στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Μελίνα Μερκούρη», δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί την προσεχή Κυριακή ως εκλογικό τμήμα, καθώς έχει από καιρό ενοικιαστεί σε άλλο φορέα για εκδήλωση του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr