background img
banner
banner

Χάρης Ράντος: «Κοιτάζουμε το σήμερα και χάνουμε το αύριο»

ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ19 ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Μεγάλη πορεία στο ποδόσφαιρο για τον 37χρονο Χάρη Ράντο, τεχνικό διευθυντή στην ακαδημία της Παναχαϊκής, που παρακολουθεί από κοντά τα κατορθώματα και τις εξελίξεις των παιδιών από την Κ19 της Παναχαϊκής (Αθανασόπουλου, Ντούνη, Κατσαΐτη).

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA A και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο sports management, ο Χάρης Ράντος έχει συνεργαστεί σαν προπονητής στις ομάδες: Ακαδημίες Πανεπιστημίου Πατρών, Δόξα Παραλίας, Νίκη Προαστίου , Αετός Πατρών , Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Τσιλιβή, Παναχαϊκή Κ19 και στο τιμ της ανδρικής ομάδας της Παναχαϊκής.

Βασικά γρανάζια στον Παναιγιάλειο τα παιδιά από την Κ19 της Παναχαϊκής. Περίμενες να έχουν βασικό ρόλο σε ένα πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής;

Γενικά μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να σταθούν άνετα σε εθνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος που πιστεύω αυτό είναι για τα τελευταία δυο χρόνια έχουν δουλέψει αρκετά σε επίπεδο αρκετά ανταγωνιστικό. Το γεγονός πώς ήταν πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του πρωτάθληματος SL2 U19 τους δίνει μεγαλύτερη ώθηση. Έχω πίστη στην αγωνιστική αξία όλων των παιδιών που προέρχονται από την Παναχαϊκή. Καθώς μην ξεχνάμε πώς και ο Σταθόπουλος ήταν βασικό στέλεχος τη σεζόν 2022-23 της Κ19 της Παναχαϊκής. Θεωρώ πως η δουλειά που έχουν κάνει αποδίδει ήδη καρπούς.

Είδαμε στην πρεμιέρα τον Νίκο Αθανασόπουλο από τους καλύτερους του γηπέδου στο παιχνίδι με την Μύκονο. Την Κυριακή από δική του προσπάθεια τον Μπάμπη Ντούνη να σκοράρει; Τυχαίο και περιστασιακό;

Όχι δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι δυο παιδιά που γνωρίζονται πολύ καλά και έχουν δουλέψει πάνω σε αυτή τη φάση αρκετές φορές στις προπονήσεις και το έχουν κάνει και σε αγώνες της Κ19. Ο Αθανασόπουλος όπως και οι Ντούνης, Κατσαΐτης είναι παιδιά αρκετές ώρες προπόνησης μαζί. Έχουν να δώσουν αρκετά πράγματα ακόμα.

Με την απόδοσή τους πιστεύεις ότι περνούν μήνυμα στην Παναχαϊκή ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα και στην Σούπερ Λιγκ 2;

Η φετινή εμπειρία που θα αποκτήσουν φορώντας τη φανέλα ενός μεγάλου συλλόγου όπως είναι ο Παναιγιάλειος θα τους δώσει την ώθηση ώστε τη νέα χρονιά να είναι ακόμα πιο έτοιμοι και να μπουν με πρωταγωνιστικό ρόλο στο ρόστερ της Παναχαϊκής, στο οποίο θεωρώ πως και φέτος είχαν θέση. Γνωρίζω πως η Παναχαϊκή ποντάρει σε αυτά τα παιδιά και θέλω να πιστεύω πως ότι έγινε, έγινε με γνώμονα την αγωνιστική τους εξέλιξη. Η Παναχαϊκή όπως και ο Παναιγιάλειος έχουν ανάγκη από γηγενείς ποδοσφαιριστές της ποιότητας που έχουν αυτά τα παιδιά όπως και αρκετά παιδιά που προέρχονται από το Αίγιο.

Σαν προπονητής τους πες μας λίγο για τη δουλειά που γίνεται στην Παναχαϊκή, τις επιλογές για την ακαδημία, την πρόοδο με τις προπονήσεις τους.

Στην Παναχαϊκή έχουμε την τύχη να δουλεύουμε με αρκετά παιδιά από το Αίγιο. Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της Παναχαϊκής και η δουλειά που γινόταν στα τμήματα των ομάδων Κ της ΠΑΕ έχει αναγκασει πολλά παιδιά από το Αίγιο να έρχονται στην πάτρα. Θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο παράσημο που μπορούμε να λάβουμε για τη δουλειά μας. Η Ακαδημία της Παναχαϊκής βρίσκεται σε καλό επίπεδο σίγουρα όμως χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη βελτίωση για να φτάσουμε στα στάνταρ που πρέπει. Το ίδιο ισχύει για τις ομάδες Κ της ΠΑΕ τις δύο χρονιές που δούλεψα σε αυτές. Αυτό που χρειάζεται σίγουρα η Παναχαϊκή είναι ενότητα και στη συνέχεια ένα αθλητικό κέντρο με τουλάχιστον δύο γήπεδα. Τη περσινή χρονιά που όλοι δουλέψαμε από κοινού τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Απόδειξη η παρουσία των παικτών που έχουν έρθει στον Παναιγιάλειο, που καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα φορώντας μία βαριά φανέλα.

Αποτελείς μια πολύ καλή λύση στον πάγκο οποιουδήποτε σωματείου, βρέθηκες μάλιστα στην λίστα των υποψήφιων για τον Ατρόμητο Πάτρας. Που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα να δουλεύεις;

Καταρχάς είναι πολύ τιμητικό που μου πρότειναν να δουλέψω στον πρωταθλητή Αχαΐας. Ο Ατρόμητος αποτελεί πάλι ένα από τα φαβορί και θεωρώ πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα και φέτος. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πιστεύω πως η δουλειά που μου ταιριάζει είναι σε τμήματα ελίτ ομάδων Κ. Μια τέτοια ομάδα είναι η φετινή ομάδα Κ16 της Παναχαϊκής.

Εχεις μέλλον μπροστά σου. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη συνέχεια;

Να προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά ώστε να δίνω στους παίκτες μου τη καλύτερη δυνατή ποιότητα δουλειάς μέσα στο γήπεδο. Είμαι τυχερός μέχρι στιγμής γιατί βλέπω παίκτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί να βελτιώνονται και να αναγνωρίζεται η αγωνιστική τους αξία.

Το Αχαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καλό δρόμο κατά τη γνώμη σου; Τι είναι αυτό που θα βελτίωνε ποιοτικά και αριθμητικά το νομό μας, αφού πολλοί παίκτες χάνονται με τις σπουδές και την στρατιωτική θητεία;

Το Αχαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μεγάλη κάμψη τα τελευταία 20 χρόνια. Αναλαμπές έχουν συμβεί και μόνο. Πρέπει να μάθουμε να κοιτάμε το αύριο και όχι το σήμερα. Σίγουρα θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το τοπικό στοιχείο και να βελτιώσουμε το επίπεδο των εγκαταστάσεων. Με αυτό το τρόπο θα καταφέρουν οι ομάδες να κρατούν τους παίκτες εντός Αχαΐας και όχι να φεύγουν για τα τμήματα υποδομής των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και όταν γυρίζουν πίσω να γίνονται απλά χομπίστες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr