background img
banner
banner

Όλο και πιο δυνατή η παράταξη «Ένα Επιμελητήριο»

ΑΚΟΜΗ ΕΙΚΟΣΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Συνεχώς εμπλουτισμένη με νέο κόσμο και ακάθεκτη προς τις εκλογές του Δεκεμβρίου βαδίζει η παράταξη «Ένα Επιμελητήριο» του υποψηφίου προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Τάκη Βασιλείου.

Το βράδυ του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου στα γραφεία της παράταξης στην οδό Μητροπόλεως (απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου) πραγματοποιήθηκε συνάντηση των στελεχών που έχουν συμπορευτεί ως τώρα με τον επικεφαλής καθώς και νέων, ενώ σήμερα Δευτέρα θα γίνει η ανακοίνωση και μίας ακόμη ομάδας νέων υποψηφίων του συνδυασμού.

Σε βαρύ κλίμα λόγω της απώλειας του δημάρχου

Βεβαίως, από τη συζήτηση το βράδυ του Σαββάτου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η θλιβερή είδηση του θανάτου του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, με τον κ. Βασιλείου να αναφέρεται στη σχέση του με τον εκλιπόντα από όταν ήταν και οι δύο δήμαρχοι καποδιστριακών δήμων της Αιγιάλειας. Μάλιστα, η παράταξη «Ένα Επιμελητήριο και ο κ. Βασιλείου εξέδωσαν ανακοίνωση με το εξής περιεχόμενο: «Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, καθώς και για το κενό που αφήνει στην οικογένειά του και την τοπική κοινωνία».

Οργανώνονται και προχωρούν με σταθερά βήματα

Εν συνεχεία, η συζήτηση είχε περισσότερο οργανωτικό χαρακτήρα, με τον επικεφαλής να δίνει κατευθύνσεις για το πώς θα κινηθεί η παράταξη το επόμενο διάστημα και μέχρι τις επιμελητηριακές εκλογές. Παραδείγματος χάριν, δόθηκε «γραμμή» ώστε όλοι να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Επιμελητήριο για να έχουν δικαίωμα ψήφου και κατ’ επέκταση να μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα με την ψήφο τους, προς όφελος του επαγγελματικού, εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται από πλευράς παράταξης οι διαδικασίες των αιτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων για τις υποψηφιότητες.
Ως προς το πόσες θα είναι αυτές, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπεράσουν τον απαιτούμενο εκ του νόμου αριθμό, καθώς η συσπείρωση γύρω από τον συνδυασμό είναι μεγάλη.

Απόλυτη ταύτιση με νέους και παλιότερους

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα ακόμη μία λίστα αυτή τη φορά με 20 ονόματα υποψηφίων, φτάνοντας αισίως τον αριθμό στους 51, μαζί με τους 31 που είχαν ανακοινωθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Το «παρών» στην συνάντηση, εκτός από τους παλιότερους συμμετέχοντες έδωσαν και τα νέα άτομα του ψηφοδελτίου, με τον κ. Βασιλείου να αναφέρει στο Protionline.gr: ΄΄Πρόκειται για σημαντικούς ανθρώπους από τον επαγγελματικό χώρο της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους μέσα από την επαγγελματική τους πορεία και επιθυμούν να προσφέρουν και για το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Ταυτιζόμαστε απόλυτα με τις ιδέες και τα όσα προτείνουν, υιοθετούμε τις σκέψεις τους και προχωράμε μαζί΄΄.

Γενικότερα, παρά το δυσάρεστο κλίμα εξαιτίας του θανάτου του δημάρχου, εκφράστηκε αισιοδοξία από όλους ότι η παράταξη θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο και θα διαπρέψει στις επικείμενες εκλογές πετυχαίνοντας τον στόχο της που δεν είναι άλλος από το να ενισχύσει τη φωνή του επαγγελματία, του εμπόρου και επιχειρηματία μέσα στη διοίκηση του φορέα, δίνοντας ταυτόχρονα την προοπτική της εξωστρέφειας.

Η εξωστρέφεια και οι δεσμοί με την Κίνα

Άλλωστε, ο κ. Βασιλείου ανέκαθεν λειτουργούσε με αυτή τη λογική «χτίζοντας» δεσμούς με ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου από πολλές χώρες. Μία τέτοια περίπτωση είναι η αδελφοποίηση που είχε κάνει το 2008 μεταξύ των δήμων Διακοπτού που ήταν δήμαρχος και Ουσί της Κίνας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Βασιλείου εξακολουθεί να διατηρεί δεσμούς με τους ιθύνοντες του δήμου σε σημείο μάλιστα που έχει μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει συνεργασία τους με το Πανεπιστήμιο Πατρών.  Η δε συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πάτρα όπου έχει καταλύσει η κινεζική αποστολή.

Δίνεται στη δημοσιότητα ακόμη μία λίστα αυτή τη φορά με 20 ονόματα υποψηφίων, φτάνοντας αισίως τον αριθμό στους 51, μαζί με τους 31 που είχαν ανακοινωθεί στις 8 Οκτωβρίου, αναλυτικά:

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
ΒΙΛΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΟΤΕΡ
ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ
ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ
ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
ΜΠΑΒΙΟΛΗ ΕΛΕΝΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ
ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΚΟΥΣΚΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
ΠΑΠΑΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ
ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΚΛΟΥΚΙΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ
ΦΑΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr