background img
banner
banner

Με κάθε τιμή αποχαιρετά τον δήμαρχό της η Αιγιάλεια

ΤΟ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ

Με τη δέουσα τιμή που αρμόζει στον πρώτο πολίτη του τόπου αλλά κυρίως με την αγάπη που συνοδεύει τον δήμαρχο που εμπιστεύτηκε και πίστεψε ο λαός όσο λίγους, η Αιγιάλεια αποχαιρετά τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Τον χαρισματικό αυτοδιοικητικό, τον διορατικό οραματιστή, τον δικό της άνθρωπο που έφυγε τόσο απρόσμενα και άδικα από τη ζωή στα 67 του χρόνια.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, διαγνώστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου με επιθετικό καρκίνο στον εγκέφαλο κι ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στο Αννόβερο της Γερμανίας για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και από τις 29 Σεπτεμβρίου νοσηλευόταν υπό καταστολή στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠΠ με αρνητική πρόγνωση. Από το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και όλα έδειχναν ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Έφυγε από τη ζωή στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου.

Η θλιβερή αναγγελία το μεσημέρι της Παρασκευής

Λίγα λεπτά μετά, από το γραφείο δημάρχου εξεδόθη η σχετική αναγγελία που βύθισε στη θλίψη όλη την Αιγιάλεια: «Με οδύνη, θλίψη και συντριβή, αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα την 11η Οκτωβρίου 2024, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Αποχαιρετούμε τον πρώτο δημότη της πόλης μας. Τον άνθρωπο που οραματίστηκε, που αγωνίστηκε, που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο ακριβώς πανηγύρισε την πρώτη φορά που εκλέχθηκε Δήμαρχος στην Αιγιάλεια, για δεύτερη συνεχή θητεία. Αποχαιρετούμε τον δικό μας Δημήτρη Καλογερόπουλο».

Σε λαϊκό προσκύνημα

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστή η ημέρα και ώρα διεξαγωγής της κηδείας του, με την εξής ανακοίνωση: «Η εξόδιος ακολουθία του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 στις 14:00. στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00π.μ. το πρωί της Δευτέρας. Η οικογένεια του Δημάρχου παρακαλεί όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων να στηρίξουν το ταμείο υποτροφιών καθώς και το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης, το ΕΚΑΜΕ Αιγίου και το Χαμόγελο του Παιδιού».

Έτσι, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 2.00 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ενώ η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10.00π.μ. Ωστόσο άπαντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την ώρα της κηδείας δεν θα επιτρέπονται η είσοδος και το προσκύνημα ώστε να τηρηθεί τάξη.

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί πομπή μέσω των οδών Μητροπόλεως και Ανδρονοπούλου ώστε να περάσει για τελευταία φορά από το Δημαρχείο…

Στη συνέχεια, μέσω των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως τα αυτοκίνητα θα αναχωρήσουν για το κοιμητήριο Ροδοδάφνης, αφού προηγουμένως θα γίνει μία ακόμη στάση στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας, πάντα με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας από την τροχαία. Μετά την ταφή, θα προσφερθεί καφές στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, στην παραλία Αιγίου.

Αθρόα προσέλευση στο Δημαρχείο το τριήμερο για συλλυπητήρια

Επίσης, έγινε γνωστό ότι στο γραφείο του Δημάρχου έχει ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων. Κι αυτό ήταν κάτι που, όπως αποδείχθηκε επιθυμούσαν οι δημότες που και τις τρεις ημέρες προσήλθαν ώστε να γράψουν λίγα λόγια καρδιάς για τον εκλιπόντα καθώς και να εκφράσουν συλλυπητήρια.

Σημειωτέον ότι το βιβλίο συλλυπητηρίων βρίσκεται στην εκκλησία από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, καθώς επίσης από την Τρίτη, στο Παναγιωτοπουλέικο Αρχοντικό για όσους επιθυμούν να εκφράσουν συλλυπητήρια.

Θα δοθεί το όνομα του δημάρχου σε πλατεία, η οδό ή κοινόχρηστο χώρο του δήμου

Την Παρασκευή συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας που εξέδωσε σχετικό ψήφισμα. Εκεί αποφασίστηκε: Να κηρυχθεί ο Δήμος σε τριήμερο πένθος, να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα/κτίρια/Κ.Χ. κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους, να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων την ημέρα της Εξόδιας Ακολουθίας, να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα τέσσερις (4) ώρες πριν από την εξόδιο ακολουθία, να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου για διάστημα εννέα (9) ημερών, να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην Εξόδιο Ακολουθία, να τηρηθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο «ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ» για χρονικό διάστημα εννέα (9) ημερών, να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει με δημόσια δαπάνη. Επίσης, να δοθεί σε Πλατεία / Οδό / Κ.Χ. του Δήμου το όνομα «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ».

Κλειστά τα σχολεία

Το Σάββατο το πρωί συνεκλήθη νέα έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Ο κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης έγκειτο στην άμεση ανάγκη λήψης απόφασης για την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας την 14-10-2024, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας του εν ενεργεία Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου. Όπερ και εγένετο, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιαλείας. Ειδικότερα, με βάση την απόφαση 307/12-10-2024 της Έκτακτης – Κατεπείγουσας Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, «οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας στις 14-10-2024 δε θα λειτουργήσουν για την διευκόλυνση των δημοτών στη συμμετοχή τους στην εξόδιο ακολουθία του εν ενεργεία Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου».
Λίγη ώρα μετά εστάλησαν και τα σχετικά ειδοποιητήρια στους γονείς από τους διευθυντές των σχολείων.

Πρόταση των συλλόγων για κλείσιμο εμπορικών και καφέ την ώρα της κηδείας

Σημειώνεται ότι κλειστές θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της κηδείας, οι δημοτικές υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Ωστόσο, με απόφασή του ο Εμποροεπαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Δήμου Αιγιαλείας προτείνει στα μέλη του, ως ένδειξη σεβασμού και πένθους, τα καταστήματα να κλείσουν λίγη ώρα πριν την κηδεία σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου από τη 1.00μ.μ. μέχρι και τις 3.30μ.μ., ώστε να μπορέσει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος να παραβρεθεί στην εξόδιο ακολουθία.

Επίσης, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Δήμου Αιγιαλείας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ., τα καταστήματα (καφέ, εστιατόρια κ.λπ.) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου από τη 1.00μ.μ. μέχρι και τις 3.30μ.μ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr