background img
banner
banner

ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκη έδειξε το Αίγιο, Γερουλάνο ψήφισε η Ακράτα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με μία πολλά υποσχόμενη συμμετοχή διεξήχθησαν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στην Αιγιάλεια για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Σαν μία μικρογραφία όλης της χώρας, στην Αιγιάλεια πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 544 ψήφους και δεύτερος ο Χάρης Δούκας με 492. 467 ψήφους έλαβε ο Παύλος Γερουλάνος, στη συνέχεια η Άννα Διαμαντοπούλου πήρε 311 και ακολούθησαν Μιχάλης Κατρίνης 42 και Νάντια Γιαννακοπούλου 26.

Στην Αιγιάλεια, οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψήφισαν σε δύο εκλογικά κέντρα. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου εκεί όπου είχαν στηθεί τρεις κάλπες με αντίστοιχες εφορευτικές επιτροπές και στο ΚΕΠ Ακράτας με μία κάλπη και μία εφορευτική επιτροπή.

Στο εκλογικό τμήμα του Αιγίου προσήλθαν 1.418 άτομα ενώ στο τμήμα της Ακράτας, 470, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτό τον πρώτο γύρο των εκλογών, σε 1.888 άτομα.

Πώς ψήφισε η περιοχή

Στο Αίγιο, έλαβαν: Νίκος Ανδρουλάκης 439 ψήφους, Χάρης Δούκας 380, Παύλος Γερουλάνος 318, Άννα Διαμαντοπούλου 225, Μιχάλης Κατρίνης 31 και Νάντια Γιαννακοπούλου 20.

Στην Ακράτα πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Παύλος Γερουλάνος με 149, δεύτερος ο Χάρης Δούκας με 112, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 105 και στη συνέχεια έλαβαν: Άννα Διαμαντοπούλου 86, Μιχάλης Κατρίνης 11 και Νάντια Γιαννακοπούλου 6.

Ψήφισαν 220 άτομα περισσότερα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού, τον Δεκέμβριο του 2021 οπότε είχε εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο Αίγιο στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 1.192 άτομα και στην Ακράτα 476, δηλαδή συνολικά 1.668 άτομα. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η διαφορά αν συγκρίνει κανείς τη χθεσινή συμμετοχή με τις εσωκομματικές εκλογές του 2017 όταν και είχαν προσέλθει στον α’ γύρο

Με αθρόα συμμετοχή από το πρωί

Η παρουσία κόσμου στην αίθουσα «Αλέκος Μέγαρης» του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου, κορυφώθηκε από τις 11.00 ως τις 2.00 το μεσημέρι. Μάλιστα, στις 10.30 το πρωί είχαν ψηφίσει 320 άτομα, στις 2.00 το μεσημέρι περί τα 750 άτομα, ενώ στις τις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής είχαν ψηφίσει ακριβώς 1.000 φίλοι και μέλη του Κινήματος. Την ίδια ώρα, στο ΚΕΠ Δ.Ε. Ακράτας όπου λαμβάνει χώρα η διαδικασία για την Ανατολική Αιγιάλεια, είχαν ψηφίσει 370 άτομα. Μετά και την παράταση που εδόθη λόγω της αθρόας προσέλευσης, ψήφισαν τελικά στην Αιγιάλεια 1.888 άτομα.

Γ. Γεωργόπουλος: «Θα βαδίσουμε μαζί ενωμένοι ως την επόμενη μέρα»

΄΄Το καλό είναι ότι έχουμε μεγάλη συμμετοχή και αυτό επιβεβαιώνει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τη διαδικασία και περιμένει πολλά από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων έδωσε αξία στη διαδικασία και σήμερα έχουμε μία γιορτή της Δημοκρατίας. Ο κόσμος έρχεται να ψηφίσει, υπάρχει ενδιαφέρον και έτσι θα βαδίσουμε ενωμένοι για την επόμενη μέρα΄΄, δήλωσε στο Protionline.gr, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr