background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ/NATIONAL LEAGUE 2: Νικηφόρα πρεμιέρα του Αστέρα Τέμενης, 81-77 την Αχαγιά ΄82 στο κλειστό του Αιγίου

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο που όμως δεν είχε συνέχεια στην επανάληψη, ο Αστέρας Τέμενης ξεκίνησε με το “δεξί” το νέο πρωτάθλημα της National League 2 επικρατώντας στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου της Αχαγιάς ΄82 81-77. Ο Αστέρας προηγήθηκε ακόμη και με 19 πόντους (!) στα μισά της δεύτερης περιόδου και έδειξε ότι θα φτάσει εύκολα στη νίκη αλλά οι φιλοξενούμενοι γύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά το ματς που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Ξεκίνησαν την επική τους αντεπίθεση από το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Στο 19΄ ο Αστέρας ήταν μπροστά 45-28 και με ένα 0-5 μείωσαν με τη λήξη στους 12 (45-33). Αυτό λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία των φιλοξενουμένων που μπήκαν εντυπωσιακά στο τρίτο δεκάλεπτο κάνοντας μία τρομερή ανατροπή. Κάλυψαν τη διαφορά και πέρασαν μπροστά και με 7 πόντους(!) με τους παίκτες του Άρη Ξενούλη να… ξυπνούν και να ισοφαρίζουν 63-63 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στην 4η περίοδο το ματς πήγαινε πόντο για να το “καθαρίσει” τελικά ο Μιχάλης Καρλής με ένα μεγάλο καλάθι που έφερε μπροστά τον Αστέρα με τρεις και ένα καθοριστικό κλέψιμο στην επαναφορά των φιλοξενουμένων που θα έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί στην υπόθεση – νίκη.

Με εντελώς νέες ομάδες – όσο αφορά στα ρόστερ – παρουσιάστηκαν χθες βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου οι δύο αντίπαλοι. Βουρνάς, Σταθακόπουλος είναι οι μοναδικοί παίκτες που έμειναν στον Αστέρα σε σχέση με την περυσινή πρώτη σεζόν της Αιγιώτικης ομάδας στην κατηγορία. Θυμίζουμε, ότι το καλοκαίρι αποχώρησαν ο Σέρβος Πέτροβιτς και οι Σακελλαρόπουλος, Καραγγελής, Καρακάσης, Δούβος, Τσουλέας, Μπίρμπας, Γκάτζιος, Βαγενάς και στη μέση της σεζόν οι Τσινούκας και Χρυσανθόπουλος.

Δύο είναι και οι παίκτες που έμειναν στο ρόστερ της Αχαγιάς, οι έμπειροι Λυμπέρης και Ταρνάρης ενώ αποχώρησαν οι Οικονομόπουλος, Τζόκιτς, Ιωάννου, Χονδρόπουλος, Τόκας, Τσακίρης, Κανελλόπουλος, Ιατρόπουλος, Κουκουζέλης αλλά και ο προπονητής Γιάννης Ελευθεριάδης που άφησε τη θέση του στον Σπύρο Γκοργκόλη.

Με αυτά τα δεδομένα και οι δύο ομάδες έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα θα παρουσιάζονται όλο και και καλύτερες όσο προχωράει το πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι στο περυσινό πρωτάθλημα η Αχαγιά πέρασε νικηφόρα από το κλειστό γυμναστήριο Αιγίου με 58-65, αλλά ο Αστέρας πήρε τη ρεβάνς επικρατώντας στον αγώνα του δευτέρου γύρου στην Κ. Αχαϊα (64-67).

Ο Αστέρας Τέμενης είχε πολλούς πρωταγωνιστές στο ματς με πέντε να τελειώνουν με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο πιο σταθερός σε απόδοση ήταν ο Σταθακόπουλος, εξαιρετικοί οι Κανελάκης, Βουρνάς, καθοριστικός ο Καρλής, ενώ μεγάλο δεύτερο ημίχρονο έκανε ο Μανωλάκης που ήταν άποντος στο πρώτο.

Σούλκο και Τασόπουλος ήταν οι κορυφαίοι της Αχαγιάς ενώ βοήθησαν και οι Λυμπέρης, Ταρνάρης.

Διαιτητές: Καρακάσης – Μακρόπουλος – Σαμαράς.

Τα 10λεπτα: 23-16, 22-17, 18-30, 18-14.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Ξενούλης): Κούτρας 5 (1), Βουρνάς 15 (1), Κανελλάκης 17 (5), Σταθακόπουλος 15, Καρλής 13 (1), Ροκανάς 5 (1), Μανωλάκης 11, Ιατρόπουλος, Κέκερης, Πατερούδης, Ανδρικόπουλος, Ζωιτσούδης.

ΑΧΑΓΙΑ’82 (Γκοργκόλης): Σούλκο 21 (2), Ταρνάρης 9 (2), Λυμπέρης 10 (2), Ράκιτς 7, Μητρόπουλος 7 (1), Τασσόπουλος 21 (4), Παπαδόπουλος 2, Στάθης, Σαραντόπουλος, Πετμεζάς.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Ένωση Γλαύκος/Έσπερος – Γαλήνη 90-70
Αστέρας Τέμενης – Αχαγιά ‘82 81-77
Κρόνος Αγ. Δημητρίου – Καλαμάτα ‘80 75-54
Νικόπολη Πρέβεζας – Γαργαλιάνοι  59-73
Σαρωνίδα – Πήγασος Θυρέας 74-81
Δόξα Πύρρου Άρτας – Παναχαϊκή 76-59


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr