background img
banner
banner

LEVIANTH (ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ): Από την Ακράτα στις μουσικές και τα decks όλου του κόσμου!

Έμαθε τις πρώτες νότες στο Ωδείο της Ακράτας, ωστόσο η μουσική υπήρχε πάντα μέσα του. Είναι μόλις 23 ετών αλλά την υπηρετεί με μεγάλη επιτυχία από πολλές και διαφορετικές θέσεις.

Dj, εμπνευστής, youtuber, μουσικός παραγωγός, δημιουργός, ο Νικόλας Σπηλιωτόπουλος, κατά κόσμον Levianth, με εκατομμύρια streams στις μηχανές αναπαραγωγής της μουσικής, μετρά αμέτρητους θαυμαστές και συνεργάζεται με τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής ποπ μουσικής.

Γιος του οφθαλμίατρου, πρώην προέδρου του ΝΠΔΔ δήμου Αιγιαλείας Χρήστου Σπηλιωτόπουλου και της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας Χαράς Μαμωνά, ο Νικόλας έχει… ανοίξει τα φτερά του στον χώρο της μουσικής και η ως τώρα πορεία του δικαιώνει την επιλογή του. Στόχος του είναι να συμβάλει ώστε να αναδυθεί η ηλεκτρονική μουσική στην Ελλάδα αλλά και να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες του είδους.

Levianth. Πώς προέκυψε το ψευδώνυμο;

Προέκυψε πολύ νωρίς στην σταδιοδρομία μου στην μουσική βιομηχανία, περίπου στην ηλικία των 13-14. Είχα δοκιμάσει διάφορα καλλιτεχνικά ονόματα στο παρελθόν μέχρι που μια μέρα ξύπνησα και ένιωθα πολύ έντονα ότι πρέπει να το αλλάξω για μία τελευταία φορά και σκέφτηκα κατευθείαν το Leviant ή Levianth καταλήγοντας στο δεύτερο και το οποίο χρησιμοποιεί για τα τελευταία 8-9 χρόνια.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα…

Είμαι ο Νικόλας Σπηλιωτόπουλος κατάγομαι από την Ακράτα Αχαΐας και είμαι 23 χρόνων. Γράφω μουσική, κάνω παράγωγη και παίζω σαν dj τα τελευταία 10 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν από τα 13 μου όταν άρχισα να γράφω ηλεκτρονική μουσική και να την κυκλοφορώ σε μικρότερες αλλά καλές για την εποχή, δισκογραφικές του εξωτερικού. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο έπαιζα σαν dj στην Πάτρα σε μικρά μαγαζιά μαθαίνοντας αρκετά πράγματα αλλά και σαν special guest στην Αθήνα και στα Massive Story με 2-3 χιλιάδες άτομα και διεθνούς αναγνωρισιμότητας djs & producers. Μετά στα 18 μου τελειώνοντας το σχολείο άρχισα να παίρνω διεθνή αναγνώριση πολύ γρήγορα με το remix μου στο Worth it από Fifth Harmony που πέρασε τα 35.000.000 views στο youtube. Τότε ήξερα ότι μπορώ επιτέλους να κυνηγήσω την μουσική επαγγελματικά.

Έπειτα κυκλοφόρησα πολλά τραγούδια μέσω μεγάλων δισκογραφικών του εξωτερικού UΜG Germany, NCS, Actuation & άλλες καταφέρνοντας να μαζέψω πάνω από 20 εκατομμύρια streams στο Spotify & 70 εκατομμύρια στο Υοutube λίγα χρόνια μετά σαν καλλιτέχνης. Τώρα έχω περίπου 350.000 μηνιαίους ακροατές στο Spotify όντας απ’ τους πρώτους αν όχι ο πρώτος Έλληνας που πήρε στήριξη από τις επίσημες playlist του Spotify (Βrain food 3,2m followers, Chill Tracks 2m followers) τo 2015-2016. Το 2019 και 2020 κυκλοφόρησα τα πρώτα 2 τραγούδια στην καινούρια δισκογραφική (Εnter Records) της Universal Music Germany σε συνεργασία με το ESL (τον μεγαλύτερο οργανισμό e-sport διοργανώσεων στον κόσμο, τα ηλεκτρονικά αθλήματα (ακα εσπορτς) είναι ένας απ’ τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους ψυχαγωγίας τα τελευταία χρόνια.)

Τα τραγούδια μου Lookdown και Bring Me To Life έχουν ξεπεράσει τα εκατομμύρια streams στο Youtube & Spotify μπαίνοντας και στα charts του Spotify σε 10 χώρες με την κυκλοφορία τους παίζοντας μπροστά σε 60.000 άτομα στο ESL Katowice 2019 με πάνω από 400.000 άτομα να βλέπουν μέσω live-streaming ανά μέσο όρο. Σαν dj έχω παίξει σε πάρα πολλά μαγαζιά ανά την Ελλάδα καθώς έκανα και διοργάνωση party και festival από 17 χρόνων. Επίσης έχω παίξει στο Άμστερνταμ, Λονδίνο και στην Ιταλία σε πάνω από 8.000 άτομα κλείνοντας το Boom Festival.

Ποια η σχέση σου με τη μουσική; Πώς εκφράζεσαι καλλιτεχνικά;

Από μικρή ηλικία είχα μια κλίση προς την μουσική. Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν ένα μαγνητόφωνο που έπαιζε και μουσική στο οποίο θυμάμαι έπαιζα αρκετά ηχογραφώντας και παίζοντας σε ένα μικρό πιανάκι που είχε. Στο δημοτικό επίσης είχα ξεκινήσει να πηγαίνω στο ωδείο της Ακράτας μαθαίνοντας νότες και κρουστά για 1-2 χρόνια πριν σταματήσω. Γενικά πάντα άκουγα πολύ μουσική και τότε με το γνωστό cd walkman. Λίγα χρόνια μετά στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου ανακάλυψα την ηλεκτρονική μουσική παίζοντας ένα online game και από τότε την αγάπησα. Ξεκίνησα να ακούω υπερβολικά πολύ ηλεκτρονική μουσική και άλλα είδη όπως Pop, rap και ορχηστρική μουσική (κυρίως θέματα βιντεοπαιχνιδιών όπως Kingdom Hearts, Final Fantasy, Assasins Creed.)

Λίγο μετά κατέβασα το πρώτο μου πρόγραμμα djing με το οποίο ασχολήθηκα για 2-3 χρόνια πριν περάσω στην μουσική παραγωγή στην ηλικία των 13 χρησιμοποιώντας μόνο τον υπολογιστή μου. Τα ερχόμενα χρόνια εξάσκησα και αυτοδίδαχτηκα μουσική και μουσική παραγωγή μέσω ατελείωτων ωρών στο youtube (όπου το 2010-2014 υπήρχε και πολύ λιγότερο υλικό για να μάθεις επίσης κάνοντας το πιο δύσκολο.)

‘’Μετά στα 18 μου τελειώνοντας το σχολείο άρχισα να παίρνω διεθνή αναγνώριση πολύ γρήγορα με το remix μου στο Worth it από Fifth Harmony που πέρασε τα 35.000.000 views στο youtube. Τότε ήξερα ότι μπορώ επιτέλους να κυνηγήσω την μουσική επαγγελματικά’’ λέει στο protionline.gr

Αν και μόνο 23 ετών, έχεις συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς. Πώς προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;

Αυτές οι συνεργασίες προέκυψαν με την σταδιακή αλλά συνεχόμενή μου άνοδο στον χώρο της μουσικής παραγωγής τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό. Νωρίτερα είχα ήδη δουλέψει τα πρώτα μου pop τραγούδια γράφοντας την μουσική στο 3 φορές πλατινένιο Colpo Grosso του γνωστού ραπερ Snik που κυκλοφόρησε από την Universal Music Greece/Minos Emi που ανήκουν και οι Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου. Το τραγούδι πήγε no1 trending σε 4 χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Κύπρο κάνοντας το μία από τις πιο πετυχημένες ελληνικές παραγωγές στον κόσμο. Έπειτα μου ζήτησαν να συμμετάσχω γράφοντας και κάνοντας παραγωγή καινούρια τραγούδια για την Έλενα και τον Σάκη.

Μίλησέ μας για τα δύο νέα τραγούδια των γνωστών αυτών καλλιτεχνών.

Ήταν μεγάλη μου τιμή και ευχαρίστηση να δουλέψω με δύο τόσο μεγάλα ονόματα στον χώρο της μουσικής τα τελευταία 20 χρόνια. Περάσαμε πολύ ωραία γράφοντας και τελειοποιώντας τα τραγούδια στο studio μαζί τους και νιώθω πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα. Και τα δύο τραγούδια είναι ξεχωριστά για μένα τόσο μουσικά όσο και σε θέμα παραγωγής όπου χρησιμοποίησα αρκετά καινούριες ιδέες και ήχους για τα standard των δύο καλλιτεχνών και της Ελλάδας.

Με ποιους ανθρώπους  συνεργάζεσαι;

Πριν λίγες βδομάδες κυκλοφόρησε ο πολυανάμενομενος δίσκος του Snik στον οποίο έχω δουλέψει στην συμπαραγωγή του με κομμάτια όπως το Millionaire , Cubano και Colpo Grosso που δημιούργησα σε συνεργασία με έναν από τους καλύτερους παραγωγούς της χώρας τα τελευταία χρόνια και προσωπικό μου φίλο Δημήτριο Βρεττάκο aka Bret Beats. Επίσης θέλω να αναφέρω κάποια πολύ ταλαντούχα άτομα με τα οποία συνεργάζομαι είναι ο Περικλής Καλούμενος (Peris Keys) και η Natassa Tsonis. Επίσης συνεργάζομαι με άλλους παραγωγούς που έχουν διεθνή πορεία στο εξωτερικό όπως ο Acejax, TRFN.

Κατά πόσο ο περιορισμός της κυκλοφορίας σε βοήθησε να γίνεις πιο δημιουργικός;

Η αλήθεια είναι ότι με βοήθησε αρκετά ο περιορισμός στην δημιουργία και την περαιτέρω οργάνωση καθημερινών δουλειών γύρω από το project μου. Παρόλα αυτά έχω ήδη μια αντοχή στον περιορισμό καθώς είναι πολύ σύνηθες σε μουσικούς παραγωγούς να καθόμαστε πολλές ώρες σε ένα δωμάτιο/studio αποκλεισμένοι από όλους και όλα γράφοντας μουσική, τελειοποιώντας την ποιότητα του τραγουδιού κ.λπ.

Πριν λίγες βδομάδες κυκλοφόρησε ο πολυανάμενομενος δίσκος του Snik στον οποίο έχει δουλέψει στην συμπαραγωγή του με κομμάτια όπως το Millionaire, Cubano και Colpo Grosso που δημιούργησε σε συνεργασία με έναν από τους καλύτερους παραγωγούς της χώρας τα τελευταία χρόνια και προσωπικό του φίλο
Δημήτριο Βρεττάκο aka Bret Beats.

Τι άλλο ετοιμάζεις αυτή την περίοδο;

Δουλεύω πάνω σε αρκετά καινούργια project για φέτος και του χρόνου. Πρώτον δουλεύω το πρώτο μου album σαν Levianth που θα κυκλοφορήσει άμεσα το 2020. Είναι ένα σύνολο των μουσικών μου ιδεών & κατευθύνσεων που ανέπτυξα μέσα σε αυτά τα χρόνια αλλά και πειραματισμών κάτι που πάντα με ενθουσίαζε στην μουσική. Επίσης πολλά καινούρια pop/ραπ/dance τραγούδια για την ελληνική αγορά από καλλιτέχνες που δεν μπορώ να ονομάσω ακόμα.

Πώς φαντάζεσαι το μέλλον σου στον χώρο της μουσικής;

Η μουσική είναι ένας παρά πολύ δημιουργικός χώρος κατά την άποψη μου. Θέλω να συνεχίσω να γράφω καθημερινά και να εμπνέω με τα τραγούδια μου καθώς και να βοηθήσω άτομα και παραγωγούς σε αυτή τη χώρα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι δομές για νέους παραγωγούς και καλλιτέχνες στην Ελλάδα να βγάλουν τα προς το ζην με έναν σχετικά εύκολο τρόπο κάτι το οποίο σκοτώνει την πρωτοτυπία και τον υγιή ανταγωνισμό στον χώρο της μουσικής, ειδικά σε σύγκριση με χώρες του εξωτερικού. Θέλω πιο συγκεκριμένα να βοηθήσω να αναδυθεί η ηλεκτρονική μουσική στην χώρα μας καθώς πιστεύω ότι υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο και πάθος. Όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω μουσική και να κάνω συναυλίες δεν υπήρχε κάποιος να με βοηθήσει και υπήρχαν πολλοί κίνδυνοι που εγκυμονούνταν στον χώρο της μουσικής που έπρεπε να μάθω μόνος μου. Ελπίζω να βοηθήσω στην δημιουργία της πλατφόρμας για την ανάδειξη καλλιτεχνών στην Ελλάδα


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr