background img
banner
banner

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Νέο σχέδιο με την αναβολή της 12ης αγωνιστικής για τις 19 Ιουνίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ 9ου ΟΜΙΛΟ

Ξαφνικά πάμε σε άλλο σενάριο διεξαγωγής των υπόλοιπων αγώνων του 9ου ομίλου. Εκεί που η 12η αγωνιστική είχε ανακοινωθεί από την Επιτροπή Διοργανώσεων για την Τετάρτη 9 Ιουνίου,  κατέφθασε νέο …φιρμάνι τη Δευτέρα, που ανατρέπει για μια ακόμα φορά το αγωνιστικό πλάνο που είχε ετοιμάσει η ΕΠΟ. Η απεργία στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν θα επέτρεπε στον όμιλό μας τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά του Ιουνίου, οπότε είχαμε αλλαγή …πλεύσης στο αρχικό πρόγραμμα που μας είχε γνωρίσει η ΕΠΟ.

Έχουμε λοιπόν την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12η αγωνιστική, να μεταφέρεται για το Σάββατο 19 Ιουνίου και το φινάλε του ομίλου (13η αγωνιστική) για την Τετάρτη 23 Ιουνίου.
Νωρίτερα θα έχουν προηγηθεί τα εξ’ αναβολής παιχνίδια: Θύελλα Π. – Ζάκυνθος (Σάββατο 12/06) και Αίας Γαστούνης – Θύελλα Π. (Τρίτη 15/06).

Βγαίνει από το σενάριο υποβιβασμού ο Παναιγιάλειος

Με τη νίκη του ο Παναιγιάλειος παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, συμπληρώνοντας 21 βαθμούς. Απομένει το παιχνίδι με τον Διαγόρα στα Βραχνέικα, με το οποίο σε περίπτωση νίκης μπορεί να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο των 24 βαθμών.
Μάλιστα μπορεί να βγει και πρωταθλητής, αν την επόμενη αγωνιστική κερδίσει τον Διαγόρα και η Ζάκυνθος στα τρία παιχνίδια που της απομένουν δεν ξεπεράσει τους 24 βαθμούς.

ΜVP ο Γιώργος Μπακατσέλος

Σημειώνοντας το πολύτιμο γκολ της νίκης του Παναιγιάλειου ύστερα από την παράλληλη σέντρα του Νίκου Καφεντζή, ο Γιώργος Μπακατσέλος αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος μελανόλευκος. Σε γενικές γραμμές πρόσφερε πολλά στην προσπάθεια νίκης της Αιγιώτικης ομάδας.

Ατυχία με τραυματισμούς στον ΠΑΟΒ

Η ομάδα της Βάρδας δεν είχε στη διάθεσή της τον Νίκο Μωραΐτη, ο οποίος σήμερα θα κάνει εγχείρηση μηνίσκου – χιαστών.
Στην πορεία του αγώνα στο Αίγιο έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Σωτήρης Μικελάτος που έπαθε θλάση στα πλευρά ύστερα από την σύγκρουσή του με τον τερματοφύλακα Καλλιακμάνη.
Με σπασμένο δάχτυλο ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Δημήτρης Μικελάτος.

Τα έβαλε με την διαιτησία ο ΠΑΟ Βάρδας

Κάπου έπρεπε να ξεσπάσουν στον ΠΑΟ Βάρδας ύστερα από την ήττα που γνώρισε η ομάδα της Ηλείας στο Αίγιο. Τα έβαλαν με τον διαιτητή Βασίλη Στάμο και τους βοηθούς του, σε ένα παιχνίδι που κύλισε χωρίς φαλτσοσφυρίγματα. Χαρακτηριστικό για τους παίκτες του ΠΑΟΒ ήταν, ότι όσο παρέμενε το 0-0 έκαναν σκόπιμες καθυστερήσεις με μικροτραυματισμούς, χωρίς να επαναλαμβάνεται κάτι παρόμοιο ύστερα από το γκολ που δέχτηκαν. Μάλιστα στο ξεκίνημα του αγώνα ο κ. Στάμος ήταν συγκρατημένος με τα μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων, διαφορετικά θα πρέπει να είχαν δει την κίτρινη κάρτα ο Σωτήρης Μικελάτος και ο Αρντίτ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΒ: «Η διαιτησία του κυρίου Στάμου γύρισε το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω και τα όσα ζήσαμε το απόγευμα της Κυριακής μπορούν να χαρακτηριστούν ως σεμινάριο διαιτητικού δράματος και δυσφήμησης του ποδοσφαίρου.
Εύλογα γεννούνται ερωτήματα και απορίες στην θέα ειδικής «φύλαξης» για το διαιτητικό τρίο όσο και στην ξαφνική μη εμφάνιση του παρατηρητή αγώνα στο γήπεδο.
Σαν σωματείο καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές που όχι μόνο αποστεώνουν το ποδόσφαιρο αλλά και συντελούν στην απαξίωση και απομάκρυνση κάθε υγειούς σκεπτόμενου φιλάθλου από το γήπεδο».

Καρδιακά επεισόδια στην Ζάκυνθο

Με γκολ στο 97΄, η Ζάκυνθος πήρε την μια από τις τρεις νίκες που ήθελε για να σιγουρέψει την πρώτη θέση. Οι «νησιώτες» έχουν ακόμα τρία παιχνίδια που είναι στην Μεσσήνη με τον Πάμισο, στη Ζάκυνθο με την Αχαϊκή και το εξ’ αναβολής με την Θύελλα στην Πάτρα. Η λογική λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πάει στα πλέι οφ η Ζάκυνθος, όμως η λογική την ήθελε να παίρνει και μια εύκολη νίκη την Κυριακή στην έδρα της με τον υποβιβασμένο Παλληξουριακό. Σημείωσε όμως το γκολ της νίκης 2-1 στο 97΄.

Σιγουρεύτηκε στην Γ΄ Εθνική και ο Διαγόρας

Με την ευρεία νίκη του 3-0 σε βάρος της Αχαϊκής, ο Διαγόρας δεν φοβάται πλέον κανένα σενάριο που μπορεί να τον στείλει στα τοπικά πρωταθλήματα.
Στην 2η θέση μαζί με την Ζάκυνθο, η ομάδα των Βραχνεΐκων υποδέχεται στη συνέχεια τον Παναιγιάλειο και θα περιμένει την τελευταία 13η αγωνιστική, για να φιλοξενηθεί από το Διαβολίτσι.
Μεγάλος άτυχος από την ομάδα του Διαγόρα ο Γιάννης Σταυρόπουλος, ο οποίος ύστερα από διεκδίκηση με τον Ντρέου της Αχαϊκής, υπέστη διπλό κάταγμα κάτω γνάθου και θα χειρουργηθεί σήμερα.

Ο ΠΑΟ Βάρδας ελπίζει στις αποτυχίες των άλλων σωματείων

Κινδυνεύει να παραμείνει στους 17 βαθμούς ο ΠΑΟ Βάρδας, αφού την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό και την τελευταία 13η αγωνιστική, θα παίξει στην Ναύπακτο με τον Αστέρα, ο οποίος ύστερα από την ισοπαλία με τον Εθνικό Σκουλικάδου, έχει αρχίσει να …ψάχνεται. Το θετικό για την ομάδα της Βάρδας από την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν η ήττα της Αχαϊκής στα Βραχνέικα, αφού πλέον για να τον ξεπεράσει η ομάδα της Αχαγιάς, θα πρέπει να κερδίσει το Διαβολίτσι (με διαφορά γκολ για σιγουριά σε περίπτωση ισοβαθμίας) και την τελευταία αγωνιστική να μην χάσει στην Ζάκυνθο από την ομώνυμη ομάδα.

Τρίτο παιχνίδι χωρίς να σημειώσει γκολ ο Ναυπακτιακός

Είχε προηγηθεί η ήττα από την Ζάκυνθο, η ισοπαλία με τον Αίαντα Γαστούνης και το κακό τρίτωσε την Κυριακή για τον Ναυπακτιακό, ύστερα από την ισοπαλία χωρίς γκολ με αντίπαλο τον Εθνικό Σκουλικάδου. Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου Νάκα έχει σιγήσει στον Αστέρα, ο Βαγγέλης Γκάτσης χρησιμοποιήθηκε για μια ακόμα φορά από τον προπονητή του Νίκο Κουρμπανά στο β΄ ημίχρονο χωρίς να βρει ευκαιρία να σκοράρει, γενικά όμως από την αρχή του πρωταθλήματος, ο Αστέρας με εξαίρεση τον Νάκα, δύσκολα έφτανε στο γκολ.

Στη λίστα της αγωνίας και το Διαβολίτσι

Το Διαβολίτσι είχε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τελειώνει θετικά με τον θέμα της παραμονής, αλλά η εντός έδρας ήττα που γνώρισε από τον Πάμισο, του προσθέτει μπελάδες και ανάγκη βαθμών για τα δυο τελευταία παιχνίδια.

Το επόμενο παιχνίδι για το Διαβολίτσι είναι στην Αχαγιά, με την γηπεδούχο Αχαϊκή να παίζει το προτελευταίο της χαρτί για την παραμονή και την 13η αγωνιστική το Διαβολίτσι θα υποδεχτεί τον Διαγόρα και με δυο ήττες θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Δικαίωμα στην αισιοδοξία για τον Εθνικό Σκουλικάδου

Πρώτη φορά συμμετέχει στην Γ΄ Εθνική ο Εθνικός Σκουλικάδου και βρίσκεται πολύ κοντά στο να παραμείνει στην κατηγορία και για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Μετά την ισοπαλία στη Ναύπακτο ανέβηκε στους 14 βαθμούς και έχει δυο παιχνίδια στην έδρα του. Αυτά είναι το επόμενο με την Θύελλα Πατρών και το άλλο με τον Παλληξουριακό.

Ναι μεν αλλά για τον Αίαντα Γαστούνης

Παιχνίδι λιγότερο με την Θύελλα Πάτρας έχει και ο Αίας Γαστούνης. Βρίσκεται στο όριο του υποβιβασμού με 13 πόντους και έχει δυο ακόμα παιχνίδια που είναι στο Ληξούρι και στη Γαστούνη με τον Πάμισο την τελευταία αγωνιστική. Καλό θα είναι για τον Αίαντα να πάρει νίκες με Παλληξουριακό και Θύελλα Πάτρας, γιατί στο παιχνίδι με τον Πάμισο οι φιλοξενούμενοι προφανώς θα παίζουν την κατηγορία.

Δύσκολα για τη Αχαϊκή αν το όριο υποβιβασμού πάει στους 19β.

Η Αχαϊκή έχασε στα Βραχνέικα από τον Διαγόρα και μαζί ένα μεγάλο ποσοστό ελπίδας για την παραμονή στην κατηγορία. Πλέον η ομάδα της Αχαγιάς καλείται να κερδίσει οπωσδήποτε το Διαβολίτσι, να κάνει κοντρόλ με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ώστε να δει τι θα χρειαστεί την τελευταία αγωνιστική στην Ζάκυνθο, σε ένα παιχνίδι που θα δυσκολευτεί πολύ να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από τους επίδοξους πρωταθλητές.

Το φιλί της ζωής για τον Πάμισο

Ανανέωσε τις ελπίδες του για την παραμονή στην κατηγορία ο Πάμισος, κατόπιν της σπουδαίας βαθμολογικά νίκης που σημείωσε στο Διαβολίτσι.
Με 12 βαθμούς τώρα η ομάδα της Μεσσήνης, πρέπει να κοιτάξει στα μάτια την φιλοξενούμενη Ζάκυνθο και στο τέλος να πάει στην Γαστούνη, απέναντι στον Αίαντα που πολύ πιθανόν να χρειάζεται το αποτέλεσμα για λογαριασμό του.

Τέλος και για τον Παλληξουριακό

Έφυγε για τα τοπικά πρωταθλήματα με το κεφάλι ψηλά ο Παλληξουριακός. Γνώρισε την ήττα από την Ζάκυνθο στο 7ο λεπτό του έξτρα χρόνου και αποχαιρετά οριστικά την Γ΄ Εθνική, ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν.
Μαζί με τους ουραγούς Τσιλιβή και Θύελλα Πάτρας, ο Παλληξουριακός συμπληρώνει την μέχρι στιγμής 3άδα του υποβιβασμού και περιμένουμε τη συνέχεια για να γνωρίσουμε τα άλλα δυο σωματεία, που θα σχηματίσουν την 5άδα του υποβιβασμού στον 9ο όμιλο.

Βγήκαν οι πρωταθλητές στους άλλους ομίλους

Από το μπλοκάρισμα στις εξελίξεις του πρωταθλήματος στον 9ο όμιλο, έχουν εγκλωβιστεί και οι υπόλοιποι όμιλοι από τον 6ο – 10ο.
Κι αυτό γιατί με αυτούς τους ομίλους σχηματίζεται το γκρουπ των 5 ομάδων του νότου, που θα δώσουν τα μεταξύ τους μπαράζ για την άνοδο των δυο πρώτων στην μεγαλύτερη κατηγορία. Κάποιες κκρεμότητες υπάρχουν επίσης και στον 7ο όμιλο Αντίθετα στο γκρουπ ομίλων του βορά (1-5) από όπου θα αναδειχθούν οι άλλες δυο ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο, έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν σε μια εβδομάδα τα πλέι οφ, αρκεί να πάρουν το οκέυ από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

1ος όμιλος – Πρωταθλητής: Ορφέας Ξάνθης
2ος όμιλος – Πρωταθλητής: Ποσειδώνας Μηχανιώνας
3ος όμιλος – Πρωταθλητής: Αναγέννηση Καρδίτσας
4ος όμιλος – Πρωταθλητής: Διαγόρας Στεφανοβικείου
5ος όμιλος – Πρωταθλητής: ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου
6ος όμιλος – Πρωταθλητής: Πανιώνιος
7ος όμιλος – Πρωταθλητής: Κηφισιά
8ος όμιλος – Πρωταθλητής: Θύελλα Ραφήνας
10ος όμιλος – Πρωταθλητής: Ηρόδοτος


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr