background img
banner
banner

2ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ: Συμμετοχή και Πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος

Κατά το διάστημα 26 -29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής (ΕΣΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) η οποία φιλοξενήθηκε από το Deree – The American College of Greece και από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2ο ΓΕΛ Αιγίου εκπροσωπήθηκε από 2 μαθητές της Β’ Λυκείου, την Ασημίνα Χάνου και το Δημήτρη Δημητρόπουλο.

Οι δύο μαθητές, οι οποίοι προετοιμάστηκαν κατάλληλα και υποστηρίχθηκαν από την καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, Μελισή Παρασκευή, συμμετείχαν στις επιτροπές Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs I LIBE I) και Committee on Foreign Affairs (AFET) αντίστοιχα.

Ήταν μία εκδήλωση που συγκέντρωσε περίπου 120 νέους, ηλικίας 16-25 ετών από την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα, κατανεμημένους σε 10 επιτροπές, για μία τετραήμερη δράση, στόχος της οποίας ήταν η γνωριμία των νέων με τα Ευρωπαϊκά ζητήματα καθώς επίσης και η διεξαγωγή διαλόγου πάνω σε αυτά. Η Συνδιάσκεψη αποτέλεσε περιβάλλον στο οποίο οι νέοι μπόρεσαν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να βιώσουν μια εμπειρία άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Γλώσσα εργασίας ήταν αποκλειστικά η αγγλική.

Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης, ένας εκ των δύο μαθητών, ο Άκης Δημητρόπουλος, εξασφάλισε μια θέση για να στελεχώσει την Ελληνική Αποστολή στο 17ο Εθνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Σερβίας, αφού κατατάχθηκε στην 11η θέση ανάμεσα στους 30 που επιλέχθηκαν για τη στελέχωση αποστολών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων σε όλη την Ευρώπη.
Η δράση θα λάβει χώρα δια ζώσης στο Βελιγράδι της Σερβίας, 10-14 Ιουλίου 2024.

Οι επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν οι Αιγιώτες μαθητές

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιτροπές που συμμετείχαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αιγίου: Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων I (LIBE I)
“Λυπούμαστε, αυτή η θέση είναι κατειλημμένη”: Η αύξηση της εχθρικής αστικής αρχιτεκτονικής στα κράτη-μέλη έχει εξοργίσει πολλούς, που το βλέπουν ως εργαλείο κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ οι υποστηρικτές της υπερασπίζονται την αναγκαιότητά της ως ένα μέσο ενίσχυσης της ασφάλειας και αποτροπής ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων. Εκτιμώντας τον αντίκτυπο της εχθρικής αρχιτεκτονικής στην ένταξη, τη δημόσια ζωή και την ευημερία των αστικών κοινοτήτων, ποια στάση πρέπει η ΕΕ να λάβει σχετικά με το ζήτημα;

Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) “It takes Two to Tango”: Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι οι δεύτεροι και τρίτοι μεγαλύτεροι ρυπαντές CO2 στον κόσμο, αντίστοιχα, μετά την Κίνα. Μετά την επανένταξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2021, τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για να το αξιοποιήσει και να συνεργαστεί περαιτέρω με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη σε πράσινες τεχνολογίες, αγροτική βιωσιμότητα και συνολική διατλαντική συνοχή στην κλιματική πολιτική;


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr