background img
banner
banner

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και «Καθαρίζουμε τη Μεσόγειο»!

ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΩΝ

Σειρά δράσεων που είχαν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μέσω της εκπαίδευσης, για τα γενικότερα προβλήματα του περιβάλλοντος αλλά και για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου «Γεωργία Πανουτσοπούλου – Παπασημακοπούλου». Οι δράσεις κορυφώθηκαν χθες, 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος όπου το σχολείο, μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποίησαν το πρόγραμμα «Καθαρίζουμε τη Μεσόγειο».

Φέτος στο σχολείο μας υλοποιήθηκαν οι δράσεις: 29/3/2024 ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, 9/4/2024 ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ, 18/4/2024 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 25/5/2024 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, 27/5/2024 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ (75 κ.) και σήμερα, 5/6/2024 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», 2023-2024 Ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών κ.ά.

Το πρόγραμμα «Καθαρίζουμε τη Μεσόγειο» έγινε σε συνεργασία και μετά από πρωτοβουλία του «Χαμόγελου του Παιδιού» το οποίο ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού, Αλέξης Κατεργάρης ευχαριστεί θερμά. Πέραν του καθαρισμού της ακτής των Βαλιμιτίκων περιελάμβανε και άλλες δράσεις, όπως χρηστικές πληροφορίες από την ομάδα ναυαγοσωστών «AQUASCHOOL» για ασφαλή κολύμβηση. Υποστηρικτές στην όλη δράση ήταν το «Χαμόγελο του Παιδιού», η αρτοποιία «Καρακάσης» και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Νίκος Καραΐσκος.

΄΄Συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές όλων αυτών των δράσεων μαθητές, μαθήτριες, γονείς, φορείς και βεβαίως εκπαιδευτικούς που με τόσο μεγάλο ζήλο και ενδιαφέρον φρόντισαν να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι δράσεις!΄΄, επισήμανε ο διευθυντής του σχολείου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr