background img
banner
banner

Συγκίνηση και θλίψη το απόγευμα του Σαββάτου στο πάρκο της Δεσποτοπούλου

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1995

Με μία βουβή σιωπή σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων Αιγιωτών και Γάλλων τουριστών, τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου, το Τρισάγιο στο πάρκο της οδού Δεσποτοπούλου στο Αίγιο, εκεί που πριν από 29 χρόνια, στις 15 Ιουνίου 1995, κατέρρευσε η μοιραία πολυκατοικία, παρασύροντας στον θάνατο δεκαέξι ενοίκους της. Επίσης, μνημονεύτηκαν και οι δέκα νεκροί – θύματα του καταστροφικού σεισμού, από το ξενοδοχείο «Ελίκη» στα Βαλιμίτικα, που κατέρρευσε από τα φονικά ρίχτερ.

Τα ονόματα των δεκαέξι ενοίκων της πολυκατοικίας, των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο άδικα εκείνη τη φρικτή νύχτα, όπως επίσης και των δέκα Γάλλων που καταπλακώθηκαν από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου, αναγράφονται πλέον σε μεγάλη πλάκα που τοποθετήθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας, στο πάρκο της Δεσποτοπούλου. Εκεί όπου ένα κερί παραμένει αναμμένο για να θυμίζει πως μπορεί τα χρόνια να πέρασαν ωστόσο οι οικογένειες των αδικοχαμένων αλλά και όλη η Αιγιάλεια, δεν ξεχνούν τι συνέβη τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 1995, βυθίζοντας στο πένθος τόσες οικογένειες και αποτελώντας την αφορμή να αλλάξουν πολλά στη μετέπειτα φυσιογνωμία της τοπικής κοινωνίας και στις ζωές πολλών ανθρώπων.

Το Τρισάγιο τελέσθηκε από τον προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιο Λιακόπουλο και το «παρών» έδωσαν συγγενείς των θυμάτων, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος. Επίσης, συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Φιλιππάτος, Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Αγγελόπουλος και Εθιμοτυπίας Μαρία Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σωκράτης Μαυρίδης, Μαρία Μπακρόζη, Ελευθερία Μαρνέλη κ.ά.

Να μην ξεχαστεί…

Όλοι μαζί προσευχήθηκαν για τις ψυχές των είκοσι έξι αδικοχαμένων, τονίζοντας πως ο φονικός σεισμός δεν πρέπει να ξεχαστεί, αντιθέτως να αφυπνίζει ώστε ούτε η Αιγιάλεια ούτε άλλος τόπος να ζήσουν ξανά τόσο δυσάρεστες καταστάσεις.

΄΄Ένα μνημείο που μας θυμίζει τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας του καταστροφικού σεισμού του Αιγίου το 1995. Ένα συμβάν που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να έχουμε περισσότερη καλοσύνη και να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη. Να ζούμε να τους θυμόμαστε΄΄, ανέφερε σε σχόλιό του ο κ. Φραγκονικολόπουλος, μη παραλείποντας να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την οικογένεια Μπουρνάζου για τη δωρεά του μνημείου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr