background img
banner
banner

Φτάνει η «λυπηρετή»

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 27ΧΡΟΝΟ «ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ» ΣΤΟ ΛΑΜΠΙΡΙ

Στο Λιμεναρχείο της Πάτρας έχει μεταφερθεί η υπόθεση του 27χρονου Γ.Χ. από την Πάτρα ο οποίος κινητοποίησε άσκοπα τις αρχές, με μια μεγάλη διασωστική επιχείρηση που στήθηκε, όταν δηλώθηκε αγνοούμενος από τον φίλο του μετά από υποβρύχιο ψάρεμα λίγο πριν τα μεσάνυκτα της περασμένης Τρίτης 11 του μηνός.

Τόσο η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών του Αιγίου που έδωσε τις σχετικές εντολές για τη διενέργεια προανάκρισης με πιθανότατα τέλεσης ακόμη και εγκλήματος σε βάρος του, όσο και το Λιμεναρχείο του Αιγίου που συντόνισε την επιχείρηση διάσωσης με σκάφη, δύτες, άνδρες τον ΟΥΚ αλλά και διασωστικό ελικόπτερο, μετέφεραν το φάκελο της υπόθεσης στην Πάτρα για τα… περεταίρω. «Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, όσον αφορά στην εντολή που είχε δοθεί από την Εισαγγελία του Αιγίου, έχει κλείσει από την ώρα που ο 27χρονος ναυτικός εμφανίστηκε σώος και αβλαβής στο σημείο της αρχικής δήλωσης εξαφάνισης και εξετάστηκε και σε επίπεδο υγείας και βρέθηκε καλά» αναφέρει στο Protionline.gr στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.

Πλέον τόσο ο 27χρονος όσο και ο φίλος του που τον συνόδευε στο Λαμπίρι για το υποβρύχιο ψάρεμα, αντιμετωπίζουν -κατ αρχήν- δίωξη για λαθραλιεία και χρήση απαγορευμένων μέσων (φακούς, καταδυτικά μέσα για μεγάλο βάθος κλπ.).

Περεταίρω, ο 27χρονος, παραπέμπεται στο Τμήμα Πειθαρχικού Ελέγχου του Εμπορικού Ναυτικού καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης και ενώ είχε δηλωθεί αγνοούμενος και τον αναζητούσαν, δεν εμφανίστηκε στο πλοίο όπου υπηρετούσε με αποτέλεσμα να τον αναζητούν και από το πλήρωμα στην εργασία του. Σε σχέση με την απουσία του αυτή, το γεγονός ότι εκτός από τους διασώστες τον έψαχναν και στο πλοίο του, επισείει τιμωρία για πειθαρχικό παράπτωμα αλλά και για την τέλεση ποινικού αδικήματος με ερωτηματικό απόλυσης ως αδικαιολογήτως απών!
Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος εμφανίστηκε την Τετάρτη το βράδυ 12 του μηνός, δήλωσε άγνοια και ανέφερε ότι βρισκόταν σε παρακείμενο κτήμα και… έπινε μπύρες!

Η… λυπητερή από το Λιμενικό

Όσον αφορά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις τόσο από τον φίλο του 27χρονου όσο και από συγγενικά πρόσωπα προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου και να αποσταλεί στο ΥΕΝ καθώς εκκρεμεί και η εξέταση επιβολής «τσουχτερού» προστίμου για άσκοπη κινητοποίηση των αρχών.

«Θα εξεταστεί το γεγονός ότι για αρκετές ώρες κινητοποιήθηκε και προσωπικό και μέσα διάσωσης με βάση τον σχετικό τιμοκατάλογο που έχει υιοθετήσει το Λιμενικό Σώμα για κάθε ένα από τα μέσα, ανθρώπινα αλλά και τεχνικά, που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση» σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο. Είναι πιθανόν δηλαδή να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο, εκτός της απώλειας της εργασίας του, να πληρώσει το κόστος του ελικοπτέρου, της κίνησης των θαλασσίων μέσων και την κινητοποίηση των δυτών. Το κόστος περιλαμβάνει καύσιμα, μισθούς αλλά και πρόστιμα… Σύμφωνα με τη… λυπητερή που βγαίνει από το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών από το Λιμενικό Σώμα υπηρεσίες και τρίτους, μπορεί να κυμανθεί από 6-8 χιλ. ευρώ.

Το χερσαίο μέσω κοστολογείται προς 30 ευρώ/ ώρα, το πλωτό κοστολογείται προς 1.900 ευρώ την ώρα, η ώρα για κάθε βαθμοφόρο είναι προς έξι ευρώ. Υπολογίζεται ότι στην επιχείρηση πήραν μέρος περισσότεροι από εφτά λιμενικοί. Στην τιμή προστίθενται και η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου που κοστίζει 1.200 ευρώ.
Εφόσον κριθεί ότι σκόπιμα απουσίαζε για να αποφύγει το 24ωρο του αυτοφώρου, είναι προφανές ότι αντιμετωπίζει πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr