background img
banner
banner

Αναμένεται «απόβαση» τουριστών το τριήμερο

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ – ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ –ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

«Τονωτική ένεση» ή αλλιώς… πρόβα καλοκαιριού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για τον τουρισμό. Η φετινή ημερομηνία ευνοεί τις εξορμήσεις καθώς οι εξετάσεις έχουν τελειώσει, οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές και το μόνο που… απομένει είναι να βρεθούν τα χρήματα από τον μέσο Έλληνα για να εκδράμει. Οι κρατήσεις πάντως σε καλύμματα και ενοικιαζόμενα της περιοχής είναι άκρως ικανοποιητικές και εκτιμάται ότι η πληρότητα θα αγγίξει το 100%!

Το πώς θα καταλήξει τελικά το τριήμερο θα επηρεάσει σαφώς και το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Ταξιδιωτικοί πράκτορες και ξενοδόχοι διατηρούν μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι φέτος η σεζόν θα κυλήσει καλύτερα από πέρυσι, χωρίς να υπάρχει αμφιβολία για πληρότητα από το διάστημα του ενός μήνα, από τις 20 Ιουλίου ως τις 20 Αυγούστου. Το ζητούμενο βέβαια είναι τι θα γίνει το υπόλοιπο διάστημα, καθώς η τουριστική σεζόν έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια με την Αιγιάλεια, που στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον εγχώριο τουρισμό, να λαμβάνει πρώτη τα… απόνερα αυτού του κύματος.

΄΄Οι κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έχουν θετικό πρόσημο και θεωρώ ότι θα έχουμε ένα σταθερό και καλό καλοκαίρι από άποψη επισκεψιμότητας. Εκτιμώ ότι στα παραλιακά καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής, η πληρότητα θα αγγίξει το 100% και αυτό είναι το πιο σαφές δείγμα για το τι επίκειται να γίνει σε τουριστικό επίπεδο, το υπόλοιπο του καλοκαιριού΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής.

Γκρουπ εκδρομέων από ξένες χώρες

Επιπλέον, σε ερώτηση για το πώς ήταν το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μήνα από πλευράς επισκεψιμότητας και κινητικότητας, ανέφερε ότι υπήρξε μεν ανταπόκριση αλλά μόνο το Σαββατοκύριακα, τονίζοντας ότι οι καθημερινές ήταν αρκετά… πεσμένες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ΄΄Ειδικά από την εγχώρια αγορά, τα πράγματα ήταν μικρής ζήτησης ίσως επειδή τα σχολεία ήταν ακόμα ανοιχτά και γιατί υπήρχαν οι ευρωεκλογές. Θέλω να πιστεύω ότι στο εξής θα πάνε καλύτερα τα πράγματα΄΄. Πάντως, αυτές τις ημέρες στα ξενοδοχεία της περιοχής υπάρχουν αρκετά group εκδρομέων από διάφορες ξένες χώρες και ότι η Γαλλία και η Γερμανία ενδιαφέρονται περισσότερο για την περιοχή ενώ τελευταία στο «παιχνίδι» έχουν μπει και χώρες των Βαλκανίων.

Η τάση δείχνει σταθερότητα

Πώς προμηνύονται όμως τα πράγματα στον τουρισμό της περιοχής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; ΄΄Σε σχέση με πέρυσι πιστεύω ότι θα πάμε λίγο καλύτερα, η τάση μέχρι στιγμής δείχνει σαφέστερα πιο σταθερή εικόνα από το περσινό καλοκαίρι. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο έχουμε σχεδόν σε όλα τα καταλύματα κρατήσεις, υπάρχει ζήτηση, όμως τον… Σεπτέμβριο θα γίνει ο “μεγάλος απολογισμός” και τότε θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε το πώς ακριβώς κύλησαν τα πράγματα στην Αιγιάλεια΄΄, απάντησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων. Ο κ. Κανελλής, που είναι και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Αιγιαλείας, τόνισε ότι γίνεται μια συντονισμένη και δραστική προσπάθεια για την προώθηση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής και σε άλλες αγορές εκτός από την εγχώρια, έτσι ώστε να μπορεί να αυξηθεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών από τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. ΄΄Εργαζόμαστε με την ομάδα του δήμου προς αυτή την κατεύθυνση και εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σε τρία με πέντε χρόνια. Χρειάζεται αρκετή δουλειά ώστε να επιτύχουμε να αυξηθεί το τουριστικό ενδιαφέρον για την Αιγιάλεια, από τα δυνατά κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτείται μέθοδος και χρονικό πλάνο, προνομιακά κίνητρα και υπομονή. Έτσι θα προωθήσουμε την περιοχή μας στη μεγάλη τουριστική αγορά της Ευρώπης΄΄, σημείωσε.

Πανέτοιμη η Ανατολική Αιγιάλεια για το πρώτο… κύμα τουριστών

Μεγάλο μερίδιο της τουριστικής αγοράς διεκδικεί (και λαμβάνει) η Ανατολική Αιγιάλεια, έχοντας και το «δυνατό χαρτί» των παραθεριστικών κατοικιών που είναι βέβαιο ότι θα γεμίσουν αυτό το τριήμερο, όπως άλλωστε και ξενοδοχεία και airbnb. Αυτή τη χρονιά μάλιστα φαίνεται πως έχουν βελτιωθεί και οι συνθήκες στις Δ.Ε. Ακράτας και Αιγείρας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος ανέφερε στο Protionline.gr : ΄΄Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι στην περιοχή από κάθε άποψη και αυτό που θα ήθελα να τονίσω σαν πολύ θετικό στοιχείο για το φετινό καλοκαίρι, είναι ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στο κομμάτι της καθαριότητας έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Οι παραλίες μας είναι πανέτοιμες και οι υποδομές σε πολύ καλή κατάσταση. Φέτος σε επίπεδο αποτελεσματικότητας τα πράγματα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και οι αντιδήμαρχοι κ. Σταυροπούλου και κ. Καραΐσκος έχουν συνεισφέρει σε αυτό. Η βελτίωση των συνθηκών θα είναι ορατή και στους επισκέπτες, πολλοί από αυτούς έχουν σπίτια, πληρώνουν δημοτικά τέλη και θεωρώ ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι αφού θα δουν ότι έχουν αντίκρισμα αυτά που καταβάλουν. Έχουμε σε κάθε σημείο και κάθε γειτονιά της ανατολικής πλευράς του δήμου μια πολύ όμορφη εικόνα, οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να απολαύσουν τις ωραίες και φιλόξενες παραλίες και τα καταστήματά μας΄΄.”

Ως προς την εκτίμησή του για τους χώρους αναψυχής, επισήμανε: ΄΄Τα καταστήματα πιστεύω ότι θα δουλέψουν σε ικανοποιητικό βαθμό αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τις κρατήσεις δωματίων που έχουμε μέχρι στιγμής στα ξενοδοχεία και στους χώρους βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, αλλά φαίνεται και από την τάση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς η κίνηση από τουρίστες ή ξένο κόσμο έχει δείξει χαρακτηριστικά ανοδική πορεία. Αυτό, μας δίνει ελπίδα ότι θα έχουμε ένα επιτυχημένο και επικερδές καλοκαίρι και ότι θα υπάρξει τουριστική ανάταση΄΄.

΄΄Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά μέχρι στιγμής, θα έχουμε και εγχώριους επισκέπτες αλλά και ξένους, με τον κύριο όγκο των επισκεπτών να προέρχεται από την Αττική. Έχουμε καλή πληρότητα για το ερχόμενο τριήμερο και θεωρώ ότι από τις 10 Ιουλίου ως τα τέλη του Αυγούστου η ευρύτερη περιοχή θα σφύζει από ζωή. Πιστεύω ότι οι τιμές των καταλυμάτων είναι σε απολύτως λογικά πλαίσια και έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε καλό ισοζύγιο ανάμεσα στο κομμάτι της προσφοράς και της ζήτησης. Η δε ποιότητα των δωματίων είναι πολύ καλή, τα περισσότερα από αυτά είναι ανακαινισμένα και απολύτως προσεγμένα, επίσης τα σπίτια τύπου βραχείας μίσθωσης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι τουρίστες επιλέγουν τέτοια καταλύματα ως εναλλακτικό τρόπο διαμονής, γιατί είναι πολύ συμφέρουσες λύσεις΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Αγκάθι» το πρόβλημα του εμπορίου

Τέλος, ερωτηθείς για το εμπορικό κομμάτι, είπε πως ΄΄δεν έχουμε λουκέτα καταστημάτων, όμως στο εμπόριο τα μηνύματα δεν είναι πάρα πολύ καλά, υπάρχει μία σαφέστατη κάμψη και αυτό μας μεταδίδει ένα συνεχές άγχος και μας δημιουργεί έναν προβληματισμό για το ποιο είναι το αύριο των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων και για το πώς θα υπάρξει βιωσιμότητα. Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr