background img
banner
banner

Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μία άκρως δημιουργική χρονιά!

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΤΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Μία γιορτή με όμορφη διάθεση και περίσσια συγκίνηση έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου στο Γυμνάσιο Διακοπτού. Διοργανωτής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με την πολύτιμη βοήθεια της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών και κυρίως με τη συμβολή των μαθητών. Τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, οι απόφοιτοι και «άνοιξαν τα φτερά τους» για το Λύκειο, οι οποίοι με τη φρεσκάδα και τη δημιουργική τους διάθεση, διαμόρφωσαν ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας. Οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου ήταν πολλοί όπως και οι φίλοι του σχολείου οι οποίοι γέμισαν το προαύλιο. Η γιορτή είχε τα πάντα. Πολλή μουσική, χορό, κεράσματα με φαγητά, γλυκά, ποτά και αναψυκτικά από τον Σύλλογο Γονέων με τη συνδρομή εθελοντών γονέων, αλλά και επίδοση επαίνων και αναμνηστικών στους μαθητές των δύο τμημάτων της Γ΄ Τάξης, οι οποίοι είναι βέβαιο πως φεύγουν από ένα σχολείο με πολλά εφόδια για το μέλλον τους, έχοντας στις αποσκευές τους άριστες αναμνήσεις. Συγκεκριμένα, όλοι οι απόφοιτοι έλαβαν επαίνους, αναμνηστικά καπέλα αλλά και κάδρα με την ομαδική φωτογραφία τους ανά τμήμα. Όλα προσφέρθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων με πολλή αγάπη στα παιδιά, με τους γονείς να αισθάνονται υπερήφανοι.

Οι ευχές της προέδρου του Συλλόγου Γονέων

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Χριστίνα Πλατάνου-Καψάλη, επισημαίνοντας: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, σας καλωσορίζουμε σήμερα για να τιμήσουμε και να ξεπροβοδίσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας. Αγαπητά μας παιδιά, σήμερα το γυμνασιακό ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Σε ένα ταξίδι τριών χρονών πλουτίσατε τις γνώσεις σας, αποκτήσατε εφόδια για το μέλλον, δημιουργήσατε φιλίες, μοιραστήκατε προβληματισμούς, κάνατε όνειρα και θέσατε στόχους. Σήμερα επιβραβεύεστε για τους κόπους και τις δυσκολίες που καταφέρατε να ξεπεράσετε σε αυτό το «ταξίδι» και φυσικά δεν ήσασταν μόνοι. Είχατε αρωγούς το άξιο εκπαιδευτικό δυναμικό και τη διευθύντρια του σχολείου μας. Φυλάξετε για πάντα στην καρδιά σας τις καλές στιγμές. Είσαστε όλοι εξαιρετικά παιδιά, με πολλές ικανότητες και δυνατότητες. Μέχρι σήμερα μας έχετε χαρίσει πολλούς λόγους για να νιώθουμε υπερήφανοι. Όταν κάτι τελειώνει κάτι άλλο αρχίζει. Βασιστείτε λοιπόν στις δυνάμεις σας, ανοίξετε τα φτερά σας και πιστέψτε στον εαυτό σας. Ο σύλλογος σας εύχεται καλή επιτυχία στην πορεία σας».

Διέπρεψαν σε πολλά επίπεδα – Ικανοποιημένη η διευθύντρια του σχολείου

Ο διευθύντρια του σχολείου Έφη Ράπτη, έκανε λόγο για μία άκρως εποικοδομητική χρονιά στην οποία οι μαθητές δημιούργησαν και διέπρεψαν σε πολλά επίπεδα, ξεχωρίζοντας για τις επιδόσεις τους σε διοργανώσεις σε πολιτιστικό επίπεδο και όχι μόνο. Έδωσε έτσι στους συμμετέχοντες αριστεία και βεβαιώσεις συμμετοχών, ευχόμενη να συνεχίσουν αυτή την αξιόλογη πορεία τους.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Protionline.gr η κ. Ράπτη, ΄΄οι απόφοιτοι φεύγουν με αναμνήσεις όχι μόνο από τα μαθήματα αλλά και από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις και πολιτιστικά προγράμματα που κάναμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Έλαβαν μέρος με επιτυχία στο Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ήμασταν το μόνο Γυμνάσιο που συμμετείχε και τα παιδιά μας, έκλεψαν τις εντυπώσεις. Συμμετείχαν δέκα παιδιά και μίλησαν για το θέμα «Οδηγός επιβίωσης ενός εφήβου στον 21ο αιώνα», εντυπωσιάζοντας το ακροατήριο.

Επίσης, η χοροθεατρική ομάδα έλαβε μέρος στη διήμερη εκδρομή στην Αθήνα όπου είδαν θέατρο, μίλησαν με την καταξιωμένη ηθοποιό Φιλαρέτη Κομνηνού, είπαν τις εμπειρίες τους, επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Γουλανδρή» και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που συμμετείχαν σε δύο προγράμματα.
Μάλιστα το πρόγραμμα γκράφιτι στο οποίο συμμετείχαν, θα συμπεριληφθεί σε ημερολόγιο του Ιδρύματος στο τέλος της χρονιάς. Πήραν μέρος στους Αγώνες Λόγου που οργάνωσε ο Δήμος Αιγιαλείας και στο «αγωνιστικό» κομμάτι και απέδωσαν εξαιρετικά΄΄.

΄΄Το αποκορύφωμα΄΄, σύμφωνα με την κ. Ράπτη, ΄΄ήταν η συμμετοχή των δώδεκα κοριτσιών στο μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα Παλαιά Σφαγεία στην Πάτρα με τίτλο «Γιατί Αντιγόνη». Εκεί υποδύθηκαν κακοποιημένες γυναίκες αφού μέσα από χοροθεατρική δράση συνδυάστηκε η Αντιγόνη με τη σύγχρονη γυναίκα και με τις γυναικοκτονίες. Οι μαθήτριες το παρουσίασαν με ευαισθησία και εντυπωσίασαν. Μάλιστα προχθές έγινε και πανελλήνια διαδικτυακή παρουσίαση σε σύνδεση με σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν κληθεί και από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος Παράρτημα Αιγίου να παρουσιάσουν το έργο τον Νοέμβριο΄΄.

Βίντεο, μουσικές και χοροί

Στη γιορτή, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης διάβασαν κείμενα, έκαναν μία αναδρομή στη χρονιά που πέρασε με την προβολή ενός βίντεο, ενώ επιφύλαξαν εκπλήξεις και στους εκπαιδευτικούς τους, τους οποίους αποχαιρέτισαν με πολλή αγάπη.

Η βραδιά εμπεριείχε μουσική και χορό, με το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων του Συλλόγου Γονέων αρχικά και στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα του σχολείου να μεταδίδουν αστείρευτο κέφι!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr