background img
banner
banner

Πρεμιέρα για «Το Γυναικείο Βλέμμα»

ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» ΜΕ ΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

Σε μία βραδιά πλημμυρισμένη από φως και εμπνευσμένη από τον «ποιητή του κινηματογράφου» Θόδωρο Αγγελόπουλο, εγκαινιάστηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε τον υπέροχο Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου, εκεί όπου θα εξελιχθεί το μεγαλύτερο μέρος του Φεστιβάλ του δήμου Αιγιαλείας, το οποίο φέτος έχει το θέμα «Το Γυναικείο Βλέμμα», φέρνοντας για επτά ημέρες το Αίγιο στο κέντρο του ενδιαφέροντος των φίλων του κινηματογράφου.
Θα περιλαμβάνει διαγωνιστικά προγράμματα ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, συναυλίες, αφιερώματα, συζητήσεις και πολλές εκπλήξεις.

To παρών έδωσε ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσoνας Φωτήλας

Χθες, την τελετή έναρξης παρουσίασε η ηθοποιός Βαρβάρα Σεφέρη, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Για τη διοργάνωση μίλησαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ανδρέας Άννινος, ο Συντονιστής του Φεστιβάλ και πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου Θοδωρής Πανουτσόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και η Αθηνά Καρτάλου -Αντούκου Γενική Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου . Ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιασονας Φωτήλας ανέφερε τους στόχους του στο υπουργειο. Από τον δήμαρχο τιμήθηκε η εμπνεύστρια του Φεστιβάλ, πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, η οποία αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η διοργάνωση. Επίσης, έγινε παρουσίαση Κριτικών Επιτροπών για να ακολουθήσει η συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά που εντυπωσίασε το κοινό.

Την εκδήλωση έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσωνας Φωτήλας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, άνθρωποι του κινηματογράφου και της τέχνης και πλήθος κόσμου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει τις ταινίες μικρού μήκους του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Τα κιόσκια του Κήπου του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου θα γεμίσουν και φέτος με δημιουργίες του μεγάλου σκηνοθέτη. «Lumiere et compagnie: Ulysse» (1995), «Ο καθένας και το σινεμά του: τρία λεπτά» (2007) και «Sous-ciel» (2011) θα είναι διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου στις 21:00 θα προβληθεί «Η Εκπομπή», η πρώτη ολοκληρωμένη ταινία μικρού μήκους του σπουδαίου σκηνοθέτη. Η Εκπομπή (1968), Έτος: 1968, Διάρκεια: 23 λεπτά, Χρώμα: Ασπρόμαυρη, Χώρα: Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr