background img
banner
banner

Μεγάλη πρόοδος στο 2ο τουρνουά τένις atp ladder Αιγίου

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Γ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ VS ΘΑΝ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Δυο ερασιτέχνες παίκτες τένις ο Παναγιώτης Μουρκοβίτης με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, παίρνοντας μέρος σε κάποια τουρνουά εκτός Αιγιάλειας, είχαν την φαεινή ιδέα να ξεκινήσει και στην Αιγιάλεια ένα τουρνουά, το οποίο θα εκπλήρωνε τις αγωνιστικές ανησυχίες αρκετών, οι οποίοι καταπιάνονται με αυτό το άθλημα.

Η αρχή έγινε δειλά – δειλά το περυσινό καλοκαίρι, όμως η άμεση ανταπόκριση αθλητών που ήθελαν να πάρουν μέρος, γέμισε αισιοδοξία τους διοργανωτές, που το ολοκλήρωσαν με επιτυχία.
Πέρυσι έλαβαν μέρος 28 ερασιτέχνες παίκτες, φέτος 32 και ο αριθμός τείνει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, όσο γίνεται γνωστό το τουρνουά, ενός εντυπωσιακού αθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι Τσιτσιπάς και Σάκαρη, έχουν κερδίσει θαυμαστές και έχουν περάσει την λατρεία του τένις στους Ελληνες, που θέλουν να ζήσουν οι ίδιοι την μαγεία του αθλήματος, κρατώντας την ρακέτα.

Τι είπαν στο Protionline.gr Παναγιώτης Μουρκοβίτης και Γιώργος Παπαδόπουλος

Οι εμπνευστές του τουρνουά μίλησαν στo Protionline.gr για το πώς πήραν την απόφαση να διοργανώσουν ένα τουρνουά τένις, καθώς και την πορεία που είχαν αυτά μέσα στα δυο πρώτα χρόνια διεξαγωγής τους:

«Είμαστε δύο φίλοι όπου πριν 4 χρόνια και μέσα στην πανδημία ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε και να παίζουμε τένις έως χόμπι και σιγά – σιγά γνωρίσαμε πολύ κόσμο στην περιοχή μας που ασχολείται με αυτό το συναρπαστικό άθλημα.
Έχουμε συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά τένις και διαπιστώσαμε ότι στην Αιγιάλεια υπάρχουν υποδομές και αρκετός κόσμος που ασχολείται με το άθλημα και σκεφτήκαμε το 2022 τη δημιουργία εθελοντικά ενός τουρνουά τένις μέσω της εφαρμογής του VIBER σε μορφή ladder όπου και το ονομάσαμε atp ladder Αιγίου».

Για την ανταπόκριση τοποθετήθηκαν επίσης οι διοργανωτές: «Υπήρξε κατευθείαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση από συμμετοχές και σε 10 μέρες σχεδόν είχαν δηλώσει συμμετοχή 28 ερασιτέχνες παίκτες και έτσι ξεκινήσαμε το 2022-23 ένα τουρνουά όπου έγιναν 150 αγώνες σε 8 μήνες και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και ειδικά η τελική φάση ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και ανταγωνιστικό».

Για την πορεία του φετινού τουρνουά τένις είπαν: «Φέτος με κάποιες διορθωτικές κινήσεις γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ξεκινήσαμε αρχές Οκτωβρίου με 32 παίκτες πάλι σε μορφή ladder όπου έγιναν σε 8 μήνες 220 αγώνες τένις έως και στις 13 Μαΐου και στην συνέχεια ξεκίνησε η τελική φάση μέχρι τον σημερινό μεγάλο τελικό.
Μέσα από την εφημερίδα σας και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες ερασιτέχνες αθλητές του τουρνουά για την συμμετοχή τους και την καλή συνεργασία, τους χορηγούς του τουρνουά για τα δώρα που πρόσφεραν για τους νικητές και τον Δήμο Αιγιαλείας για την παραχώρηση τον γηπέδων της Ακολης για τους τελικούς.
Από πλευράς μας να ευχηθούμε να γίνει ένας ωραίος τελικός ανάμεσα από κινεί ομολογία στους καλύτερους και πιο φορμαρισμένους παίκτες του τουρνουά τον κ. Γιώργο Αλεξόπουλο και τον κ. Θανάση Χρυσανθόπουλο και ο καλύτερος να κερδίσει!! Καλούμε όλο τον κόσμο του Αίγιου το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:30 στα γήπεδα τένις της Ακολης να δει τον τελικό και να περάσει ένα όμορφο βράδυ καλοκαιριού».

Η ακτινογραφία των συμμετεχόντων στον τελικό

Ο Αλεξόπουλος Γιώργος Νο2 στον πίνακα κατάταξης με 10 νίκες 4 ήττες και για 4 εβδομάδες στο Νο1 Νικητής του τουρνουά το 2023 κέρδισε στον Ημιτελικό τον Αδερφό του Αλεξόπουλο Αλέξανδρο Νο5 με 2-0 Σετ. Ο Χρυσανθόπουλος Θανάσης Νο3 στον πίνακα κατάταξης με 9 νίκες 2 Ήττες και για 8 εβδομάδες στο Νο1 Καινούργιος παίκτης στο τουρνουά ξεκίνησε από το Νο 32 και έφτασε στο Νο1 για 8 εβδομάδες και στον τελικό. Κέρδισε στον Ημιτελικό τον περσινό φιναλίστ Φαρμακόπουλο Γιάννη Νο1 με 2-0 Σετ.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος διευθύνει τον τελικό

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος που αρκέστηκε να πει: «Αν μπορείς να συναντήσεις θρίαμβο και καταστροφή και να αντιμετωπίσεις αυτούς τους δύο απατεώνες το ίδιο… Μπες στο court… Καλή τύχη!! Καλό παιχνίδι!!»

Τι δήλωσαν οι αντίπαλοι του τελικού

Θανάσης Χρυσανθόπουλος: «Χρειάζεται Ψυχραιμία για το τελικό αποτέλεσμα»

«Είχα την τύχη να μεγαλώσω στην μακρινή Αυστραλία, όπου σε ηλικία 12 ετών έμαθα το τένις. Ένα άθλημα κυρίως ατομικό με πολλές συγκινήσεις που προσφέρει και πολλές αλλαγές συναισθημάτων. Στην Ελλάδα παίζω αρκετά χρόνια, κυρίως ξεκινώντας από τον Λόγγο και εν συνεχεία στην Ακράτα όπου έχω κερδίσει πολλά κύπελλα σε κλαμπ επίπεδο, μεταξύ αυτών και στην Ακολη. Φέτος είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στο “ladder”, όπου έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τον Γ. Παπαδόπουλο και τον Π. Μουρκοβίτη.
Εύχομαι καλό αγώνα στον Γιώργο Αλεξόπουλο may the best player win. Ένας τελικός έχει μεγάλο άγχος, όμως πρέπει να έχεις την ψυχραιμία να πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Γιώργος Αλεξόπουλος: «Καλούμαι να υπερασπιστώ τον περυσινό μου τίτλο»

“Μπήκα από μικρός στον κόσμο του τένις, στις τότε πρωτοποριακές για την εποχή εγκαταστάσεις Αναστασίου tennis club, με την προτροπή της μητέρας μου Αλεξάνδρας και την ευχαριστώ γι’ αυτό. Ένα άκρως ανταγωνιστικό άθλημα που χαρίζει απίστευτες στιγμές εντός και εκτός court.
Για εμάς είναι οικογενειακή υπόθεση το τένις γιατί ασχολούμαστε όλοι με αυτό.
Τα παιδιά έχουν δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό και ανταγωνιστικό ladder, με οργάνωση αντάξια μεγάλων διοργανώσεων.
Πιο υψηλό το φετινό επίπεδο με δυνατές μάχες, πολύ καλούς αθλητές και είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθήσει να αναβαθμίζεται προβάλλοντας και την πόλη μας.
Προσωπικά καλούμαι να υπερασπιστώ τον περυσινό μου τίτλο σε έναν ακόμα τελικό και εύχομαι καλή επιτυχία στον αντίπαλό μου.
Τέλος χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου Κώστα Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος με έχει βοηθήσει πολύ να βρίσκομαι σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.”


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr