background img
banner
banner

“Έφυγε” ο Θρυλικός “Λώρης”, Δημήτρης Θεοφάνης

ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΤΟ 1999 ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Δημήτρης Θεοφάνης, μια μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου που συνέδεσε το όνομά του και με την ομάδα του Παναιγιαλείου, “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών το Σάββατο 3 Αυγούστου.

Ο θρυλικός “Λώρης”, διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα στις δεκαετίες ’50 και ’60, και προπονητικά κυρίως με τη Δόξα Βύρωνα τη δεκαετία του ’90. Στον Παναιγιάλειο ήρθε στα μισά της περιόδου 1997-98 στη Γ΄ Εθνική αντικαθιστώντας τον Πέτρο Μίχο και την επόμενη σεζόν ανέβασε τη “Μαύρη Θύελλα” μετά από 17 χρόνια στη Β΄ Εθνική. Παρέμεινε μέχρι τη μέση σχεδόν και της επόμενης περιόδου παραδίδοντας τη “σκυτάλη” στο Μάκη Λιάτο.

Ο Δημήτρης Θεοφάνης γεννήθηκε στη Ναύπακτο στις 31 Μαϊου 1933. Ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιό. Η σύζυγός του απεβίωσε πριν λίγους μήνες, τον Απρίλιο του 2024.

Το 1935 η οικογένεια Θεοφάνη μετακόμισε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Βύρωνα. Το ψευδώνυμο «Λώρης», με το οποίο ο Θεοφάνης υπήρξε γνωστός στους φιλάθλους και στους ποδοσφαιρικούς κύκλους, οφείλεται στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Λάκη Πετρόπουλο ―όνομα που το είχε πάρει από τον “Χοντρό και Λιγνό”― εξαιτίας των λίγων κιλών που είχε στην αρχή της καριέρας του ο Θεοφάνης.

(Στη φωτό με τον Σωτήρη Ζαβογιάννη το 1999 στους πανηγυρισμούς για την άνοδο στη Β΄ Εθνική)


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr