background img
banner
banner

Απρόσμενη η δήλωση συμμετοχής του Ατρόμητου Λάππα στην Α’ κατηγορία

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΜΑΡΩΝ

Αν και την παραμονή της τελευταίας μέρας των δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ κατηγορίας ο Ατρόμητος Λάππα θεωρείτο απίθανο να δώσει το παρόν για να δηλώσει θέση στο νέο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, εν τούτοις η ομάδα του Λάππα πήγε και δήλωσε κανονικά.

Εξέθεσε τους πάντες που δήλωναν το αντίθετο, ακόμα και την ΕΠΣ Αχαΐας που ετοιμαζόταν, όπως έλεγε, να μοιράσει προσκλήσεις για την αντικατάστασή του.

Πολλοί θεώρησαν ότι εδώ παίχτηκε κάποιο παιχνίδι, που περισσότερο έχει να κάνει με την σύσταση των δυο ομίλων των 10 ομάδων.

Δηλαδή τώρα που το σωματείο του Λάππα δήλωσε συμμετοχή, θα έρθει στον όμιλο Αιγίου κάποιο σωματείο από τον δυτικό όμιλο Πάτρας.

Θα είναι ο Ατρόμητος Πατρών, θα είναι η Θύελλα Πατρών όπως φημολογείται; Πάντως όποια κι αν έρθει από τις δυο αυτές ομάδες, θα κάνει πρωταθλητισμό, αφήνοντας στον άλλο όμιλο το άλλο φαβορί την Αχαϊκή, ακόμα τον Πανμοβριακό Ριόλου, τον Διαγόρα Βραχνεΐκων… Γεωγραφικά συγκρίνοντας τα δυο αυτά σωματεία, ο Ατρόμητος είναι πιο κοντά στον όμιλο Αιγίου, …διαρροές όμως αναφέρουν ότι η Θύελλα Π. θα είναι η ομάδα που θα έρθει να φιλοξενηθεί από τον όμιλο στον οποίο αγωνίζεται και η Αιγείρα / Ακράτα.

Πως σχολιάζει στο Protionline.gr τη νέα τάξη πραγμάτων ο Αχιλλέας Κιτσάτης

Πέρυσι ο «ΚΑΠ» τιμωρούσε το σωματείο που δήλωνε συμμετοχή και δεν κατέβαινε στο πρωτάθλημα με -15 βαθμούς και 1000 ευρώ πρόστιμο.
Στον νέο ΚΑΠ παραμένει το ίδιο πρόστιμο, μόνο που η τιμωρία στους βαθμούς έγινε -6. Αν υπήρχε ακόμα η περυσινή προκήρυξη, σίγουρα ο Ατρόμητος Λάππα δεν θα ρίσκαρε να δηλώσει συμμετοχή, χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα.
Πρώτη επιλαχούσα ομάδα στη μη δήλωση συμμετοχής ο Αχιλλέας Καμαρών και σχετικά με το αποτέλεσμα των δηλώσεων συμμετοχής, ο γενικός γραμματέας Αχιλλέας Κιτσάτης μίλησε στo Protionline.gr:

Ποια πιστεύατε πως θα ήταν η απόφαση του Ατρόμητου Λάππα;
Πιστεύαμε ότι δεν θα δηλώσει συμμετοχή όπως είχαν πει. Έχουν φύγει όλοι οι παίκτες και οι περισσότεροι από το συμβούλιο. Οι πληροφορίες μας ήταν ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα, το ίδιο ισχυριζόταν και η ΕΠΣΑ.

Τι σχεδιάζατε μετά το Συμβούλιο που είχατε πραγματοποιήσει;
Είχαμε κάνει επαφές με παίκτες Α΄ κατηγορίας που είχαν κλείσει με την ομάδα μας, για να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στην Α΄ κατηγορία, αφού τα περισσότερα μέλη της διοίκησης κράτησαν θετική στάση για την κατάληψη τυχόν κενού στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία.

Υπήρχε κάποιος λόγος για την δήλωση συμμετοχής του Λάππα, αφού είναι πολύ πιθανόν να μην κατέβει να αγωνιστεί;
Το παρασκήνιο είναι μεγάλο. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ομάδες (δυνατές) ήθελαν να έρθουν στον ανατολικό όμιλο για να αποφύγουν συγκρούσεις μεταξύ τους και πίεσαν τα άτομα του Λάππα να δηλώσουν συμμετοχή και ότι προκύψει μετά.

Όπως είναι τώρα η Α΄ κατηγορία με 15 ομάδες της Πάτρας με μόλις πέντε από την Αχαγιά, ίσως ήταν καλύτερο να γίνει κλήρωση.
Με αυτή την απόφαση ξεκινάμε ένα πρωτάθλημα που θα χαρακτηρίζεται από τώρα αναξιόπιστο και υπάρχει σαφής αλλοίωση πρωταθλήματος, αφού στον ένα όμιλο και σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, όλες οι ομάδες θα έχουν σίγουρους έξι βαθμούς και αυτό θα είναι ντεσαβαντάζ στον άλλο όμιλο την ώρα των play off για την κατάκτηση του τίτλου και των play out για την παραμονή στην κατηγορία.

Πως μεταβάλλεται τώρα ο σχεδιασμός στον Αχιλλέα Καμαρών;
Εμείς συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την Β΄ κατηγορία, προσπαθώντας να φτιάξουμε και πάλι ένα ποιοτικό σύνολο, που θα κάνει πρωταθλητισμό. Διατηρώντας πάντα την φιλοσοφία του συλλόγου, χωρίς ακραίες κινήσεις εντυπωσιασμού και μεγάλου μπάτζετ.
Ελπίζουμε ότι δεν θα ξανασυναντήσουμε, το ίδιο όπως πέρυσι, να μας στερήσει δηλαδη την άνοδο ανθρώπινος παράγοντας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr