background img
banner
banner

NATIONAL LEAGUE 2: Το «πάρε – δώσε» των ομάδων

ΣΕ “ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ” ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΛΑΥΚΟΥ/ΕΣΠΕΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες όλες οι ομάδες της National League 2 θα έχουν μπει στο γήπεδο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εν όψει της νέας σεζόν. Η μεταγραφική περίοδος όμως συνεχίζεται και άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο ενισχύονται για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Γλαύκος/Έσπερος τείνει να αναδειχθεί σε.. πρωταθλητή των μεταγραφών, γεμάτο ρόστερ έχει η Δόξα Πύρρου Άρτας και ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου, ενώ πολύ καλές κινήσεις έχουν γίνει και από τη Σαρωνίδα αλλά και τη Νικόπολη Πρέβεζας. Οι “νεοφώτιστοι” Καλαμάτα 80 και Πήγασος Θυρέας δείχνουν να έχουν μείνει… πίσω αλλά η μεταγραφική περίοδο δεν έχει ολοκληρωθεί και μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Ο Πήγασος πάντως ανακοίνωσε έξι ανανεώσεις και την παραμονή του Κοψαύτη στον πάγκο.

Να δούμε το πάρε – δώσε των ομάδων μέχρι στιγμής, ξεκινώντας από τον μοναδικό εκπρόσωπο της Αιγιάλειας στην κατηγορία Αστέρα Τέμενης και τις δύο ομάδες της Αττικής, Κρόνο Αγίου Δημητρίου και Ναυτικό Όμιλο Σαρωνίδας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ

Από τον Αστέρα έχουν αποχωρήσει οι Πέτροβιτς, Γκάτζιος, Μπίρμπας, Σακελλαρόπουλος, Δούβος, Βαγενάς, Καρακάσης και Τσιμπούκης, απομένει η ανακοίνωση και για τους Καραγγελή, Τσουλέα, ενώ μέχρι τώρα έχει αποκτήσει έξι παίκτες και συγκεκριμένα τους Λευτέρη Ιατρόπουλο, Κεκερή, Κούτρα, Ανδρικόπουλο, Μανωλάκη, Κανελλάκη και έχουν ανανεώσει οι Βουρνάς και Σταθακόπουλος.
Στον πάγκο παραμένει για μία ακόμη χρονιά ο Άρης Ξενούλης που θα έχει βοηθό τον Κώστα Στούμπανο στη θέση του Κώστα Μπαλτζώη που ανέλαβε βοηθός προπονητή στον Απόλλωνα Πάτρας.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Κρόνος κράτησε τον 35χρονο αρχηγό του Βασίλη Ξιούρα που αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας εδώ και 11 χρόνια και θα συνεχίσει να ηγείται αυτής και τη νέα σεζόν. Φέτος στην ομάδα προστέθηκε και ο μικρότερος αδελφός του, Γιώργος Ξιούρας (28, 1.97) που έπαιξε πέρυσι στη Δόξα Πύρρου Άρτας και έχει μεγάλη εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες.
Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου προχώρησε και σε τρεις ακόμη ανανεώσεις, συμφωνώντας με τους Κώστα Τσάβο και Αιμίλιο Ροζάκη, Θοδωρή Καραχάλιο, επέστρεψαν οι Βασίλης Δεγαϊτης και Μιχάλης Αρμάος ενώ μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει επίσημα και τους Νίκο Μπουργανό (29, 1.94) από Πεντέλη και Πέτρο Ανδρικόπουλο (27, 1.84) από Μαρούσι.

Ν.Ο. ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ

Τέσσερις σπουδαίες προσθήκες έχει ανακοινώσει η Σαρωνίδα, βάζοντας στο ρόστερ της τους Μιχάλη Ζουμαδάκη (1,90 – 19 ετών), Σπύρο Μερκούρη (1,97 – 26 ετών) και τους πολύπειρους Δημήτρη Γιανναλέτσο (39, 2.01) που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και Μιχάλη Δελίδη (30, 1.91) από τη Δάφνη Δαφνίου. Ο Γιανναλέτσος είναι ένας παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες, έστω και στα 39 του χρόνια! Ο αθλητής έχει αγωνιστεί σε ομάδες με παραστάσεις σε Α2 και Β’ Εθνική, όπως ο Εθνικός Πειραιά, ο Χολαργός, ο Πανερυθραϊκός, ο Αμύντας, ο Ερμής Σχηματαρίου, ενώ αποτέλεσε έναν εμβληματικό παίκτη και «σημαία» στην ιστορική Νήαρ Ήστ!

ΕΝΩΣΗ ΓΛΑΥΚΟΥ/ΕΣΠΕΡΟΥ

Η Ένωση θα έχει νέο τεχνικό τον έμπειρο Κώστα Ρουμελιώτη και νέα πρόσωπα στο ρόστερ τον Παναγιώτη Γκάτζιο (25, 2.04) από την Τέμενη, τον Γιάννη Γκαβασιάδη (30, 2.02) από τα Φανάρια Νάξου με μεγάλη θητεία σε Α2 και Β΄ Εθνική, τον Γιώργο Κογιώνη (23, 2.02) με παραστάσεις από Α1 με τον Απόλλωνα Πάτρας, τον Χρήστο Καφέζα (22, 1.99), τον Περικλή Μπαζίνα (24, 1.98) και τον Κώστα Αδαμόπουλο (23, 2.04) από τον Προμηθέα 2014. Παρέμειναν μεταξύ άλλων και οι Ροκανάς, Πανόπουλος ενώ η μεταγραφική ενίσχυση θα συνεχιστεί.

ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Η Δόξα κράτησε αρκετούς από τον περυσινο κορμό (Μπάλας, Θώδης, Ιωαννίδης, Ζάχαρης, Βασιλείου, Τρυφωνόπουλος) και μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει επτά παίκτες. Τους Παναγιώτη Τσατάλα (33, 1.95) που επέστρεψε από τον ΑΓΣΙ, Χρήστο Γείτονα (30, 1.88) από ΑΕ Καναλακίου, Χρήστο Παγούρα (19, 1.90) από Χ. Τρικούπη, Λεωνίδα Γιαννούτσο (23, 1.94) από την ΚΑΠ, Γιάννη Γυφτάκη (25, 1.88) από τη Νίκη Βόλου, Βασίλη Πάτρα (29, 2.02) από τη Νίκη Βόλου και Σοφοκλή Καζή (23, 2.02) από τη Νεάπολη. Στον πάγκο παρέμεινε ο Κώστας Μάνθας.

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Οι Γαργαλιάνοι ανανέωσαν με τους Σπύρο Γαβρίλη, Φάνη Κλεφτάκη, Γιώργο Καραγιαννίδη, Δημήτρη Γιαννόπουλο και άφησαν ελεύθερους τους περισσότερους από το περυσινό ρόστερ, μεταξύ των οποίων και τον έμπειρο σέντερ Αντώνη Σκλήβα. Έχουν αποκτήσει μέχρι τώρα μόνο δύο παίκτες, αλλά με σημαντική εμπειρία στις Εθνικές κατηγορίες. Τον Μανώλη Καλαντζή (27.1.85) από το Χολαργό (Β΄ Εθνική) και τον Γιάννη Καστανιώτη (29, 2.03) από το Ηράκλειο με πολλά χρόνια παρουσίας με τον Πανερυθραϊκό σε Α2 και Β΄ Εθνική.

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Η Παναχαϊκή θα έχει για μία ακόμη φορά στον πάγκο της τον Θανάση Λιόνα που αντικατέστησε τον Σπύρο Γοργκόλη. Η ομάδα της Πάτρας έχει ανακοινώσει επίσημα τρεις μεταγραφές, τους Δημήτρη Ματσούκη (22. 1.87) από ΝΕΟ Ληξουρίου, Αντώνη Σκλήβα 28, 2.05) από ΓΣ Γαργαλιάνων και Γιώργο Αλαφοδήμο (22, 1.85) ο οποίος έχει περάσει και από τον Αστέρα Τέμενης. Μεταξύ άλλων, από το περυσινό ρόστερ παρέμειναν οι Γκόβας και Σαλάι.

ΓΑΛΗΝΗ ΠΑΤΡΩΝ

Η Γαλήνη επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας στην κατηγορία και θα πορευτεί με αρκετούς παίκτες από το περυσινό ρόστερ καθώς ανανέωσαν οι Κάλλης, Καραγιάννης, Σούντρης, Τριανταφύλλου, Πίκιος, Κτωρίδης, Βαλαής, Χρήστου και Πουλάκης. Μέχρι στιγμής επίσημα έχει ανακοινώσει μόνο τον Κουνάδη (21, 1.92) αλλά είναι κοντά σε συμφωνία με ακόμη τρεις τουλάχιστον παίκτες. Στον πάγκο της πατρινής ομάδας συνεχίζει ο Κώστας Γιαννόπουλος.

ΑΧΑΓΙΑ ΄82

Η ομάδα της Κ. Αχαϊας έχει κάνει τις λιγότερες κινήσεις από της υπόλοιπες της ΕΣΚΑ-Η. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Έχει αποκτήσει μόνο τον 19χρονο γκαρντ Ανδρέα Στάθη από τους Νέους Γλαύκους και τον Κονγκολέζο Κρις Γουάμπα που ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες. Παράλληλα, η ομάδα της Αχαγιάς ανανέωσε με τους έμπειρους Δημήτρη Λυμπέρη και Παναγιώτη Ταρνάρη, ενώ μεταξύ των παικτών που αποχώρησαν είναι και ο έμπειρος σέντερ Ανδρέας Οικονομόπουλος που “μετακόμισε” για τον γειτονικό Αίολο Αγυιάς και τη National League 1. Νέος τεχνικός της ομάδας είναι ο Σπύρος Γκοργκόλης.

ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η νεοφώτιστη Νικόπολη απέκτησε τον 31χρονο “γίγαντα” των 2.10 Νίκο Παπαδόπουλο από τον ΚΑΟΔ με εμπειρία στη Β΄ Εθνική, τον 27χρονο Αχαιό φόργουορντ Αλέξανδρο Δόνο με πολύ καλή παρουσία πέρυσι με τη Δόξα Πύρρου Άρτας με 9,2π. μ.ο. και τον Θανάση Σιπιτάνο από τον Πρωτέα Γρεβενών. Ο 26χρονος γκαρντ που αγωνίστηκε με επιτυχία στους Μαχητές Πεύκων, στην Δόξα Λευκάδας, στη Νίκη Βόλου και στον Πρωτέα Γρεβενών, έχει σημαντική πορεία στη Β Εθνική/National League 1. Η Νικόπολη απόκτησε ακόμη τους Μάριο Ζολώτα από την ΑΕ Καναλακίου, Σεραφείμ Παπαδημητρίου από τον Αίαντα Άρτας ενώ επέστρεψε στην ομάδα ο Σπύρος Μπουτόπουλος.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΥΡΕΑΣ

Σταθερά με τον Γιώργο Κοψαύτη θα συνεχίσει στον πάγκο του ο Πήγασος Θυρέας που μετά από ένα χρόνο απουσίας επέστρεψε στη National League 2. Πέρα από τον 42χρονο τεχνικό ανανέωσαν τη συνεργασία τους οι Δημήτρης Διαμαντογιάννης (φόργουορντ), Χάρης Καρκούλης (παουερ φόργουορντ), Μαρίνος Μαντίκος (γκαρντ), Κώστας Μαυριάς (γκαρντ), Κωνσταντίνος Νίτσιος (γκαρντ) και Ηλίας Ταβάνι (γκαρντ).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr