background img
banner
banner

Η απίστευτη ιστορία του Κρις Γουάμπα που απέκτησε η Αχαγιά ΄82

Η διαδρομή του πέρασε μέσα από την απόλυτη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, τους διακινητές, τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου και το hot spot της Μόριας, την ντροπή της Ευρώπης.
Ο Κρις Γουάμπα, ο Κογκολέζος που έφυγε από την κόλαση και βρήκε τον παράδεισο στη χώρα μας και στα παρκέ του μπάσκετ του Άρη Θεσσαλονίκης (αρχικά), απέδειξε ότι υπάρχει πάντα ελπίδα.

Ο Κρις Γουάμπα, ο νέος παίκτης της Αχαγιάς ΄82, γεννήθηκε στο Κογκό, παιδί μιας πολύ φτωχής οικογένειας που κυριολεκτικά δεν είχε να φάει. Mίλησε για εκείνες τις δύσκολες στιγμές σε βίντεο του προγράμματος «Athlenda Carreer Programe» και είπε ότι έπινε νερό πολλές φορές για να έχει το στομάχι του την αίσθηση της πληρότητας και να ξεγελάει την πείνα του.
Ο Κονγκολέζος παίκτης αποφάσισε να ασχοληθεί στα 14 του με το μπάσκετ, στα 15 μόλις χρόνια του αποφάσισε να φύγει από την χώρα του.

Πήγε στην Τουρκία και πέρασε στην Ελλάδα με διακινητές. Στην Μόρια έμεινε ένα χρόνο.

Από εκεί βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ο προπονητής του Αστέρα Σίνδου, Γιώργος Μπαλογιάννης τον ανακάλυψε και τον έφερε στην ομάδα, κατόπιν ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Άρης.
Στη συνέχεια έπαιξε σε ΑΟ Μυκόνου και Ολυμπιακό Βόλου, Τρίκαλα και από την νέα σεζόν θα τον βλέπουμε με τα χρώματα της Αχαγιάς ΄82 στον 1ο όμιλο της National League 2.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr