background img
banner
banner

Με καλούς οιωνούς… άνοιξε η «νέα σελίδα» στη γνώση

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με χαμόγελα και αισιοδοξία γι’ αυτή τη νέα αρχή στη γνώση, τελέσθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία της Αιγιάλειας, για εκπαιδευτικούς και μαθητές και βέβαια τους γονείς που έδωσαν το «παρών». Οι εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους, βρίσκονται στις θέσεις τους με ελλείψεις μόνο σε ειδικότητες, τα βιβλία δόθηκαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Πέμπτη θα διανεμηθούν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, ενώ όλα τα σχολικά συγκροτήματα έδειξαν φροντισμένα, καθαρά και πανέτοιμα για την έναρξη των μαθημάτων που ουσιαστικά θα γίνει από αύριο.

1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου

Ευχές από ιερείς και εκπροσώπους του δήμου

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά 2024-25 απηύθυναν οι ιερείς που τέλεσαν τους αγιασμούς απ’ άκρη σε άκρη στα σχολεία της Αιγιάλειας, μεταφέροντας την ευλογία και το μήνυμα του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ήταν στα Καλάβρυτα. Επίσης, παρόντες σε αρκετά σχολεία για τους αγιασμούς, ήταν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον δήμαρχο να πηγαίνει το πρωί στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας αλλά και στο 1ο ΓΕΛ, εκεί όπου του επεφύλαξαν και μία έκπληξη, μία τούρτα με ευχές για τα γενέθλιά του που συμπίπτουν κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο ίδιος έδειξε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος και συγκινημένος, δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές στα παιδιά και εκφράζοντας στους εκπαιδευτικούς τη βεβαιότητα ότι ο δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Μιλώντας στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους μαθητές είπε πως ΄΄το Δημοτικό Σχολείο είναι η βάση της ζωής σας, ό,τι ακολουθήσει από εδώ και πέρα σχετίζεται με τις βάσεις σας από το Δημοτικό. Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι σας, να σέβεστε ο ένας τον άλλον, να εκτιμάτε την προσπάθεια των δασκάλων σας, την αγάπη και την φροντίδα των γονιών σας και εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για καλύτερες συνθήκες μάθησης και για πρόοδο΄΄.

Τους αντιδημάρχους Παιδείας Δημήτρη Ελευθεριώτη και Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο, υποδέχθηκαν στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου η διευθύντρια Γεωργία Δελή και οι εκπαιδευτικοί.

ΕΠΑΛ Αιγίου

Επίσης, στον αγιασμό του σχολείου παρέστησαν ακόμη η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ευσταθία Γιαννιά που απηύθυνε χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας Λεωνίδας Θεοφανόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ντία Παναγοπούλου αλλά και ο βοηθός δημάρχου, δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσερεντζούλιας και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σωκράτης Μαυρίδης, Μαρία Μπακρόζη και Ελευθερία Μαρνέλη. Μεταξύ των άλλων, μιλώντας στους μαθητές, ο αντιδήμαρχος Παιδείας είπε: ΄΄Ευχόμαστε και εκ μέρους του δήμου, καλή σχολική χρονιά, γόνιμη και δημιουργική. Ελπίζω το σχολείο να είναι το όχημα για το ταξίδι στη γνώση και να το κάνουν ευχάριστο και συναρπαστικό. Το σχολείο, εκτός από τις παροχές γνώσεις, πρέπει να εμβαθύνει και σε θέματα αγωγής, ικανοτήτων, δεξιοτήτων έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών΄΄. Μίλησε ακόμη για την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και συμπερίληψης ώστε «να βλέπουμε τη διαφορετικότητα του άλλου ως προτέρημα», όπως είπε, χαρακτηρίζοντας το σχολείο, αποτελούμενο από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ως έναν ζωντανό και δημιουργικό πυρήνα της κοινωνίας. Μίλησε τέλος για αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για το καλύτερο όλων.

Σημειωτέον ότι ο κ. Ελευθεριώτης παρέστη στους αγιασμούς στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο 2ο ΓΕΛ Αιγίου, στο ΕΕΕΕΕΚ, στο Πρότυπο ΕΠΑΛ και βέβαια στο σχολείο που επί σειρά ετών είναι διευθυντής, το Δημοτικό Σχολείο Ελίκης.

5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο υποδέχθηκαν ο διευθυντής Αλέξης Κατεργάρης και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ενώ σε γονείς και μαθητές μίλησαν, εκτός από τον διευθυντή, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μαρία Κρυστάλλη και η πρόεδρος του Συλλόγου «Προποντίς» Πόπη Μανεσιώτη.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε και από ένα δώρο σε κάθε μαθητή της Α΄ Δημοτικού, με τα παιδάκια να δείχνουν ενθουσιασμό αλλά και αμηχανία συνάμα για το πέρασμά τους στο «μεγάλο» σχολείο. Μιλώντας στους παριστάμενους, ο αντιδήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του γιατί συνδέεται με το σχολείο σαν παλιός μαθητής του κι αυτός, ευχήθηκε σε όλους καλή και γόνιμη σχολική χρονιά και τόνισε πως από πλευράς δήμου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και ότι θα είναι πάντα παρών σε ό,τι του ζητηθεί από το σχολείο.

Το μήνυμα του δημάρχου για το νέο σχολικό έτος

Εξάλλου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Κάθε νέο σχολικό έτος αποτελεί για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα την απαρχή για ένα καινούργιο και συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση. Κάθε παιδί αξίζει το καλύτερο στη σχολική αίθουσα, στους διαδρόμους και στο προαύλιο του σχολείου του κι εμείς ως Δημοτική Αρχή, έχουμε φροντίσει και καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς φροντίζουμε καθημερινά για τις καλύτερες υποδομές και για την βέλτιστη καθαριότητα και την υγιεινή των σχολικών χώρων. Ευχόμαστε από καρδιάς τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες που σήμερα θα ακούσουν το πρώτο σχολικό κουδούνι, να έχουν μια χρονιά ήρεμη και εποικοδομητική. Με την καλύτερη συνεργασία όλων, τα παιδιά μας προοδεύουν και εξελίσσονται. Είμαστε δίπλα τους!»

1ο Γυμνάσιο Αιγίου

1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Δημοτικό Σχολείο Ελίκης

ΕΕΕΕΚ Αιγίου

2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr