background img
banner
banner

Δυνατή η φωνή της Αιγιάλειας…

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΑΙΓΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ(ΟΕΕΣΠ)

Ενισχυμένη αναμένεται να είναι η παρουσία της Αιγιάλειας στη διοίκηση και κατά την επόμενη θητεία της Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος (ΟΕΕΣΠ). Κατά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τη μεθεπόμενη Κυριακή 29 του μηνός στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Εμπόρων του οποίου θα ηγηθεί εκ νέου ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Βαγενάς, συμπορεύθηκαν τόσο ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού συλλόγου Αιγιάλειας Χαράλαμπος (Λάμπης) Παπαδόπουλος που είναι σήμερα Γ’ Αντιπρόεδρος της ΟΕΕΣΠ όσο και ο Σπύρος Σπυρόπουλος, Οικ. Επόπτης της ΟΕΕΣΠ. Στους κ.κ. Παπαδόπουλο και Σπυρόπουλο που έχουν ήδη τρεις κοινές θητείες στην… πλάτη τους, προστέθηκε σε αυτές τις εκλογές, με την ίδια παράταξη και το μέλος της διοίκησης του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Ιωάννα Δημουλά.

Τα ψηφοδέλτια

Η κατάθεση του ψηφοδελτίου έγινε τη Δευτέρα που μας πέρασε 8 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα. Κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια της Ανεξάρτητης Κίνησης του κ. Βαγενά με 46 υποψηφίους η Νέα Πορεία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κώστα Πασιόπουλου με 21 υποψηφίους και η Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) με 6 υποψηφίους.

Κατά την προηγούμενη περίοδο η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ήταν ενιαίος ενωτικός συνδυασμός όμως, σε αυτές τις εκλογές, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου “ανακάτεψε την τράπουλα” παρουσιάζοντας ψηφοδέλτιο με δύο προέδρους από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, τη νυν πρόεδρο Ερμίνα Διονυσάτου αλλά και τον τέως πρόεδρο Κώστα Ζαφειρόπουλο
“Kαι σε αυτές τις εκλογές παρά την ύπαρξη μιας κίνησης εμπόρων που διεκδικεί αλλαγή πορείας, η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα παραμείνει ακλόνητη και ισχυρή καθώς ήδη παρουσιάσαμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με υποψηφίους από πολλές πόλεις και συλλόγους εμπόρων από την Νοτιοδυτική Ελλάδα.

Τα μέλη του συνδυασμού είναι δοκιμασμένοι συνδικαλιστές που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους κα την θέληση να διεκδικήσουν το καλύτερο για τους συναδέλφους τόσο απέναντι σε υπουργεία και φορείς όσο και έναντι των τοπικών αρχών στις περιοχές που συγκατοικούν και δραστηριοποιούνται.

Η διοίκησή μας υπό την προεδρία του Γιώργου Βαγενά κατά την περίοδο που κλείνει σάρωσε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, ένωσε τους τοπικούς συλλόγους με τα συμφέροντα του κλάδου ευρύτερα και σε επίπεδο περιφερειακό και συνέβαλε προκειμένου να ανοίξουν δίοδοι επαφών και συνεννόησης με τοπικούς δημάρχους, περιφέρειες, βουλευτές αλλά και γέφυρες με την κεντρική διοίκηση για τις μεγάλες διεκδικήσεις” αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΕΣΠ και πρόεδρος του Συλλόγου του Αιγίου Λάμπης Παπαδόπουλος.

Δοκιμασμένη συνεργασία…

Η συμπόρευση των κ.κ. Βαγενά και Παπαδόπουλου διαρκεί ήδη εδώ και μια 8ετία. Η παρουσία του κ. Σπυρόπουλου στην κίνηση προ 10ετίας περίπου είναι που άνοιξε το δρόμο για την ανάδειξη του Αιγίου στο προεδρείο της ΟΕΕΣΠ…

“Χωρίς οικονομική στήριξη, με όπλο το αξιόμαχο του καθενός μας κάναμε πολλά βήματα μαζί και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε περισσότερα, για το Αίγιο και την περιφέρειά μας. Μας λένε… μοναχικούς καβαλάρηδες αλλά εμείς θεωρούμε τον τίτλο του ‘Δον Κιχώτη’ τιμητικό και παραμένουμε ενωμένοι για έναν συνδικαλισμό στα όρια του ρομαντισμού! Η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Εμπόρων ανέλαβε τη διοίκηση το 2016 με στόχο να αποτινάξει τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και πάνω σε αυτό το όραμα με το οποίο γυρίσαμε τη σελίδα, του ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου συνδικαλιστικού κινήματος των μικρομεσαίων, θα μείνουμε ενεργοί μέχρι τέλους” συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πολλές οι προκλήσεις!

Πορευτήκαμε με γνώμονα μόνο το συμφέρον των συναδέλφων μας εμπόρων και επαγγελματιών, αδιαφορήσαμε για το κοινωνικό και πολιτικό κόστος. Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι γεμάτο με νέες μεγαλύτερες προκλήσεις. Άδικος φορολογικός νόμος στις πλάτες των μικρομεσαίων, ακρίβεια στα αγαθά πρώτης ανάγκης, ανατιμήσεις στην ενέργεια που απορροφούν το λιγοστό εισόδημα των καταναλωτών, αδυναμία πρόσβασης των συναδέλφων σε τράπεζες… Είναι η ώρα του αγώνα για νέες διεκδικήσεις, τα πάγια αιτήματά μας να ξαναμπούν επιτακτικά στο τραπέζι, για τη μεγάλη μάχη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιχειρείται τόσο στα πρωτοβάθμια όργανά μας, τους Συλλόγους, όσο και την Ομοσπονδία” αναφέρει από την πλευρά του ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ κ. Βαγενάς.

Η Ανατολική Αιγιάλεια

Με τον συνδυασμό “Νέα Πορεία” για την Ελεγκτική Επιτροπή αλλά και για την εκλογή του ως Αντιπροσώπου για την ΕΣΕΕ κατέρχεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας Γιώργος Σακελλαρόπουλος. Στην ιδρυτική διακήρυξη της “Νέας Πορείας” του κ. Πασιόπουλου επισημαίνεται ότι στόχος του συνδυασμού είναι να αποτελέσει “την υγιή, δυνατή και δημιουργική φωνή του επιχειρηματικού κόσμου, να απαγκιστρώσουμε την Ομοσπονδία μας από το άρμα συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος με το οποίο επέλεξε να συνυφαστεί η διοίκηση του κ. Βαγενά και να αποκτήσουμε μια νέα, υπερκομματική διοίκηση, να εξυγιάνουμε την Ομοσπονδία μας από τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η διοίκηση και να στηρίξουμε τους συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας οικονομικά και, φυσικά, συνδικαλιστικά”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr