background img
banner
banner

«Αντάρτικο» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ο.Μ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ – ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ  

Στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταφέρεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο κόμμα μετά την υιοθέτηση της πρότασης μομφής και την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη. Παρά το “σιωπητήριο” μέχρι νεωτέρας που επέβαλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του κόμματος στις τοπικές οργανώσεις από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η Οργάνωση Ανατολικής Αιγιαλείας (Ακράτα – Αιγείρα) συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 10 του μηνός.

“Σπάζοντας” το εμπάργκο της Νομαρχιακής και πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο που θα οριστικοποιήσει τον “οδικό χάρτη” για συνέδριο και εκλογή προέδρου στα τέλη Νοεμβρίου, μέλη της οργάνωσης Ανατολικής Αιγιάλειας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους!

Αφού συνεδρίασε το συντονιστικό υιοθέτησε σκληρό ψήφισμα σε σχέση πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη καταγγέλλοντας ότι “πάρθηκε από μια ετερόκλητη συμμαχία μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που είναι άκυρη, παράνομη και αντικαταστατική”. “Εκλεγμένοι ηγέτες ανακαλούνται αποκλειστικά από τα όργανα ή τα σώματα που τους εξέλεξαν” αναφέρει το ψήφισμα υιοθετώντας της απόψεις Συνταγματολόγων που θεωρούν άκυρη την καθαίρεση του προέδρου.

“Η ετερόκλητη συμμαχία αφού αποφάσισε ότι η πρόταση μομφής θα κριθεί με μυστική ψηφοφορία επέτρεψε σε 80 μέλη της Κ.Ε. να ψηφίσουν τηλεφωνικά! Εδώ αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή θα μπορούσαμε να γελάσουμε… Το πάθος τους να απαλλαγούν από τον εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος ήταν τόσο έντονο που αναίρεσαν τους ίδιους τους εαυτούς τους” αναφέρει ο συντονιστής της Ο.Μ. Ανατ. Αιγιαλείας Χρήστος Σουλελές.

Η οργάνωση καλεί σε “αντάρτικο” επισημαίνοντας ότι “οι σύντροφοί μας μέλη και φίλοι του κόμματος και οι Ελληνες πολίτες γενικότερα θα δώσουν στις ψηφοφορίες που προγραμματίζονται την ίδια συντριπτική απάντηση που έδωσαν και στις 24/9/2023 και στο συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο του 2024… Θα αγωνιστούμε σκληρά να απαλλάξουμε το κόμμα μας και το χώρο μας από τις δυνάμεις της καταστροφής, τους υπονομευτές του εκλεγμένου προέδρου, τους σφετεριστές των βουλευτικών εδρών” καταλήγει.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση και σε άλλες οργανώσεις. Η Ο.Μ. Αιγιαλείας η οποία έχει ταχθεί υπέρ κίνησης των “87”, δέχεται πίεση από στελέχη που στήριξαν τον Στέφανο Κασελάκη να συνεδριάσει προκειμένου να τεθεί θέμα αν η στήριξη στην πρόταση μομφής ελήφθη μέσα από συλλογικές και καταστατικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 9 του μηνός ο συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Κόντης ξεκαθάρισε ότι δεν πραγματοποιηθεί άμεσα σύγκλιση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ δηώνοντάς “τοπικά θα πρέπει να αναμένουμε πρώτα τα κείμενα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββατοκύριακου καθώς και τις προτάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν”.

Το κλίμα φορτίζεται ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις στελεχών μεταξύ των οποίων και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Κατερίνας Νοτοπούλου για παραπομπή Κασσελάκη στην Επιτροπή Καταστατικού με ερωτηματικό τη διαγραφή από μέλος ώστε να μην μπορέσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότα για την προεδρία.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr