background img
banner
banner

Ο επαγγελματίας θα πληρώνει και το πρόστιμο και τη μεταφορά των κατασχεμένων

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε καθορισμό Ειδικού Προστίμου μεταφοράς και αποθήκευσης αφαιρούμενων αντικειμένων από καταληφθέντα κοινόχρηστο χώρο, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Το τέλος ορίστηκε σε 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο του καταληφθέντος κοινόχρηστου χώρου, προσαυξημένο με ένα πρόστιμο 100 €.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο επαγγελματίας στον οποίο βεβαιώνεται η παράβαση, είναι υποχρεωμένος να καλύπτει και το τέλος μεταφοράς των αντικειμένων του που κατάσχονται. Για να ληφθεί η σχετική απόφαση από τον δήμο, έπρεπε να γίνει συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 37/2024 απόφασής του Δημ Συμβουλίου «Περί καθορισμού τέλους χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2024.

Καλύφθηκε το… κενό

Όπως εξήγησε στο σώμα ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Φιλιππάτος, ΄΄υπήρχε ένα κενό και δεν είχε καθοριστεί το συγκεκριμένο τέλος. Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου όταν διαπίστωνε παραβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία, μας έστελνε έγγραφο που μας έλεγε ότι είμαστε υποχρεωμένοι εκ του νόμου μέσα σε 48 ώρες να απομακρύνουμε τα αντικείμενα που προβλέπονταν. Το ίδιο ισχύει και για τους κοινοτικούς χώρους που μισθώνει απευθείας ο ίδιος ο δήμος. Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να φορτωθούν και να μεταφερθούν στην αποθήκη του Δήμου. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος προβλέπει τα έξοδα να καλύπτονται από το ίδιο το κατάστημα. Όμως η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου δεν είχε προβλέψει το τέλος και όταν φτάσαμε στο σημείο της απόδοσης εκεί παρουσιαζόταν ένα κενό. Αυτό το κενό προσπαθούμε να καλύψουμε με μία απόφαση διότι και ο δήμος πρέπει να είναι συνεπής απέναντι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και απέναντι στις υπηρεσίες του δήμου΄΄.

Και πρόσθεσε: ΄΄Είναι μία απόφαση που θα καθορίζει ένα τέλος μεταφοράς και φύλαξης σύμφωνα με τις εντολές που λαμβάνουμε τόσο από την Κτηματική Υπηρεσία όσο και από τις βεβαιώσεις προστίμων και ποινών της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, για τους κοινόχρηστους χώρους΄΄.

Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Ο καθορισμός του τέλους δεν βρήκε σύμφωνες τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης που καταψήφισε και το τέλος εγκρίθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της δημοτικής αρχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr