background img
banner
banner

A1 EΣΚΑ-Η: Υποχρεωτικά τέσσερις παίκτες κάτω των 24 ετών στη δωδεκάδα των ομάδων

Περίπου 20 ημέρες πριν το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, στο οποίο από την Αιγιάλεια συμμετέχει μόνο ο Κεραυνός Αιγίου, καλό είναι να γίνουν γνωστοί κάποιοι κανονισμοί που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει.

Ο πιο βασικός αφορά την υποχρεωτική παρουσία σε κάθε ομάδα νεαρών αθλητών κάτω των 24 χρόνων με τον αριθμό να φτάνει στους 4 (παλαιότερα το όροι ήταν τα 22 χρόνια).
Στην Α1 Κατηγορία Ανδρών 2024-2025 τα σωματεία που θα δηλώνουν στο Φ.Α. δώδεκα(12) αθλητές, θα πρέπει οι τέσσερις να είναι κάτω των είκοσι τεσσάρων (24) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 2001 και νεότεροι.

Αν οι ομάδες δηλώνουν στο Φ.Α. έντεκα (11) αθλητές, θα πρέπει οι τρεις να είναι κάτω των είκοσι τεσσάρων ενώ όταν δηλώνουν 10 και κάτω αθλητές ( 9-8-7 κ.λ.π), θα πρέπει οι δύο να είναι υποχρεωτικά κάτω των είκοσι τεσσάρων (24) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 2001και νεότεροι.

Επίσης, από τους τέσσερις νεαρούς αθλητές θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας καθ΄όλη την διάρκεια του 1ου ημιχρόνου του αγώνα (1ο+2ο δεκάλεπτο) και από τους υπόλοιπους τρεις θα πρέπει να έχει συμμετοχή τουλάχιστον ο ένας από αυτούς.

Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν «Αντικανονική Συμμετοχή Αθλητή» με τις κυρώσεις που προβλέπει ο κανονισμός της Ε.Ο.Κ


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr