background img
banner
banner

NATIONAL LEAGUE 2: Ανεβάζει «στροφές» ο Αστέρας Τέμενης

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Θετική σε γενικές γραμμές είναι η εικόνα που παρουσίασε ο Αστέρας Τέμενης στα τρία πρώτα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε μέχρι τώρα, αμφότερα με δυνατούς αντιπάλους και με απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες, αν και το τελευταίο που ενδιαφέρει στα παιχνίδια προετοιμασίας είναι το σκορ.

Αρχικά έπαιξε δύο ματς εκτός έδρας μπαίνοντας κατευθείαν στα “βαθιά” παρότι μετρούσε λίγες ημέρες προετοιμασίας. Αντιμετώπισε στο κλειστό της Περιβόλας τον Απόλλωνα Πάτρας (National League 1) γνωρίζοντας την ήττα με 67-49, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου έπαιξε στο κλειστό της Κάτω Αχαϊας με την Αχαγιά ΄82 την οποία νίκησε 75-57 δείχνοντας σαφώς βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση. Στο πιο πρόσφατο φιλικό, έπαιξε για πρώτη φορά στο κλειστό του Αιγίου την προηγούμενη Κυριακή αντιμετωπίζοντας τη Γαλήνη από την οποία γνώρισε την ήττα στην παράταση με 88-80 (74-74 κ.α.)

Τρία παιχνίδια στα οποία το σκορ μπήκε σε δεύτερη μοίρα, με τα χρήσιμα συμπεράσματα που έβγαλε ο κόουτς Ξενούλης να είναι πάρα πολλά.

Τα δύο πιο βασικά προβλήματα που μπορεί να εντοπίσει κανείς μέσα από τα τρία πρώτα φιλικά είναι η αμυντικές αδυναμίες κυρίως μέσα στη ρακέτα (ειδικά στο ματς με τη Γαλήνη) και η ανομοιογένεια, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού άλλαξε σχεδόν όλη η ομάδα σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Ξενούλης: “Η ομάδα ουσιαστικά “χτίζεται” από την αρχή”

Μιλώντας στο Protionline.gr ο Άρης Ξενούλης επεσήμανε το πρόβλημα της ανομοιογένειας και της χημείας που θα πρέπει να αποκτήσουν μεταξύ τους οι παίκτες.

«Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ σίγουρα είναι ένα θέμα γιατί ουσιαστικά θα πρέπει να “χτίσουμε” την ομάδα από την αρχή. Αλλάξαμε σχεδόν όλη την ομάδα και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να δέσουν μεταξύ τους οι παίκτες. Επίσης τα πόδια των παικτών είναι βαριά αφού βρισκόμαστε ακόμη στα μισά τις προετοιμασίας καθώς ξεκινήσαμε στις 26 Αυγούστου. Οι κινήσεις που κάναμε είναι πολύ καλές. Αποκτήθηκαν παίκτες έμπειροι αλλά και νεαροί, ταλαντούχοι που θα βοηθήσουν. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως ο Αστέρας θα είναι και φέτος μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα”, τόνισε ο προπονητής της Αιγιώτικης ομάδας.

Ο Αστέρας συνεχίζει τη σκληρή δουλειά με αποκορύφωμα το 2ο τουρνουά “Μιχάλης Δημητρακόπουλος” το οποίο θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/9). Οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου και το “παρών” δίνουν οι «παλιοί» Βουρνάς, Σταθακόπουλος και οι «νέοι» Ιατρόπουλος, Κεκερής, Κούτρας, Ανδρικόπουλος, Κανελλάκης, Καρλής, Μανωλάκης, Γιοβάς, Πατερούδης και Ζωιτσούδης. H ενίσχυση πάντως της ομάδας θα συνεχιστεί και θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη αθλητής μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Οι σκόρερ των τριών πρώτων φιλικών

Καρλής 43(4)
Μανωλάκης 36
Βουρνάς 34(1)
Κούτρας 26(4)
Σταθακόπουλος (15)
Ιατρόπουλος 14
Κανελάκης 14(4)
Ανδρικόπουλος 9(2)
Κεκερής 8(2)
Πατερούδης 5


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr