background img
banner
banner

Νέα Δ.Ε.Π. που θα καλύπτει τις καταργηθείσες Σχολικές Επιτροπές

ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ

Σε σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αιγιαλείας για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων σχολικών επιτροπών προχώρησε στη συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, κατόπιν σχετικής έγκρισης του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Ελευθεριώτη. Σκοπός είναι η άσκηση των εισηγητικών αρμοδιοτήτων των καταργούμενων Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας καθώς και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αιγιαλείας.

Οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες των καταργούμενων Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγιαλείας και Σχολική Επιτροπή Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγιαλείας καθώς και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αιγιαλείας και η γραμματειακή υποστήριξή τους θα διεκπεραιώνονται από το Αυτοτελές Τμήμα Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής. Η «Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αιγιαλείας» θα απαρτίζεται από εννέα μέλη, ως παρακάτω: 1. Ένας (1) δημοτικός σύμβουλος ή πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, δημότης ή κάτοικος του δήμου, με συναφή με το αντικείμενο της επιτροπής εμπειρία, ως Πρόεδρος. 2. Τρεις (3) δημοτικοί σύμβουλοι, ως μέλη. 3. Δύο (2) άτομα εγνωσμένου κύρους, δημότες ή κάτοικοι του δήμου, με εμπειρία σε θέματα παιδείας, ως μέλη. 4. Ένας (1) Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως μέλος 5. Ένας (1) Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως μέλος 6. Ένας (1) Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αιγιαλείας, ως μέλος. Τα παραπάνω μέλη ορίζονται με τα αναπληρωματικά αυτών.

Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή

Έτσι η σύσταση της νέας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, Γιώργος Ντίνος (Τακτικό μέλος), Παναγιώτης Αγγελόπουλος (Αναπληρωματικό μέλος), Μαρία Αγγελοπούλου (Τακτικό μέλος) Διαμάντω Βασιλακοπούλου (Αναπληρωματικό μέλος), Κώστας Δημητρακόπουλος Διευθυντής 1ου ΕΚ (Τακτικό μέλος), Δημουλά Αικατερίνη Διευθύντρια 2ου Γυμνασίου (αναπληρωματικό μέλος), Παπαθεοδωδόπουλος Ιωάννης Διευθυντής Δημοτικού Αβύθου (τακτικό μέλος) Σιακής Γεώργιος Διευθυντής Δημοτικού Σελιανιτίκων (αναπληρωματικό μέλος), Θεοφανόπουλος Λεωνίδας Εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων (τακτικό μέλος)με Σωτήριο Μακαρώνα (αναπληρωματικό μέλος). Δημότες: Δούλος Επαμεινώνδας (τακτικό μέλος) Παναγιωτακόπουλος Χαράλαμπος (αναπληρωματικό μέλος) Κιντής Τριαντάφυλλος (τακτικό μέλος) Αλέφαντος Νικόλαος (αναπληρωματικό μέλος).

Το αντικείμενό της

Έργο της Επιτροπής είναι η επεξεργασία και η εισήγηση θεμάτων προς τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο ή άλλες αρμόδιες επιτροπές και υπηρεσίες του δήμου, για τις μεταβιβαζόμενες 9 αρμοδιότητες με το Ν. 5056/2023, ιδίως: 1. Εισηγείται την κατανομή και την ιεράρχηση των πιστώσεων που διατίθενται στο δήμο για τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων. 2.Εισηγείται για τη χορήγηση εκτάκτων επιχορηγήσεων για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων. 3. Ιεραρχεί την κατανομή πιστώσεων για την επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους. 4. Εισηγείται προς τις αντίστοιχες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον εφοδιασμό από την εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» των αντίστοιχων σχολείων με έπιπλα και εξοπλιστικά είδη και από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με βιβλία για τις αντίστοιχες σχολικές βιβλιοθήκες. 5. Εισηγείται την κατανομή των εσόδων από την ενδεχόμενη εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων, των εσόδων της σχολικής περιουσίας καθώς και των εσόδων από λοιπές πηγές. 6. Εισηγείται για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 7. Εισηγείται για την ίδρυση, την κατάργηση και τη συγχώνευση σχολείων. 8. Παρακολουθεί την ανέγερση των σχολικών κτιρίων, την επισκευή και τη συντήρησής τους. 9. Διατυπώνει γνώμη κατά την έναρξη κάθε διδακτικού έτους για τη συστέγαση, δημόσιων σχολείων στο ίδιο διδακτήριο, την αποκλειστική χρήση ορισμένων χώρων του διδακτηρίου από κάθε σχολείο, την κοινή χρήση των υπόλοιπων χώρων και τις ώρες λειτουργίας του κάθε συστεγαζόμενου σχολείου. 10. Διατυπώνει γνώμη για τη διάθεση σχολικών κτηρίων, που δεν χρησιμοποιούνται για τη στέγαση δημοσίων σχολείων σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας τους, για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρών φθορών και ζημιών και υπό τον όρο της διατήρησης του διδακτηρίου για το σκοπό που προορίζεται. 11. Διατυπώνει πρόταση για να μπορεί να διατεθεί διδακτήριο, σε χρονικά διαστήματα που δε χρησιμοποιείται, για την οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr