background img
banner
banner

Η Ελληνική Αστυνομία στηρίζει και ενισχύει το έργο των σχολικών τροχονόμων

Μιλώντας στους παριστάμενους, στην πρόσφατη ημερίδα με τους σχολικούς τροχονόμους της Αιγιάλειας,  ο υπαστυνόμος του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου κ. Μάριος Λουκόπουλος επισήμανε: ΄΄Καλωσορίζω όλους σας σε αυτή την ενδιαφέρουσα Ημερίδα και χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι το ενδιαφέρον και της αντιδημαρχίας και των διευθυντών αλλά και των σχολικών τροχονόμων είναι και παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα. Η ασφάλεια των μαθητών μας, η αρτιότητα στο σύνολο των παιδιών που φοιτούν στην ευρύτερη περιοχή είναι το ζητούμενο της δράσης. Οι κατευθύνσεις που θα δώσουμε είναι σημαντικές και νομίζω ότι κάθε εργαζόμενος, κάθε εκπαιδευτικός και κάθε υπεύθυνος άνθρωπος, οφείλει να γνωρίζει και να τα ακολουθήσει πιστά. Η δουλειά ενός σχολικού τροχονόμου είναι πολύ σημαντική και η Ελληνική Αστυνομία την ενισχύει πάντα και με κάθε τρόπο” τόνισε αρχικά ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Αιγίου΄΄.

Σημείωσε την ιδιαιτερότητα της σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, σε σχέση με την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί αλλά και την οδική συμπεριφορά των ίδιων των μαθητών και επισήμανε ότι τα ατυχήματα που συμβαίνουν στην μετάβαση από και προς το σχολείο, σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν μειωθεί αισθητά από άλλες παλαιότερες χρονιές. Τόνισε δε, ότι ο κ. Ελευθεριώτης επιτυγχάνει πολύ καλή δουλειά σε τοπικό επίπεδο, επιβραβεύοντας κάθε προσπάθεια της αντιδημαρχίας στο κομμάτι της ασφάλειας των μαθητών αλλά και την πρόληψη ατυχημάτων. Ανέλυσε την λειτουργία και τον τρόπο που υφίσταται και επεμβαίνει το Τμήμα Τροχαίας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρωταρχικός στόχος της τοπικής Υπηρεσίας είναι η ασφαλής μεταφορά και η σωστή και η άμεση ανταπόκριση στο κομμάτι των μετακινήσεων των μαθητών.

΄΄Σαν Αστυνομικό Τμήμα Αιγιάλειας και σαν Τροχαία, επιθυμούμε να επιδεικνύουμε όταν μας ζητηθεί η γνώμη μας και να καθοδηγούμε τους δημότες έτσι ώστε να απλοποιείται ημέρα με την ημέρα ακόμα πιο πολύ η κυκλοφορία στους δρόμους και φυσικά, η υπευθυνότητα των οδηγών. Είναι ένα καίριο σημείο η συνειδητότητα προς την ασφάλεια των μαθητών και πρέπει να υπάρχει προσοχή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με οποιεσδήποτε συνθήκες, σε οποιοδήποτε σημείο του οδικού δικτύου που μπορεί κάποιο παιδί να κινείται ή να βαδίσει΄΄, πρόσθεσε, εκθειάζοντας την κοινωνική προσφορά των σχολικών τροχονόμων.

 

Υποχρεωμένοι να σταματούν οι οδηγοί στις υποδείξεις του σχολικού τροχονόμου

Στη συνέχεια προχώρησε σε παρουσίαση του έργου της Τροχαίας και στο πόσο σημαντικό είναι να τηρείται από όλους ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, επισημαίνοντας και το πώς μπορεί να ενισχύσει και να στηρίξει το έργο των σχολικών τροχονόμων. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι ο σχολικός τροχονόμος δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τους οδηγούς και στην περίπτωση που συνεχίζει να προκαλεί ένας συγκεκριμένος οδηγός, τότε ο σχολικός τροχονόμος επικοινωνεί με την Τροχαία που επιλαμβάνεται. Επιπλέον, όπως τονίστηκε, ο σχολικός τροχονόμος δεν ρυθμίζει την κυκλοφορία, απλά την διακόπτει προσωρινά ώστε να περάσουν τη διάβαση οι μαθητές και οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν στην ένδειξη της πινακίδας «στοπ» από μέρους του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr