background img
banner
banner

Η Τεχνική Υπηρεσία απέστειλε απαντήσεις…

ΣΤΑ ΟΣΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΧΡ. ΓΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΦΟΥΡ

Εν αναμονή των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, πάνω στις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί, σχετικά με την απόφαση των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων στις οδούς γύρω από την πλατεία Βάλφουρ, βρίσκονται τόσο οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης που προσέφυγαν, όσο και η δημοτική αρχή. Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα και για τις επιχειρήσεις που έχουν διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο του δρόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του Χρήστου Γούτου αλλά και η παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου κατέθεσαν προσφυγές ζητώντας ακύρωση της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής για ισχύ κυκλοφοριακών μέτρων στις οδούς γύρω από τη Βάλφουρ ως τις 31 Δεκεμβρίου, τις οποίες εισηγήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία προσυπογράφοντας τεχνική έκθεση του συγκοινωνιολόγου που εκπόνησε τη μελέτη, μέσω της οποίας συνίσταται πεζοδρόμηση.

Η απόφαση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και οι δρόμοι Κλ. Οικονόμου από το ύψος της Βασ. Κωνσταντίνου έως την Ανδρονοπούλου και Ασ. Φωτήλα από την Ταξιαρχών ως την Κλ. Οικονόμου είναι αποκλεισμένοι για τα αυτοκίνητα, πλην όμως μία ενδεχόμενη απόφαση της Αποκεντρωμένης για ακύρωση της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής, θα έκανε τα πράγματα να πάρουν άλλη τροπή.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μάλιστα, με έγγραφό της προς την Τεχνική Υπηρεσία ζήτησε απαντήσεις πάνω στην ένσταση της παράταξης του κ. Γούτου και συγκεκριμένα έθεσε χρονικό περιθώριο ως τις 20 Σεπτεμβρίου, να διαβιβαστούν στη δική της Διεύθυνση Διοίκησης τα εξής: α) προσβαλλόμενη πράξη και τυχόν αποδεικτικό κοινοποίησης αυτής στον προσφεύγοντα, β) οποιοδήποτε άλλο έγγραφο στοιχείο που αφορά την υπόθεση και γ) και τεκμηριωμένα, παράθεση συγκεκριμένων διατάξεων της νομοθεσίας, τις απόψεις της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου επί των αναφερομένων στην προσφυγή.

Αναμένεται απόφαση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr, ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λεωνίδας Καράμπελας, έκανε γνωστό πως όλα όσα ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τεκμηριωμένες απαντήσεις εστάλησαν στην αρμόδια υπηρεσία την περασμένη Παρασκευή 20 του μήνα. Αναφορικά με το πότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση, αυτό θα γίνει άμεσα τις επόμενες ημέρες και μέσα στο προσεχές δεκαήμερο.

Η παράταξη Γούτου στην προσφυγή της χαρακτηρίζει την τεχνική έκθεση «αόριστη και αναιτιολόγητη» και την απόφαση «παντελώς παράνομη, αυθαίρετη, αναιτιολόγητη και καταχρηστική», ζητώντας από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να την ακυρώσει, με κύριους λόγους ακύρωσης την «παράβαση ουσιώδους τύπου», την «παράβαση κατ’ ουσία διάταξης νόμου» και την «κατάχρηση εξουσίας».

Πάντως η επικινδυνότητα που επικαλείται η απόφαση των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων με τον αποκλεισμό των δημοτικών οδών, όπως τονίστηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα, δεν έχει να κάνει με το έργο της ανάπλασης αλλά με την πρόβλεψη για δρόμο ήπιας κυκλοφορίας που ίσχυε πριν εκτελεστεί το έργο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr