background img
banner
banner

Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για το γενικό «λίφτινγκ»

ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Με τα περσινά δεδομένα και με μικροπαρεμβάσεις που θα τον καταστήσουν λειτουργικό, θα ξεκινήσει και φέτος την προβολή ταινιών ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» υπό την «ομπρέλα» της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το γενικό «λίφτινγκ» για την ώρα δεν καθίσταται εφικτό, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού.
Βασικό βέβαια, σύμφωνα με λεγόμενα του αντιδημάρχου Παναγιώτη Ανδριόπουλου, είναι να ξεκαθαρίσει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Διότι ο κινηματογράφος, με βάση τα όσα ήταν γνωστά, ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στον δήμο.

Σε μία τέτοια περίπτωση η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από τον δήμο ίσως δεν είναι εφικτή και θα πρέπει η ανακαίνιση να γίνει κατευθείαν από το υπουργείο.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό

΄΄Στις προθέσεις μας είναι ο Δημοτικός Κινηματογράφος να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου κι αφού προηγουμένως έχουμε κάνει μία συντήρηση. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ώστε να εξασφαλίσουμε κονδύλι για την εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης οι οποίες έχουν κριθεί σκόπιμες για την αναβάθμιση του χώρου΄΄, επισήμανε ο κ. Ανδριόπουλος, τονίζοντας πως πρώτη προτεραιότητα είναι να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό ώστε να γίνει σαφής ο τρόπος που ο δήμος θα διεκδικήσει τη χρηματοδότηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» Κώστας Σπηλιόπουλος έχει εκφράσει επιθυμία να μεταφέρει ο ίδιος το αίτημα προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν.

Βεβαίως, στο ίδιο υπουργείο υπηρετεί και ο Αχαιός Ιάσονας Φωτήλας που ίσως θα μπορούσε να… τρέξει το αίτημα του δήμου, για ένα κτίριο εμβληματικό για το Αίγιο που για πολλές δεκαετίες αποτελεί το «σπίτι του Πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται ότι στην Τεχνική Έκθεση που έχει εκπονηθεί προτείνεται ριζική ανακαίνιση στο σαλόνι του κινηματοθεάτρου, ελαιοχρωματισμός, νέα μοκέτα, εργασίες στις τουαλέτες, κουρτίνες, μόνωση αλλά και διαφορετική λύση στη θέρμανση με ενεργειακή παρέμβαση.

Με νέες ταινίες και πρεμιέρες

Ως προς τη λειτουργία του για την κινηματογραφική σεζόν 2024-2025, ο κ. Ανδριόπουλος είπε πως θα συνεχίσει με νέες προβολές και πρεμιέρες, ειδικά φέτος όπου υπάρχει πληθώρα νέων ταινιών, καλώντας τους σινεφίλ να στηρίξουν τον Δημοτικό Κινηματογράφο της πόλης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr