background img
banner
banner

Τραγικές στιγμές για τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΠΓΝΠ ΜΕ ΑΣΧΗΜΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ – ΘΛΙΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με μία ευχή και μία προσευχή για την υγεία του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου βρίσκονται όλοι οι Αιγιαλείς αλλά και οι φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες του ευρύτερα, μετά τη γνωστοποίηση από τον ίδιο το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Η εξέλιξη ήταν πολύ χειρότερη της αναμενόμενης, καθώς ο δήμαρχος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τα ξημερώματα της Κυριακής και από τότε, μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές, παρέμενε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ, σε κρίσιμη κατάσταση. Στο πλευρό του βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή, τα μέλη της οικογένειάς του και βέβαια οι στενοί συνεργάτες του στον δήμο, άπαντες συντετριμμένοι μη μπορώντας να πιστέψουν πώς ξαφνικά κλονίστηκε η υγεία του, δεδομένου ότι μέχρι λίγες ημέρες πριν, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και στιγμή δεν είχε εγκαταλείψει τα θέματα του δήμου. Άτομα του στενού του περιβάλλοντος αναφέρουν πως είχαν υπάρξει κάποιες ενδείξεις που δεν είχαν θορυβήσει όμως ούτε τον ίδιο.

Από τη χαρά των γενεθλίων στην διάγνωση

Θα θυμούνται ίσως πολλοί το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε υποστεί στον ναό του Αγίου Ιωάννου τον Απρίλιο του 2022, που είχε αποδοθεί σε υπερκόπωση και το οποίο μάλιστα είχε σταθεί αφορμή να υποβληθεί σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις που ήταν «καθαρές». Το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος παρουσίαζε μία κόπωση και ένα μούδιασμα στο πόδι και οι εξετάσεις του έδειξαν μία εξαιρετικά σοβαρή παθογόνο κατάσταση στον εγκέφαλο. Η διάγνωση έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όπου ο δήμαρχος γιόρτασε τα γενέθλιά του με πολλούς τρόπους και με εκπλήξεις που του επεφύλασσαν τόσο στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου που πήγε για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, όσο και στο Δημαρχείο με εγκάρδιες ευχές.
Μετά το πρώτο σοκ της διάγνωσης, ο ίδιος, με τη δύναμη και τη μαχητικότητα που τον χαρακτηρίζουν, αποφάσισε να μεταβεί στο Ανόβερο της Γερμανίας ώστε να υποβληθεί σε θεραπεία. Η αναχώρηση είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη και ο δήμαρχος, πέρα από την οικογένειά του, θα συνοδευόταν και από γιατρούς – συνεργάτες του τον δήμο. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια…

Στο μεταξύ, η άσχημη είδηση για την κατάσταση της υγείας του είχε διαρρεύσει στην Αιγιάλεια, με κάποιους να αλλοιώνουν την πραγματικότητα αλλά με την πλειονότητα του κόσμου και των μέσων ενημέρωσης να αντιμετωπίζει με ευαισθησία και διακριτικότητα αυτό το τόσο προσωπικό θέμα, καθώς ευχή όλων αρχικά ήταν να πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο. Δεν ήταν όμως.

Ανακοίνωσε πως θα απουσιάσει ένα διάστημα

Το πρωί της Παρασκευής με δήλωσή του, ο κ. Καλογερόπουλος γνωστοποίησε πως θα χρειαστεί να απουσιάσει για ένα χρονικό διάστημα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι συνεργάτες του αλλά και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αγγελόπουλος τον οποίο από τον Ιανουάριο είχε ορίσει αναπληρωτή του, θα φέρουν εις πέρας τα θέματα του δήμου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, ανέφερε: “Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, ότι το επόμενο διάστημα θα απουσιάζω, όσο απαιτείται, από τα καθήκοντά μου για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας που μου παρουσιάστηκε. Είμαι σίγουρος ότι ο αναπληρωτής μου και όλοι οι συνεργάτες μου θα ανταποκριθούν με πλήρη επάρκεια στα θέματα του Δήμου μας. Ευχαριστώ θερμά όλους για τις ευχές, το ενδιαφέρον και το σεβασμό τους σε αυτές τις προσωπικές μου στιγμές”.

Ανακοίνωση Γούτου και… κύμα συμπαράστασης

Η είδηση της αρρώστιας του κ. Καλογερόπουλου κλόνισε και τους πολιτικούς αντιπάλους του, με τον Χρήστο Γούτο να είναι ο πρώτος που εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης ευχόμενος δημοσίως «περαστικά». Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με την παράταξή του «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», ανέφερε: «Ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο, και δη, ζητήματα υγείας, μας βρίσκουν πάντα και μόνο ενωμένους και αλληλέγγυους. Εύχομαι στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, περαστικά. Να βγει δυνατός από αυτή την περιπέτεια και να την ξεπεράσει γρήγορα. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλα τα στελέχη της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», στεκόμαστε στο πλευρό του».

Ακολούθησε… κύμα συμπαράστασης με ευχές στα σόσιαλ μίντια και καθένας είχε μία φωτογραφία μαζί με τον δήμαρχο να αναρτήσει, μαζί με θερμά λόγια ώστε να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την άσχημη περιπέτεια.

Είναι χαρακτηριστικές οι ευχές που ακολουθούν: Ιάσονας Φωτήλας, υφυπουργός Πολιτισμού: «Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα τον κρατήσει μακριά από τα Δημαρχιακά του καθήκοντα στο Αίγιο. Γνωρίζω ότι είναι μαχητής και εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα του, ώστε να επιστρέψει σύντομα υγιής και πάλι κοντά μας».

Χριστίνα Αλεξοπούλου, πρώην υφυπουργός, βουλευτής Αχαΐας: «Η ζωή είναι πολύ πάνω από την πολιτική! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου περαστικά και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, στον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο».

Χαράλαμπος Μπονάνος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: «Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές μαζί, έχουμε ανταλλάξει απόψεις, έχουμε χαρεί τη φιλία μας, έχουμε αγωνιστεί για τις ίδιες αξίες Ένας άνθρωπος γενναίος με κοινωνική προσφορά δίνει την μεγάλη του μάχη , κάτι που όλοι θα κληθούμε κάποια στιγμή να δώσουμε. Μεγάλος σεβασμός στον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογεροπουλο για την δίκη του περιπέτεια Οι ευχές μας τον συνοδεύουν στην θεραπεία του, για γρήγορη επάνοδο στην αιρετή θέση του».

Από την Ανάνηψη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αιμορραγικά επεισόδια

Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και διεκομίσθη στις 3.00 τα ξημερώματα με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Κατευθείαν μπήκε στην Ανάνηψη και τέθηκε υπό διαρκή παρακολούθηση καθώς η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή.

Λίγη ώρα μετά προέκυψε νέα αιμορραγία τον εγκέφαλο και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη 1.00 περίπου το μεσημέρι όπου παρέμενε διασωληνωμένος μέχρι αργά το βράδυ και μάλιστα με άσχημη πρόγνωση.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή χθες ήταν τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά και οι γιατροί συνεργάτες του, Διαμάντω Βασιλακοπούλου και Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ στο Ρίο βρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι του, συμπαραστεκόμενοι στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Κι όλα αυτά ενώ σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πανηγυρική επανεκλογή του Δημήτρη Καλογερόπουλου στον δήμο Αιγιαλείας, σπάζοντας το αρνητικό σερί των δημάρχων και εκλεγόμενος για… πρώτη φορά δεύτερη φορά.

Οι πιο θερμές ευχές όλων ακολουθούν τον δήμαρχο στην πιο δύσκολη «μάχη» του, αυτή για την ίδια του τη ζωή…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr