background img
banner
banner

Γενικός ξεσηκωμός απέναντι στην… επέλαση των ανεμογεννητριών

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

«Απόβαση» στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ετοιμάζουν κάτοικοι της Αιγιάλειας που οι περιοχές τους πλήττονται από το πέρασμα ή την εγκατάσταση ανεμογεννητριών για τη δημιουργία αιολικών πάρκων. Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται δύο σχετικά θέματα που προέρχονται από αποφάσεις των Κοινοτήτων Μελισσίων και Πτέρης και οι κάτοικοι ζητούν από τον δήμο Αιγιαλείας να πιέσει ώστε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Ειδικότερα, τα θέματα που έχουν προγραμματιστεί σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι: Επί της απόφασης Κοινότητας Μελισσίων με θέμα: Διάνοιξη νέου δρόμου από το φαράγγι Σελινούντα έως την Εθνικό Οδό Αιγίου Πτέρης και συγκεκριμένα στον οικισμό Πυργάκι της Κοινότητας Μελισσίων από κατασκευαστική εταιρεία τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή Καλαβρύτων. Και επί του εγγράφου του προέδρου της Κοινότητας Πτέρης καθώς και επί της απόφασης της Κοινότητας Πτέρης περί δημιουργίας δρόμου στην αναδασωτέα περιοχή Φτέρης.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα των κατοίκων αναφέρονται τα εξής: ΄΄ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ-ΔΥΤΙΚΗΣ και του ΑΙΓΙΟΥ, σύσσωμοι την Τετάρτη 2-10-2024, στις 19:00 στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, στο Παλιό Νοσοκομείο, για ν’ αντισταθούμε στο ψήφισμα της διάνοιξης δρόμων στα ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΤΗΣ ΦΤΕΡΗΣ και στο ΠΥΡΓΑΚΙ, για Ανεμογεννήτριες! Είμαστε ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ από Αιολικά, η ξηρασία αυξάνεται και οι θερμοκρασίες το ίδιο, επειδή οι Α/Γ μειώνουν την υδατότητα. ΞΥΠΝΗΣΤΕ-ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΤΕ!!! Τα επόμενα καλοκαίρια θα είναι ακόμα πιο θερμά, οι Σοδιές κατεστραμμένες, οι ελιές ξεραμένες, συρρικνωμένες, η σταφίδα μειώνεται λόγω της ζέστης, το νερό θα λείψει… ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ!!!΄΄.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση ενάντια και στη δημιουργία αιολικού στη Ζήρια, ωστόσο η απόφασή του είναι καθαρά γνωμοδοτική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr