background img
banner
banner

Πεζοπορία στο χαρτογραφημένο μονοπάτι της Άνω Ζήριας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΑΝΩ ΖΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

Η Ομάδα Ορεινής Πεζοπορίας Φίλοι Άνω Ζήριας έκανε γνωστή την πρώτη της πεζοπορία για τη σεζόν, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στο Μονοπάτι των Αμπελώνων στην Άνω Ζήρια Αιγιαλείας. Πρόκειται για το μονοπάτι που χαρτογραφήθηκε από τον δήμο Αιγιαλείας.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: ΄΄Ετοιμαστείτε να διασχίσουμε το Μονοπάτι των Αμπελώνων στην Άνω Ζήρια Αιγιαλείας που χαρτογράφησε ο Δήμος Αιγιαλείας και η Paths of Greece ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή 6,6 χλμ., διάρκειας περίπου 3 ωρών. Σημείο συνάντησης κι αφετηρία μας θα είναι ο χώρος της Γιορτής Κρασιού, όπου θα παρκάρουμε τα οχήματά μας. Θα βρεθούμε εκεί στις 9 το πρωί.

Αφού θαυμάσουμε τη μαγευτική θέα, θα κατηφορίσουμε προς τις Φυτές -έχοντας πάντα αριστερά μας πανοραμική θέα προς τον χαμηλότερο ορεινό όγκο, τη θάλασσα και την Στερεά Ελλάδα- και περνώντας μέσα από τους πλούσιους αμπελώνες και το πευκοδάσος, μετά από 3,50χλμ θα προσεγγίσουμε τον ασφαλτόδρομο.

Από εκεί θα ανηφορήσουμε ένα κομμάτι περίπου 1 χλμ και θα συναντήσουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο μικρό -εγκαταλειμμένο πια- ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου. Το μονοπάτι αυτό είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι της διαδρομής μας, καθώς η υψομετρική διαφορά είναι 236 μέτρα. Η θέα όμως θα μας αποζημιώσει!

Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε από τον παλιό κεντρικό δρόμο του χωριού της Άνω Ζήριας στο ξωκλήσι των Αγ. Θεοδώρων καθώς και στο πατρικό σπίτι του ποιητή και πολιτικού Γιάννη Κουτσοχέρα. Έπειτα, θα ανηφορήσουμε για λίγο ακόμα με κατεύθυνση την αφετηρία μας, που θα είναι και το τέρμα της διαδρομής μας. Εκεί, μετά το ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου, στον πανέμορφο χώρο της Γιορτής Κρασιού όποιοι θέλουμε μπορούμε να κάτσουμε να ξαποστάσουμε για πολύ! Να φάμε, να πιούμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Να κάνουμε δηλαδή το πικ-νικ μας με φαγητό που θα έχουμε φέρει μαζί μας (προτείνεται ανεπιφύλακτα!) Όσοι πάλι προτιμούν τις ταβέρνες του χωριού μας, θα τις βρουν σε 6 χλμ στη Ζήρια: Ταβέρνα Καραμπούλας και Το Απόμερο Του Πιστόλα΄΄.

Ο εξοπλισμός

Θα χρειαστούμε: -ορειβατικά μποτάκια (όχι αθλητικά παπούτσια), -μπατόν (για όσους έχουν, θα βοηθήσουν πολύ στις ανηφόρες/κατηφόρες, -παγούρι με νερό (αρκετό για 3 ώρες), -ό,τι φαγώσιμο θέλει ο καθένας για τον δρόμο, -σακίδιο πλάτης (για να μπουν όλα μέσα), -αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου, -δεύτερο μπλουζάκι αν δεν έχουμε dryfit (θα ιδρώσουμε), -αντιανεμικό και fleece (για μετά-να μην κρυώσουμε) – -αδιάβροχο (αν κριθεί απαραίτητο λόγω καιρού), -το μεσημεριανό φαγητό μας (για όσους κάνουν πικ-νικ).

Δηλώσεις συμμετοχής με mail στο [email protected] με τηλέφωνο ή μήνυμα στο 6936070433 αναφέροντας σε κάθε περίπτωση τον αριθμό των συμμετεχόντων και τα ονοματεπώνυμό τους.
Η πεζοπορία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Άνω Ζήριας και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αιγίου ΕΣΟΧΑ, με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας. Χορηγοί: Λιανός (βιολογική κορινθιακή σταφίδα), Οινοποιείο Καμπάση Δημήτριος (λευκός ξηρός οίνος). Συντονιστές εξόρμησης: Αντρέας Αναγνωστόπουλος (εθελοντής/μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγίου), Μελίνα Κουτσοχέρα (εθελόντρια/ μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Άνω Ζήριας και Ορειβατικού Συλλόγου Αιγίου).


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr