background img
banner
banner

Ενδεικτική της δυναμικής και μεγάλης προοπτικής της | ΦΩΤΟ

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Εκατό και πλέον επιχειρηματίες και επαγγελματίες έδωσαν το βράδυ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Τάκη Βασιλείου και ώθηση στην παράταξή του «Ένα Επιμελητήριο», για ένα επιτυχές αποτέλεσμα στις επιμελητηριακές εκλογές του Δεκεμβρίου. Ο χώρος του καταστήματος «Habit» στην πλατεία Αγ. Λαύρας γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, μολονότι επρόκειτο για συνάντηση στελεχών και φίλων της παράταξης, φανερώνοντας τη δυναμική και την προοπτική της.

Ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τόσο μεγάλος αριθμός εμπόρων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών έχουν «αγκαλιάσει» αυτό το τόσο σημαντικό «βήμα» που επιχειρεί, ενώ ανέφερε και τον προσανατολισμό του σε ό,τι αφορά το έργο που στοχεύει να παράξει μαζί με τους συνεργάτες του – υποψηφίους του συνδυασμού του, μέσα από τον φορέα.

Η αναφορά στον δήμαρχο

Ο κ. Βασιλείου ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη της ασθένειας του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογεροπούλου τονίζοντας ότι υπήρξε συνάδελφος του στο παρελθόν και ως πιο παλιός ήταν μέντοράς του. Όπως είπε, ΄΄συνεργαστήκαμε πολλές φορές, διαφωνήσαμε λιγότερες, όμως τώρα είναι ώρα για αυτοσυγκράτηση. Εκφράζουμε ευχές από όλους τους συνεργάτες και τους υποψηφίους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, στην αγαπημένη οικογένεια του Δημήτρη Καλογερόπουλου΄΄.

«Θα δώσουμε μάχη για θέματα που λιμνάζουν, που πρέπει να δώσουν ανάπτυξη στον τόπο μας»

Απευθυνόμενος στους συνοδοιπόρους του σε αυτή την προσπάθεια ενόψει των εκλογών του Επιμελητηρίου, τόνισε: ΄΄Ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό να δώσουμε το «παρών» στις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου, με ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, με μόνο σκοπό να έχει «φωνή» η περιοχή μας και να προάγουμε τα θέματα και τα προβλήματα των επιχειρηματιών, με σκοπό να προωθήσουμε λύσεις.

Θα δώσουμε μάχη για θέματα που λιμνάζουν, που πρέπει να δώσουν ανάπτυξη στον τόπο μας έτσι ώστε να ωφεληθούν οι έμποροι, οι επιχειρηματίες της περιοχής μας. Θα ξαναδώσουμε «φωνή» αλλά με προτάσεις και όραμα για να έχουμε την αξίωση να είμαστε ισότιμα μέλη και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει. Θα δώσουμε μάχη να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της οικονομίας αλλά και της περιοχής μας.

Να είσαστε σίγουροι ότι θα αλλάξουμε τα δεδομένα. Υπάρχει ανάγκη της προώθησης της επιχειρηματικής καινοτομίας και της εξωστρέφειας΄΄.

Οι προτεραιότητες και οι στόχοι του

Αναφερόμενος στο τι θα προτάξει η παράταξή του, επισήμανε: ΄΄Προτεραιότητά μας θα είναι ο πολιτισμός, η νεολαία, η τουριστική ανάπτυξη, τα τοπικά προϊόντα, το βιοτεχνικό πάρκο, η δημιουργία βοτανικού πάρκου και η δημιουργία ιστορικού πάρκου καθώς και η διαχείριση των υδάτων. Μέλημά μας θα είναι να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με τις εθνικές αρχές, με την Περιφέρεια, με τον Δήμο, με το Πανεπιστήμιο. Στοχεύουμε στη διασύνδεση επιχειρήσεων και Πανεπιστημίου, μία διασύνδεση που είναι επωφελής για την κοινωνία και λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα. Θα μεριμνήσουμε για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών μέσω δράσεων, τη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, την εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση δίνοντας στις επιχειρήσεις τις προοπτικές και τα εργαλεία που χρειάζονται, τη διοργάνωση και υλοποίηση κύκλων επιμόρφωσης σε επιλεγμένες κατηγορίες επιστημών και επαγγελματιών ώστε να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και αξιοποίηση της τεχνολογίας και την τεχνολογική τους ενσωμάτωση.

Θα βοηθήσουμε τις εταιρείες να εντάξουν πλέον στον στρατηγικό τους σχεδιασμό και την εκπαίδευση των ανθρώπων τους. Επίσης θα προωθήσουμε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων σε προγράμματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης που θα ηγούνται στη διαμόρφωση νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην παραγωγή αξίας για όλους τους συμμετέχοντες: Τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους μετόχους, τους προμηθευτές, στην τοπική κοινωνία το περιβάλλον και την εθνική οικονομία΄΄.

Κάλεσε σε συσπείρωση και ενδυνάμωση της παράταξης

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας ξεκαθάρισε ωστόσο πως για να επιτευχθεί όλο αυτό χρειάζεται συμμετοχή, υπογραμμίζοντας: ΄΄Πρέπει περισσότεροι συνάδελφοι να εμπιστευτούν αυτό τον φορέα. Είναι γεγονός ότι το Επιμελητήριο έχει απογοητεύσει πολλούς από τους επιχειρηματίες, κάποιοι δεν το γνωρίζουν, στον αγώνα που κάνω σήμερα και στην πορεία μου συναντώ πολλούς που ρωτούν τι είναι το επιμελητήριο και τι έχει πράξει ως τώρα. Θεωρώ πως είναι άσχημο να μην εμπιστεύονται οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου τον ίδιο το φορέα που τους εκπροσωπεί΄΄. Κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να πειστούν περισσότεροι να στηρίξουν την παράταξη και να είναι υποψήφιοι καθώς, όπως είπε, έτσι θα στηρίξουν την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις τους.

Για να… αλλάξει ρότα το κατεστημένο…

Αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να βοηθήσει να αλλάξει ρότα «το κατεστημένο», λέγοντας πως έχει τη δύναμη, τον τρόπο, τη γνώση, το θάρρος και τη διάθεση μαζί με τους συνεργάτες του, που είναι όλοι άξιοι, να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. ΄΄Σας υπόσχομαι ότι με όλες τις δυνάμεις μας θα αλλάξουμε τα δεδομένα, θα δυναμώσουμε τη «φωνή» της Αιγιάλειας, θα διεκδικήσουμε για την Αιγιαλεία. Αξίζει στους επιχειρηματίες μας΄΄, πρόσθεσε καλώντας τους παριστάμενους να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

3.500 Αιγιαλείς οι εγγεγραμμένοι του Επιμελητηρίου

Ο κ. Βασιλείου έκανε γνωστά και κάποια στοιχεία σχετικά με τα μέλη του Επιμελητηρίου, σημειώνοντας πως η Αιγιάλεια έχει περίπου τρεισήμισι χιλιάδες επιχειρήσεις καθώς αντίστοιχος είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων στο μητρώο του Επιμελητηρίου, παρατηρώντας ωστόσο ότι δυστυχώς ψηφίζει ένας πολύ μικρός αριθμός. Έκανε γνωστό πως στο εμπόριο υπάρχουν 1.100 περίπου εγγεγραμμένοι, στη μεταποίηση 630, στις υπηρεσίες 1.750, υπενθυμίζοντας πως το Επιμελητήριο έχει 31 έδρες: 11 στο εμπόριο, 9 στη μεταποίηση και 11 στις υπηρεσίες. ΄΄Σε αυτό τον μεγάλο αριθμό διεκδικούμε κάποιες έδρες για την Αιγιάλεια ώστε να μπουν τα θέματά της σε πρώτο ενδιαφέρον΄΄, κατέληξε ζητώντας από τους παριστάμενους ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση και προσέλκυση κι άλλων για συστράτευση στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει.

Να σημειωθεί ότι, όπως έγινε γνωστό και από τον επικεφαλής, η παράταξη λειτουργεί το δικό της γραφείο στην οδό Μητροπόλεως, εκεί όπου μπορούν να απευθύνονται όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν το Επιμελητήριο ακόμη πιο δυνατό και να ενισχύσουν την αντιπροσώπευση της Αιγιάλειας σε αυτό.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr