background img
banner
banner

Τα προβλήματα «ωθούν» σε πανεκπαιδευτική απεργία

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘ. ΣΚΑΝΔΑΜΗ

Πανεκπαιδευτική απεργία μέσα στον Οκτώβριο αποφάσισε να προτείνει στην ΟΛΜΕ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των προέδρων των κατά τόπους συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα. Στην Ολομέλεια συμμετείχε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Όπως μετέφερε στο Protionline.gr, τα θέματα τα οποία τέθηκαν αφορούν: Μισθολογική –οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για την Παιδεία, στήριξη του Δημόσιου αγαθού της Παιδείας, διεύρυνση και επαναφορά της λειτουργίας Σχολικών Επιτροπών σε μικρότερους Δήμους, θέμα νομικής συμπαράστασης εκπαιδευτικών, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση σχολείων ή τμημάτων, δεύτερη Νηπιαγωγός ανά τάξη σε τμήματα με 20 μαθητές και άνω, ίδρυση νέων Τμημάτων ένταξης, μείωση ωραρίου Νηπιαγωγών, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, στέγαση νεοδιόριστων και αναπληρωτών, εκλογές Αιρετών με συνδικαλιστική άδεια, δια ζώσης σε εργάσιμη ημέρα, Απεργία/Αποχή από την αξιολόγηση/κατηγοριοποίηση των σχολείων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Διεκδίκηση και αποφασιστικότητα

Μεταφέροντας το κλίμα, η κ. Σκανδάμη είπε πως ήταν γενικώς υποτονικό πέρα από τις εξάρσεις αγωνιστικότητας κάποιων. ΄΄Οι πρόεδροι αποτύπωσαν την πραγματικότητα όπως είχε διαμορφωθεί στις γενικές συνελεύσεις΄΄, όπως τόνισε.

Προκρίνεται η 22α Οκτωβρίου

΄΄Μετά το τέλος της Ολομέλειας των προέδρων έγιναν κάποιες επαφές και καταλήξαμε ότι θα προτείνουμε πανεκπαιδευτική απεργία , να συμμετάσχει δηλαδή και η ΟΛΜΕ. Ως προς τις ημερομηνίες, προτάθηκαν η 10η, η 17η και η 22α Οκτωβρίου για να συμφωνήσουμε για την τελευταία ημερομηνία, με κάλεσμα σε ΟΛΜΕ, Εργατικά Κέντρα, με περιφερειακές συσκέψεις. Με δεδομένο ότι η απεργία ΑΔΕΔΥ -ΓΣΕΕ «κλείδωσε» για τις 20 Νοέμβρη είπαμε ότι από τη στιγμή που κρίνεται σωστό να γίνει και ένα απεργιακό «βήμα» που θα αφορά στα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης (όλα αυτά που συζητάμε όπως υποστελέχωση, συνενώσεις, συγχωνεύσεις, αξιολόγηση και λοιπά) θα πρέπει να φτιάξουμε και ένα εκπαιδευτικό μέτωπο και να απευθυνθούμε και στην ΟΛΜΕ που το Σάββατο έχει Ολομέλεια προέδρων΄΄, επισήμανε ακόμη η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγιάλειας κάνοντας γνωστό πως ήδη έχει σταλεί επιστολή στην ΟΛΜΕ ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο πανεκπαιδευτικής απεργίας.

΄΄Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα που μιλάει για συμπόρευση και όχι για μία απεργία η οποία θα αφορά μόνο τη ΔΟΕ. Την Τρίτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ που θα συζητήσει και θα εκτιμήσει την απάντηση της ΟΛΜΕ΄΄, κατέληξε η κ. Σκανδάμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr