background img
banner
banner

Το πρώτο «φίμωτρο» δεν επέδρασε…

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ, ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ  – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 

Βγήκαν μαχαίρια στην πρώτη συνεδρίαση της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με το “επίδικο” θέμα -σε μια επεισοδιακή όπως εξελίχθηκε συζήτηση έως και αργά το βράδυ της Τρίτης- να αποτελεί το πρόσφατο ψήφισμα του συντονιστικού της Ανατολικής Αιγιάλειας που κατήγγειλε ότι η απόφαση για την έκπτωση του προέδρου “πάρθηκε από μια ετερόκλητη συμμαχία μελών της Κ.Ε… που είναι άκυρη, παράνομη και αντικαταστατική”

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ο συντονιστής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Κόντης ξεκαθάρισε ότι δεν πραγματοποιηθεί σύγκλιση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας δηλώνοντας στο Protionline.gr ότι “αναμένουμε πρώτα τα κείμενα της συνεδρίασης της Κ.Ε. καθώς και τις προτάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν…”

Πριν από ένα 10ήμερο, “κόντρα” στο “σιωπητήριο” που είχε αποφασιστεί από την Νομαρχιακή του κόμματος στις Ο.Μ., οι δύο οργανώσει της Ανατολικής Αιγιαλείας (Ακράτα – Αιγείρα) αποφάσισαν να “σπάσουν το εμπάργκο”.

«Δυνάμεις της καταστροφής»

“Σύντροφοί μας μέλη και φίλοι του κόμματος και οι Έλληνες πολίτες γενικότερα θα δώσουν στις ψηφοφορίες που προγραμματίζονται την ίδια συντριπτική απάντηση που έδωσαν και στις 24/9/2023 και στο συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο του 2024… να απαλλάξουμε το κόμμα μας και το χώρο μας από τις δυνάμεις της καταστροφής, τους υπονομευτές του εκλεγμένου προέδρου, τους σφετεριστές των βουλευτικών εδρών” ανέφεραν οι Ο.Μ.

Στη N.E. Αχαΐας που συνεδρίασε όμως προχθές, κρίθηκε ότι στόχαστρο επιχειρείται να μπει και ο Αχαιός βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος που έχει ταχθεί υπέρ των ”87”. Η Ν.Ε. κλήθηκε προχθές έχοντας ήδη στα χέρια της -από την ίδια ημέρα- οδηγία του Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επικοινωνία και τα Social. Σύμφωνα με την οδηγία προς τις Ο.Μ. “το περιεχόμενο των αναρτήσεων θα πρέπει να συνάδει με τις επίσημες κομματικές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου”.

Παράλληλα καλεί να διαγραφούν ανακοινώσεις στις σελίδες των Ο.Μ. ανακοινώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην οδηγία ενώ συστήνει υπομονή για τις νεότερες οδηγίες, σχετικά με τις υποψηφιότητες για την προεδρία και την προβολή τους, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ν.Ε. στο τέλος αυτής της εβδομάδας…

Το τελευταίο διάστημα μεταξύ των Ο.Μ. που στηρίζουν τον έκπτωτο πρόεδρο, κυκλοφορεί και ένα κείμενο στο οποίο κρίνει “απαράδεκτη και διαλυτική την απόφαση της Κ.Ε. στο πρόσωπο του προέδρου” και “κατ επέκταση αναρμόδια την Πολιτική Γραμματεία να κηρύξει έκπτωτο το Στέφανο Κασσελάκη”. Το Οργανωτικό έχει δώσει “γραμμή” μάλιστα να υπάρξει ακόμη και παραπομπή υποστηρικτών αυτής της άποψης στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή από το κόμμα!

Το απόγευμα της Τρίτης κατά την διαβούλευση στο συντονιστικό της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας όπου κυριαρχούν τα στελέχη της ομάδας των “87”, φαίνεται να υπήρξαν διαφωνίες για τον τρόπο αντιμετώπισης των… διαφωνούντων υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου. Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν μέλη αλλά και ο νομαρχιακός συντονιστής Κώστας Κόντης.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με υπηρεσιακό προεδρείο το οποίο κάλεσε σε απολογία μέλη από το συντονιστικό της Ανατολικής Αιγιάλειας. Το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ με τον συντονιστή των δύο Ο.Μ. σε Αιγείρα και Ακράτα να καλείται να ανακαλέσει και να δέχεται μάλιστα και απειλές για κυρώσεις. Στο τυπικό της υπόθεσης, το συντονιστικό της Ο.Μ. κλήθηκε να αποσύρει το ψήφισμα υπέρ Κασσελάκη με το σκεπτικό ότι αποτελεί κρίση μερίδας στελεχών και όχι της ολομέλειας.

Εν συνεχεία πάντως οι απειλές αποσύρθηκαν και, με το σκεπτικό να μην διαταραχθεί το κλίμα. Στη βάση της εισήγησης μελών της Ν.Ε. Αχαΐας ήταν να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η λειτουργία της Κ.Ο. χωρίς νέες “προκλήσεις” τόσο προς τον βουλευτή Αχαΐας ή άλλους βουλευτές, ενόψει των διαδικασιών που έπονται: Την εκλογή συνέδρων στις 19 και 20 Οκτωβρίου και την επικύρωση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία στο συνέδριο της 1-3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στελέχη του έκπτωτου προέδρου, οι διαδικασίες έως και το συνέδριο εστιάζονται στην ήδη κατατεθειμένη ένταση πως “αρμόδιο να αποφανθεί για την αμφισβητούμενη πρόταση μομφής είναι μόνο το ανώτατο όργανο του κόμματος που είναι το συνέδριο, το οποίο σημειωτέων μπορεί και να μην δεχθεί την εν λόγω πρόταση μομφής…”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr