background img
banner
banner

Παρεμβάσεις για ασφαλή διέλευση στην οδό Ποσειδώνος

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΩΝΟΙ –ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΣ ΤΑΠΗΤΑΣ

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» για την Αλυκή που ναι μεν η φύση την έχει «προικίσει» με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και ένα σπάνιας ομορφιάς τοπίο, ωστόσο και ο δήμος μεριμνεί για τη βελτίωση των συνθηκών αλλά και οι κάτοικοι έχουν αγαπήσει την τοποθεσία όσο λίγες.

Έτσι, σε εξέλιξη βρίσκεται η ασφαλτόστρωση της παραλιακής οδού, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που θα τον καταστήσει ασφαλή και ακόμη πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες – περιπατητές ή ποδηλάτες.

Εντυπωσιακές εικόνες με τα πτηνά που καθρεφτίζονται στη λίμνη

Τις τελευταίες ημέρες, τους φανατικούς κολυμβητές και περιπατητές συμπληρώνουν και όσοι επιθυμούν να θαυμάσουν ή να απαθανατίσουν τα σπάνια αποδημητικά πουλιά που ξαποσταίνουν στον βιότοπο, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Κι αυτό βοηθούν να γίνει με ασφάλεια, οι εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο δήμος Αιγιαλείας, με πρώτο και κύριο το παρατηρητήριο.

Συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού

Μάλιστα, από πλευράς δήμου έχει εγκριθεί και ανατεθεί από την περασμένη εβδομάδα η υπηρεσία με τίτλο «Συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού ηπίων παρεμβάσεων της περιοχής Natura Αλυκής ΔΕ Αιγίου», εκτιμώμενης αξίας 2.000 ευρώ βάσει της Τεχνικής Έκθεσης του Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) και Στήριξης Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αιγιαλείας. Η ανάθεση ισχύει για δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Την ίδια στιγμή, προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος οδικής ασφάλειας μέσα από το οποίο δίνεται έμφαση και στον παραλιακό δρόμο και δη στην οδό Ποσειδώνος. Η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων προτίθεται να δώσει μία διαφορετική όψη στον παραλιακό δρόμο, με την τοποθέτηση έγχρωμου ασφαλτικού φωτοκαταλυτικού λεπτοτάπητα, παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος οδικής ασφάλειας.

Ο διάδρομος των πεζών θα διαφέρει από τον υπόλοιπο δρόμο για την αποφυγή ατυχημάτων

Μέχρι στιγμής έχει γίνει η αφαίρεση των κώνων στην αριστερή (από την πλευρά της ακτής) πλευρά του δρόμου ενώ προχωρά η ρίψη ασφάλτου τμηματικά. Όπως εξηγεί στην «Π» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄πρόκειται για την υλοποίηση του προγράμματος οδικής ασφάλειας που μεγάλο τμήμα του στοχεύει στην εγκατάσταση αντιολισθητικού τάπητα με χρώμα κατά μήκος της οδού Ποσειδώνος που, όπως όλοι γνωρίζουμε, παρουσιάζει αυξημένη κίνηση τόσο στον διάδρομο των πεζών όσο και στον δρόμο που κινούνται τα οχήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που αξιοποιήσαμε μέρος του προγράμματος οδικής ασφάλειας, στον παραλιακό δρόμο της Αλυκής, καθώς κινούνται καθημερινά σε αυτόν δεκάδες συμπολίτες μας΄΄. Ως προς το τεχνικό μέρος αλλά και τη χρησιμότητά του, ο κ. Χριστόπουλος είπε ότι η επίστρωση του αντιολισθητικού τάπητα με χρώμα στοχεύει στο να διαφέρει από τον υπόλοιπο δρόμο και να ξεχωρίζει για λόγους ασφαλείας. ΄΄Ο τάπητας που θα τοποθετηθεί ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν οι κώνοι, θα έχει διαφορετικό χρώμα από το οδόστρωμα για λόγους οδικής ασφάλειας΄΄, σημείωσε. Η παρέμβαση θα γίνει από το ύψος του παλιού Λιμεναρχείου και σε όλο το μήκος του δρόμου μέχρι και το τέρμα Αλυκής μετά τη λίμνη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου.

Δημιουργία συνθηκών ασφαλείας

Υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος του έργου είναι «Προμήθεια εξοπλισμού και υλικών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Αιγιαλείας» και ήδη έχει προχωρήσει η προμήθεια και τοποθέτηση έγχρωμου ασφαλτικού φωτοκαταλυτικού λεπτοτάπητα «slurryseal», με βάση την εγκεκριμένη μελέτη.
΄΄Αυτές οι παρεμβάσεις θα αλλάξουν την εικόνα του δρόμου και κυρίως θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας στην κίνηση΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr