background img
banner
banner

Στο προσκήνιο το θέμα της διαδοχής…

ΤΟ PROTIONLINE.GR ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ -ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σταθερά κρίσιμη παραμένει η υγεία του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου ο οποίος συμπλήρωσε ήδη μία εβδομάδα παραμονής στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ στο Ρίο. Ο δήμαρχος παραμένει διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, μετά από σοβαρό αιμορραγικό επεισόδιο που παρουσίασε στον εγκέφαλο και ενώ ήδη είχε διαγνωστεί -από τα τέλη του δεύτερου 10ήμερου του Σεπτεμβρίου- με όγκο. Παρότι το τέλος μοιάζει αναπόδραστο, οι πληροφορίες αναφέρουν από το νοσοκομείο ότι η λειτουργία βασικών οργάνων (καρδιάς, νεφρού και πνευμόνων) παραμένει ανεπηρέαστη. Διατηρώντας ακόμη και τις -όποιες- ελπίδες για ένα θαύμα!

Eν αναμονή του μοιραίου

Πάντως στο Δημαρχείο όλοι ουσιαστικά βρίσκονται εν αναμονή του μοιραίου ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει προετοιμασία και συζητήσεις για τα διαδικαστικά που αφορούν τη νεκρώσιμη ακολουθία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξόδιος σχεδιάζεται να τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης όπως και το προσκύνημα ενώ η ταφή προγραμματίζεται να γίνει στον τόπο καταγωγής, την Ροδοδάφνη, σε πομπή η οποία θα ξεκινήσει από το κέντρο της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια αυτά αφορούν κάποιες πρόωρες συνεννοήσεις που γίνονται άτυπα και βέβαια έχουν αξιολογηθεί επιδερμικά. Αυτό που φαίνεται πάντως να έχει μπει πλέον για τα καλά στη συζήτηση, μετά την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του δημάρχου είναι το θέμα της διαδοχής. Στις διαβουλεύσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη πρωταγωνιστούν τα στελέχη της πλειοψηφίας που διαθέτουν δυναμική και διεκδικούν βασικό ρόλο στις εξελίξεις.

Εσωτερική υπόθεση

Το θέμα της διαδοχής αφορά την ομάδα των 17 ατόμων της πλειοψηφίας που ασκεί την τοπική διακυβέρνηση, πρόσωπα που μπορεί να κληθούν, το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου να συμμετάσχουν σε μια εσωτερική εκλογική διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου, με μια αποστολή που θα διαρκέσει εκ των πραγμάτων πάνω από τρία χρόνια!

Οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος και Νίκος Καραΐσκος θα πρέπει λοιπόν να θεωρούνται αυτή την ώρα βασικοί διεκδικητές της δημαρχίας ενώ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις μπορεί να διαδραματίσουν και άλλοι, όπως ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Αγγελόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος. Προς το παρόν πάντως πρώτιστο μέλημα και των 17 είναι να βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό της οικογένειας του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου στις πολύ δύσκολες ώρες όπως εξελίσσονται από τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου.

Τα πρόσωπα της επόμενης μέρας…

Β. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιδήμαρχος Eργων): Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2014 με το σχήμα του Θανάση Παναγόπουλου και είναι από τους πρώτους που μπήκε στην ομάδα του Δημήτρη Καλογερόπουλου συμβάλλοντας στις εκλογικές νίκες του 2019 και του 2023. Παλαιός αυτοδιοικητικός πλέον, αν και νέος σε ηλικία, διετέλεσε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών τόσο κατά την περασμένη θητεία του Δημήτρη Καλογερόπουλου όσο και τη νέα που ξεκίνησε με αφετηρία την επανεκλογή του 2023. Είναι πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος για την περίοδο 2025 -2028! Μοιράζεται το όραμά του για μια πόλη με βιώσιμες μετακινήσεις, με νέο ρυμοτομικό, πολεοδομικό και αναπτυξιακό σχέδιο ενώ έχε κομβικό ρόλο στα σχέδια ανάπτυξης και αξιοποίησης της παραλιακής λιμενικής ζώνης και της πρώην Χαρτοποιίας.
Δοκιμασμένος στο πεδίο των εργολαβιών και ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τις πεζοδρομήσεις και το κυκλοφοριακό του Αιγίου, διατηρεί πάντα χαμηλό προφίλ, δεν φοβήθηκε ποτέ να ακούει ότι δρα στη σκιά και την κάλυψη του δημάρχου αλλά πάντα για αυτόν ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αποτέλεσε εγγύηση για την πορεία του στην αυτοδιοικήση. Θα κληθεί να αναπληρώσει προσωρινά τον δήμαρχο σε περίπτωση εκδημίας ή οριστικής έκπτωσης, για λόγους υγείας, από τα καθήκοντα του. Εχει ισχυρά ερείσματα στην ομάδα του δημάρχου και πολιτικά ερείσματα στην ΝΔ.

Ν. ΚαραΪσκος: (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου): Τις φιλοδοξίες του, από τη γενιά των 50άρηδων, δεν κρύβει ο Αντιδήμαχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος. Παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά νέος στην τοπική αυτοδιοίκηση (ξεκίνησε το 2019) γρήγορα αποτέλεσε πρόσωπο εμπιστοσύνης για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος του εμπιστεύθηκε το πόστο του Αντιδημάρχου στην Καθαριότητα το οποίο διατήρησε για μια ακόμη θητεία, μετά την επανεκλογή του περασμένου Οκτωβρίου (2023).Ο κ. Καραΐσκος δοκιμάζεται στο πιο δύσκολο πεδίο της καθημερινότητας, ανέλαβε να διαχειριστεί το πιο ευαίσθητο “μέτωπο” για τους Αιγιαλείς , τα σκουπίδια, είναι μεθοδικός και η πρόσφατη εκλογή του στον ΣΥΔΙΣΑ (φορέας διαχείρισηςαπορριμμάτων στην Αχαΐα) είναι μια ένδειξη ότι διαθέτει και ερείσματα σε πολιτικά κέντρα, εκτός από τη στήριξη του δημάρχου και της ομάδας. Τεχνολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα, μπήκε στην πολιτική ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, σε συλλόγους εθελοντών και σωματεία και πλέον έχει σημαντική ειδίκευση και στα περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα. Είναι πάντως αρκετά συγκεντρωτικός, κάτι για το οποίο για άλλους αποτελεί προτέρημα στο δύσκολο πεδίο δράσης του και για άλλους ίσως μειονέκτημα σε επίπεδο σύναψης συνεργασιών προς τα κάτω…
Ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία και έχει ισχυρά ερείσματα στην δημοτική ομάδα


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr